Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 5 yıl önce kurulan Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin Başkanı "Fatma anne" lakaplı Fatma Cavlı (65), hayırseverlerin gönderdiği yardımları yılda 10 bin yoksula ulaştırarak onların yüzünü güldürüyor.
Gönüllü olarak 25 yıldır yardım organizasyonlarında yer alan Cavlı, bu faaliyetlerini 5 yıl önce kurduğu Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği bünyesinde sürdürüyor.
Derneğe gönüllü destek verenlerle beraber ülkenin dört bir yanından gelen giyim, gıda, ilaç ve kırtasiye ile nakit para yardımlarını yoksul ailelere ulaştıran Cavlı, yardımseverliği ve çalışmaları dolayısıyla "Fatma anne" olarak tanınıyor.
Cavlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki kızının bulunduğunu ve binlerce kişinin "annesi" olmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu söyledi.
Yılda 10 bin yoksula giyim, gıda, yakacak, ilaç ve nakit para yardımında bulunulduğunu anlatan Cavlı, şunları dile getirdi:
"Bana 'Anne' dediler ben de onlara annelik yapıyorum, tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum. Burada hayırseverlerin büyük desteği var. Onlar gönderiyor ben ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorum. Bana yardımcı olan gönüllülerle yoksulların yüzünü güldürmeye çalışıyoruz. Çok güzel bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne hazırlanıyoruz. Yeni giysilerimiz geldi, ikinci el giyilebilir olanlar da var. 8 Mart'ta 300 kadına yeni giysi hediye edeceğiz. İkinci el olanlarla birlikte 2 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz. Anne olmak kadın olmak kolay iş değil. Biz elimizden geldiğince onların yanında olmaya çalışıyoruz."
İhtiyaç sahibi kadınlardan Yasemin Korkmaz, öz annesinden ayırmadığı Fatma Cavlı'nın hem çocuklarının hem de kendisinin tüm ihtiyacını karşıladığını söyledi.
- "Kanatsız meleğimiz"
Biri ikiz üç çocuk annesi olan Korkmaz, "Fatma annemle doğumdan önce tanıştım doğumdan bu yana çocuklarımın kıyafetleri mamaları bezleri olsun her zaman yardım etti. O bizim kanatsız meleğimiz. O yardıma muhtaç tüm kadınların annesi. Burada bizim de ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Kendisini çok seviyoruz." dedi.
Gülseren Çobansoy da her ihtiyaç duyduğunda kapısını ilk çaldığı kişinin "Fatma anne" olduğunu belirterek, "Bizim umudumuz, her şeyimiz." ifadesini kullandı.
Melek Selin de gıda yardımı almaya geldiğini ifade ederek, "O bana giysi de verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü onunla öğrendim." diye konuştu.
Emine Kalay da "Allah ona uzun ömürler versin. Ben 10 yıldır ondan yardım alıyorum. Şimdiye kadar hiç geri çevirmedi." dedi.
Balıkesir Haberleri
08.03.2018