Şifrem?
251 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'de MEB Personeli Diksiyon Eğitimi'nden Geçti
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Basın ve Halkla Müşavirliği personeli ve bürokratların sekreterleri, "İletişim ve Etkili Konuşma Semineri" kapsamında diksiyon eğitimi aldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Basın ve Halkla Müşavirliği personeli ve bürokratların sekreterleri, "İletişim ve Etkili Konuşma Semineri" kapsamında diksiyon eğitimi aldı.

Balıkesir'in AAyvalık ilçesindeki Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde 5 günde düzenlenen 30 saatlik seminere katılan 20 personele, MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Emine Azdiken tarafından eğitim verildi.

Azdiken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın farklı genel müdürlükleri ve birimlerinden birçok personelin diksiyon eğitimine katıldığını söyledi.

Eğitimin aynı zamanda terapi gibi olduğunu vurgulayan Azdiken, şöyle konuştu:

"Çünkü diyaframı doğru kullanmaktan tutun da bir metnin nasıl okunacağına kadar bütün ayrıntıları arkadaşlarımızla paylaştık. Eğitimimiz boyunca ses nefes uygulamaları, sesli ve sessiz harflerin doğru kullanımı, ulama, vurgu, tonlama, farklı haber metinlerinin, günlük konuşmaların nasıl yapılacağı noktasında baştan aşağıya uygulamayla gerçekleştirdiğimiz dolu dolu bir eğitim oldu. Tüm arkadaşlarımız birebir uygulamalara katıldı. Hepsinin de çok mesafe katettiğini düşünüyorum."

- Beden dilinin kullanımı

Amaçlarının her şeyden önce katılımcıların, konuşma organlarını tanımalarını sağlamak olduğunu anlatan Azdiken, "Dudaklardan, dişlerden, dilden başlayın da beden dilini nasıl kullanacağına kadar tüm konuları tek tek arkadaşlarımızla paylaştık. Bunun başlangıç noktası da doğru nefes alma. Yani diyaframı nasıl kullanacağımızdı. Doğru nefes aldığımızda neler oluyor? Metinleri nasıl daha sağlıklı okuyoruz? Bu doğru nefes alma uygulamalarının sağlığımızı da nasıl birebir etkilediğini hep birlikte gördük." dedi.

Seminere katılanların günlük yaşamlarında, topluluk önünde ve bakanlığa gelen konuklara hizmet verirken daha rahat konuşacağını ve kaliteli iletişim kurabileceğini belirten Azdiken, "Bu vesileyle Türkçeyi doğru ve etkili kullanmak, gelecek kuşaklara da en doğru şekilde aktarmak için güzel ve etkili konuşma kurslarına bütün öğretmenlerimizi davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

- "Kelimeleri daha dikkatli kullanmaya başladım"

Kursiyerlerden MEB Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı personeli Beral Sezgin, konuşma ve iletişim konularındaki eksikliklerini burada giderdiğini kaydederek, "Konuşmanın ve iletişimin çok önemli olduğunu seminerimizde net olarak gözlemledim, bilgilendim." diye konuştu.

Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü personeli Ülkü Özdemir de eğitimi aldıktan sonra kelimeleri daha dikkatli kullanmaya başladığını vurgulayarak, "Eğitimde işlenen konulardan biri de tekerlemelerdi. Bunları biraz daha rahat söylemeye başladığımı düşünüyorum. Heyecanımı kontrol etmeyi de öğrendim. İşimiz gereği sunumlar gerçekleştiriyoruz. Burada öğrendiğim bilgileri, sunumları hayata geçirirken kullanacağımı düşünüyorum." dedi.

İnsan Kaynakları Eğitim Dairesi Başkanlığı personeli Nursel Aybek, seminerin çok faydalı olduğunu belirterek, "Eğitimin öncesinde kelimeleri doğru kullanmadığımızı fark ettim. Bunun dışında diyafram kullanmayı kesinlikle bilmiyordum. Ama 4 gündür sabah uyanır uyanmaz, pencereyi ve balkonu açıp, önce nefes teknikleri yapıp, sonra derse giriyorum." diye konuştu.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Bilgi Edinme ve BİMER Şube Müdürlüğünden Fehmi Yerlikaya da eğitim sayesinde, nefeslerini doğru kullanmadıklarını fark ettiklerini dile getirdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği çalışanı Zeki Altın da "Bu eğitimin, özellikle burada kalmaması, Türkiye'deki tüm resmi kurumlarda, okullarda, hepimize, öğrencilerimize yönelik gerçekleştirilmesi gereken çok önemli bir uygulama olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Balıkesir Haberleri

28.10.2017

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'de MEB Personeli Diksiyon Eğitimi'nden Geçti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi