Şifrem?
356 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Tüm Hayatını Görme Engelli Eşine Adadı
Ülkesindeki bir klinikte tıpta uzmanlık eğitimi alırken tanışıp aşık olduğu görme engelli Türk ile yaklaşık 11 yıl önce evlenen Sandy Tuncel, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde eşi ve iki çocuğuyla mutlu bir hayat sürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ülkesindeki bir klinikte tıpta uzmanlık eğitimi alırken tanışıp aşık olduğu görme engelli Türk ile yaklaşık 11 yıl önce evlenen Sandy Tuncel, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde eşi ve iki çocuğuyla mutlu bir hayat sürüyor.

Pamukkale, Bodrum, Antalya gibi turizm merkezlerinde tercüman olarak çalışan Namık Tuncel (50), 25 yaşındayken alkollü bir sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Tuncel, uzun tedavi sürecinin ardından yaşama döndü ancak iki gözünü kaybetti.

Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine görme yetisini yeniden kazanabilme umuduyla Almanya'nın Münih kentindeki özel bir kliniğe giden Tuncel, burada tıp alanında uzmanlık eğitimi alan Sandy ile tanıştı. Haftalar süren tedavi süresince Namık Tuncel ile Sandy arasında başlayan arkadaşlık, aşka dönüştü. 

Tedavisinin tamamlanmasından sonra Türkiye'ye dönen Tuncel, Ayvalık'a yerleşerek sakin bir hayat sürmeye başladı. Tuncel, yeni hayatına alışmaya çalışırken, yaklaşık 3 yıl sonra telefonla arayan Sandy, kendisini görmek istediğini, bu yüzden Ayvalık'a geleceğini söyledi.

- Sürpriz evlenme teklifi 

Sandy'i Ayvalık'ta ağırlayan Tuncel, Alman sevgilisinden hiç beklemediği bir anda evlenme teklifi aldı.

Türkiye'de kalıp, görme engelli biriyle evleneceğini duyan Almanya'daki ailesi ve arkadaşları genç doktor adayına telkinlerde bulunarak bu kararından vazgeçirmeye çalışsa da Tuncel ile evlenen Sandy, eşinin gözü kulağı oldu. 

Geçirdiği kaza sonrasında malulen emekli olan Namık Tuncel ile Sandy'nin, 9 yaşında Sam ve 7 yaşında Vito adlı iki çocukları oldu.

Kariyerini bırakıp ev hanımı olan Sandy, Aktif Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) Genel Koordinatörü olarak kendisini engellilere adayan eşi Namık Tuncel'in hazırladığı eğitim projelerine de destek veriyor.

- "Eşim beni hayata bağladı"

ASTED Genel Koordinatörü Namık Tuncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gözlerini kaybettikten sonra hiçbir zaman evlenemeyeceğini düşünürken, eşinin karşısına çıkması ve iki çocuk sahibi olmasının Allah'ın bir lütfu olduğunu söyledi.

Tuncel, "Bana en büyük desteği veren, hayatımı eline alıp, bana göz kulak olan, 11 yıldır gözlerim olan eşim beni hayata bağladı. Ben görme engelli olduktan sonra iş imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle çalışamıyordum. İşte o süreçte eşim Ayvalık'ta beni ziyarete geldiğinde evlenme teklifi etti ve burada benimle birlikte yaşamayı tercih etti. Türkiye'de birçok insan Avrupa'da yaşamayı hayal ederken, o tıp alanında aldığı uzmanlık eğitimini ve ailesini Almanya'da bırakıp, benimle evlenerek çok büyük bir fedakarlık yaptı." ifadesini kullandı.  

Tuncel, eşinin telkinleriyle bir engelli derneğinin başkanlığını yapmaya başladığını ve bu konuda farkındalığa yönelik çok ciddi projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Ben bu çalışmaları yaparken, o da benim elim, ayağım, görmeyen gözüm oldu." dedi. 

Sam ve Vito adında iki çocukları bulunduğunu, eşinin onların başarısındaki emeğinin çok olduğunu anlatan Tuncel, şunları dile getirdi: 

"Ben böylesi bir eşe sahip olduğum için çok şanslıyım. Bazen eşime yük olduğumu, onun parlak bir geleceğine engel olduğumu düşünerek ağladığım bile oluyor. Bana duyduğu aşk ve çocuklarına olan düşkünlüğü nedeniyle bunu yaptığını söyleyerek beni teselli ediyor. Engelli olduğum için çoğu zaman kazayla kırdığım, döktüğüm birçok eşya oluyor. Ama o bir kez bile 'of' demiş değil. Eşimin halen Almanya'da yaşayan ailesi de kızları Türkiye'de mutlu olduğu için kendilerini mutlu hissediyorlar. Eşimin arkadaşları bizim ilişkimizin yürümeyeceğini düşünüyorlardı. Ama şimdi Almanya'dan bizi ziyaret etmeye gelerek mutluluğumuza ortak oluyorlar."

- "Verdiğim karardan dönmedim"

Sandy Tuncel de tanıştıkları günden itibaren Namık ile konuşmaktan keyif aldığını, bir süre sonra ona aşık olduğunu fark ettiğini ve Ayvalık'a geldiğini belirtti. 

Tuncel, evliliğe giden hikayelerini şöyle anlattı:

"Onunla evlenmek istediğimi söyledim. Namık önce inanamadı. Sonra da ciddi olduğumu anladı ve evlendik. Evlenme kararımızı anneme açtığımda annem görme engelli biriyle evlenme fikrimin yanı sıra Türkiye'de kalacak olmama karşı çıktı. Bana küstü ve birkaç ay benimle konuşmadı. Oysa ben engelin insanların bedeninde değil kafalarda olduğuna inandığım için verdiğim karardan geri dönmedim. Bana Türkiye'ye yerleşmeden önce bu güzel ülke için birçok olumsuz şeyler söylediler. Ama ben buraya geldiğimde gördüm ki hiçbir şey anlatıldığı gibi değil. Tam tersi Türkiye modern bir ülke ve hızla kalkınan bir ülkeydi."

Sarımsaklı plajlarında deniz kıyısında bulduğu doğal taşlar, deniz kabukları ve kuru dallardan hediyelik eşyalar da üreten Tuncel, zamanla komşularıyla da kaynaştığını, çok sıkı dostluklar kurduğunu söyledi. 

Balıkesir Haberleri

06.06.2017

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Tüm Hayatını Görme Engelli Eşine Adadı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi