Şifrem?
358 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Milli Savunma Bakanı Işık, Balıkesir'de
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Balıkesir Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Işık, burada bir konuşma yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Anayasa Mahkemesinin 367'yi onaylamasıyla ne oldu; fiilen Türkiye'de Meclisin cumhurbaşkanını seçme hakkı ortadan kalktı. Peki bir ülkede Meclis, cumhurbaşkanını seçemiyorsa geriye kalan tek alternatif nedir; halkın doğrudan seçmesi." dedi.

Işık, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Balıkesir Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eskiden cumhurbaşkanı seçiminin 7 yılda bir yapıldığını hatırlatan Işık, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in süresi dolmak üzereyken gerçekleştirilen ilk oylamada Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun yeni bir "icat" çıkardığını söyledi.

Kanadoğlu'nun "367'nin toplantı yeter sayısı olduğu ve Meclisten toplamda 367 oy çıkmazsa cumhurbaşkanının seçilemeyeceği" görüşünü ortaya attığını anımsatan Işık, "Dünyada hukuk tarihinde böyle bir icat yoktur. Nitekim bugün kıyasıya 'hayır' kampanyası yapanlar, Sabih Kanadoğlu da dahil, Sayın Deniz Baykal, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu o gün bir 367'ye sarıldılar ve Anayasa Mahkemesine götürdüler." ifadelerini kullandı.

Bakan Işık, o dönem dünya hukuk tarihinin en "garabet" kararlarından birinin Anayasa Mahkemesine götürüldüğünü vurguladı.

Yüksek Mahkemenin de bunu dikkate aldığını dile getiren Işık, şöyle devam etti:

"Şimdi bugün yargının bağımsızlığına dem vuranların o gün Anayasa Mahkemesine nasıl tehditler savurduğunu unutmadık. Eğer bu 367, Anayasa Mahkemesinden geçmezse Türkiye'de kaos olurmuş. Niye kaos olsun? 363 milletvekili olan Adalet ve Kalkınma Partisi, cumhurbaşkanı seçme hakkına sahip ve seçecek. Cumhurbaşkanının seçilmesinin kaos olması başka hangi ülkede var? Bugün 'hayır' kampanyası yapanların tamamı o gün 367'nin arkasına takılanlar neredeyse. Anayasa Mahkemesinin 367'yi onaylamasıyla ne oldu; fiilen Türkiye'de Meclisin cumhurbaşkanını seçme hakkı ortadan kalktı. Peki bir ülkede Meclis, cumhurbaşkanını seçemiyorsa geriye kalan tek alternatif nedir; halkın doğrudan seçmesi. Ne yaptık? Referanduma gittik ve halkın yüzde 70'i cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi için oyladı."

Işık, 21 Ekim 2007'nin aslında Türkiye'de parlamenter sistemin hukuken veya fiilen bittiği tarih olduğunu anlattı. Bunu bitirenin CHP olduğuna dikkati çeken Işık, "Var olan sitemi zorlayarak parlamenter sistemi çalışamaz hale getiren; Cumhuriyet Halk Partisi. Bugün bakmayın avazı çıktığı kadar bağırdıklarına. 2007'deki günahlarını unutturmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

- Fırat Kalkanı Harekatı

Fikri Işık, Suriye'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'na da değindi.

Türkiye'nin bu coğrafyada istikrarı teminat altına alması gerektiğini söyleyen Işık, "Türkiye'nin hızlı kararlar alabilmesi ve süratle uygulayabilmesi lazım. Parçalı bir yapı olsaydı Fırat Kalkanı Harekatı kararını alabilir miydik? Fırat Kalkanı kararını almasaydık bugün PYD kantonları birleştirmiş olur muydu? Olurdu. Bunun maliyetinin Türkiye'ye ne olacağını hepimiz hesap edebiliyoruz. Şu içinde yaşadığımız süreç bile 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi'nin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor." değerlendirmesini yaptı.

- "Teşkilatlarımız havaya girmiş"

Işık, siyasette teşkilatların çok önemli işlevleri olduğunu belirtti.

AK Parti teşkilatlarının idmanlı olduğunu ve 15 yılda birçok seçim kampanyası yürüttüğünü anlatan Işık, şunları kaydetti:

"16 Nisan'a kadar yapacağız çalışmalar, ben inanıyorum ki Balıkesir'de de 'evet' oylarının 'hayır' oylarından daha fazla çıkmasını sağlayacak. Sizler gereğini yapacaksınız. Bugün sabahtan beri Balıkesir'de yaptığım programlar da doğrusu beni çok heyecanlandırdı, teşkilatlarımız havaya girmiş. Bizim teşkilatlar havaya girerse Allah'ın izniyle her şeyi alır götürür. İşte bu teşkilatçılık anlayışı partimizin kurulduğu günden bu yana Balıkesir'e çok şey kazandırdı."

Bakan Işık, toplantının ardından merkez Altıeylül ilçesi girişinde yer alan "15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı"nı ziyaret etti.

Işık'a ziyaretinde, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı ve Ali Aydınlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili eşlik etti.

Balıkesir Haberleri

04.03.2017

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Milli Savunma Bakanı Işık, Balıkesir'de

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi