Şifrem?
140 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Balıkesir'de
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: Ülkemizdeki sanayinin önde gelen gruplarından biriyle Balıkesir'de özel endüstri bölgesi kurulması için yeni bir model geliştirmeye çalışıyoruz.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto
- "Ülkemizdeki sanayinin önde gelen gruplarından biriyle Balıkesir'de özel endüstri bölgesi kurulması için yeni bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Çalışmamız biraz daha olgunlaştıkça inşallah paylaşacağız"
- "Balıkesir tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir şehir olarak bilinse de çok ciddi bir sanayi potansiyeli olduğunu düşünüyorum ve Balıkesir'in bu sanayi potansiyelini harekete geçirmek için bakanlık olarak elimizden geleni yapacağız"
 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Ülkemizdeki sanayinin önde gelen gruplarından biriyle Balıkesir'de özel endüstri bölgesi kurulması için yeni bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Çalışmamız biraz daha olgunlaştıkça inşallah paylaşacağız." dedi.

Balıkesir Sanayi Odasının organizasyonuyla bir otelde iş adamlarıyla bir araya gelen Özlü, kentin sanayi konusunda atılımlar gerçekleştirebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Özlü, iktidara geldikleri ilk yıldan itibaren sanayi kuruluşlarını desteklediklerini vurgulayarak, "Bizim hükümet olarak Bakanlar Kurulunda aldığımız kararlar, sanayicinin ve yatırımcının teşvik edilmesine yönelik kararlar. Biz bu kararları hayata geçirmek için büyük çaba harcıyoruz. Balıkesir tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir şehir olarak bilinse de çok ciddi bir sanayi potansiyeli olduğunu düşünüyorum ve Balıkesir'in bu sanayi potansiyelini harekete geçirmek için bakanlık olarak elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Toplumun kalkınmasının, sadece belirli şehirlere bağlı olmadığı gibi belirli sektörlere de bağlı olamayacağını anlatan Özlü, şöyle konuştu:

"Ticaret, sanayi, tarım her biri önemli sektörler. Bu sektörlerden birine yönelip diğerlerini ihmal eden ekonominin, uzun vadede başarılı olmasını beklemeyelim. Biz tabii bakanlık olarak, görevimiz olarak sanayiciye önem veriyoruz. Çünkü sanayi lokomotif bir sektördür. Yani sanayi aynı zamanda hizmet sektörüne, bankacılık sektörüne katkıda bulunur. Onlar için itici bir güç olur. Bugün teknolojik olarak geldiğimiz seviye doğaya, çevreye ve tarıma zarar vermeyen tam aksine bunları da güçlendiren bir modeldir. İnşallah bu yeniliklerden biz de yararlanacağız. Balıkesir'e, arazisine, tarımına hiçbir zarar vermeden yeni sanayi alanları oluşturmaya çalışacağız."

 

Balıkesir'de mevcut organize sanayi bölgelerinin dolduğunu ve yeni yerlerin yapılması için bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını anlatan Özlü, sanayinin lokomotif bir güç olduğuna işaret etti.

- "Yeni model geliştirmeye çalışıyoruz"

Özlü, yakın bölgelerde yapılan büyük projelerin Balıkesir'e yatırımcıları çekeceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Şu an mevcut 5 OSB'nin 173 parselinde üretim yapılıyor. Buralarda 8 bine yakın kardeşimize de istihdam sağlanıyor. Ancak bu OSB'lerin doluluk oranı iyi bir seviyede olduğu için yeni alanlar açmamız gerekiyor. Biz de bunun için çalışıyoruz. Ülkemizdeki sanayinin önde gelen gruplarından biriyle Balıkesir'de özel endüstri bölgesi kurulması için yeni bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Çalışmamız biraz daha olgunlaştıkça inşallah sizlerle de paylaşacağız. 2014'te kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgesini en kısa zamanda hayata geçireceğiz. İstanbul-İzmir Otoyolu'nu biliyorsunuz, Çanakkale'ye yapılacak olan 1915 Köprüsü imkanları zirveye çıkaracak. Balıkesir 2002 yılında 90 milyon dolar olan ihracatını geçen yıl 517 milyon dolara çıkardı. Yapılacak olan yeni projelerle birlikte Balıkesir'in bir kaç yıl içinde 1 milyar dolardan daha fazla ihracatı olan şehirlerden biri olacağını düşünüyoruz. "

Sanayicilerle bir süre sohbet eden Bakan Özlü'ye, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri eşlik etti. Balıkesir Haberleri

05.11.2016

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Balıkesir'de

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi