Şifrem?
71 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yardımsever Fotoğraf Sanatçısına Kaymakam Ve Belediye Başkanından Plaket
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Fotoğraf Sanatçısı Metin Uçak ilçedeki yoksulların yararına açtığı sergiye sanatseverlerin ilgisi yoğun olurken, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ile Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de sanatçının bu çabasına kayıtsız kalmadı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kemal Uçak’ın; Ayvalık’ın simgesel tarihi binalarından biri olan Kanelo Kafeterya’da açtığı fotoğraf sergisinin tüm gelirini ilçedeki yoksul vatandaşların soğuk kış günlerindeki en büyük ihtiyacı olan yakacak ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne bağışlaması nedeniyle dernek başkanı Fatma Cavlı tarafından hazırlanan plaketleri Kaymakam Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından verildi.

Sanatçı Kemal Uçak’ın eserlerinin hiçbir ücret almadan sergilemesi nedeniyle Uçak’ın yanı sıra Kanelo Kafeterya’nın sahibi Seyit Çalık’a plaketlerini veren Kaymakam ve Belediye Başkanı Uçak ve Çalık’a duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ettiler.

Sanatçı Uçak’ın; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın tavsiyesi ile ilçede yoksullar, engelliler, hastalar ve özellikle de kimsesiz çocuklara yönelik gönüllü çalışmalar yapmasıyla tanınan Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği yararına gerçekleştirdiği sergide 40 fotoğraf eserinin satışından elde edilecek gelirin tamamını bağışlamasının toplumsal dayanışmanın en güzel örneği olduğunu belirten Kaymakam Namık Kemal Nazlı, sanatın başkenti olmaya namzet Ayvalık’ta sanatçıların bu tür sosyal çalışmalara imza atmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

BAŞKAN GENÇER BİR TABLO SATIN ALDI

Sergiyi Kaymakam Namık Kemal Nazlı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu ile gezen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de gelirinin tamamının yoksullara gidecek olması nedeniyle bir tablo satın alarak katkıda bulundu.

10 gün daha açık kalacağı öğrenilen serginin tüm gelirini ilçedeki yoksullara dağıtmak üzere derneklerine bağışlanması nedeniyle memnuniyeti ifade eden Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı, Sanatçı Metin Uçak’ın ilçedeki yoksulların yararına açmış olduğu serginin bu yönde bir ilk olduğunu savunarak kendisine teşekkür etti.

Her bir eserin tanesinin 350 liradan satışa çıkarıldığı serginin açılışından bu yana 3 adet satışın gerçekleştirildiğini belirten Başkan Cavlı, “Biz bu sergiden gelecek paralarla ihtiyaç sahibi olan yoksul ailelerimize yakacak yardımı yapmayı planlıyoruz. Bunu yaparken de aynı ailelere gıda ve ilaç yardımlarında da bulunmayı planlıyoruz. Sağolsun Metin Bey bize bu sergiden elde edilecek gelirin tamamını bağışlamayı teklif etti. Oysa sergide satılacak eser başına yüzde 10 bağışlayabilirim de diyebilirdi. Ama demedi. Kendisine derneğimizin sahip çıktığı yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

SANATÇI UÇAK MEMNUN

Muhabirimize açıklamada bulunan Sanatçı Uçak uzunca süredir toplumsal amaçlı bir sergi açmayı planladığını kaydederek, “Sayın Kaymakamımız Namık Kemal Nazlı’ya bu fikrimi açtım. O’da bu konuda gerçekten özverili çalıştığına inandığı Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ni bana tavsiye etti. İyiki de etmiş. Çok mutluyum” dedi.

31.12.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yardımsever Fotoğraf Sanatçısına Kaymakam Ve Belediye Başkanından Plaket

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi