Şifrem?
143 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Bir Ömür Roman Kültürü Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Coşkuyla Açıldı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Hamdibey Mahallesi’nde yoğunlukla yaşayan Roman vatandaşlar sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel sorunlarının çözümlenmesi, için yeni bir dernek daha kurdu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Hamdibey Mahallesi’nin sevilen simalarının bir araya gelerek oluşturdukları derneğin açılışı ise oldukça görkemli oldu.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Ufuk Ova, Ayvalık Ticaret Odası yöneticileri Mehmet Kuran ve Mustafa Büyükçıvgın’ın ile çok sayıda roman vatandaşın hazır bulunduğu açılış töreni şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Ayvalık Bir Ömür Roman Kültürü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömür Yar, amaçlarının Hamdibey Mahallesi’nde ikamet eden roman vatandaşların her türlü sorunlarının çözümlenmesi için yetkilileri harekete geçirmeye yardımcı olmak olduğunu, ifade etti.

Henüz kuruluş aşamasında, yaptıkları girişimlerle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ ekipleri tarafından Hamdibey Mahallesi’ndeki su ve kanalizasyon hatlarının yenilenmesini sağladıklarını belirten Dernek Başkanı Ömür Yar, “Yine Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Gençer’den taleplerimiz oldu. Bunlardan biri olan mahallemizdeki çocuklarımızın güvenle çocukluklarını yaşayabilecekleri bir oyun parkı ve ekipmanlarını mahallemize konuşlandıracağının sözünü verdi. Kendisine bizlere verdiği destek nedeniyle çok teşekkür ediyorum” dedi.

Derneklerinde her üyenin birer dernek başkanı konumunda olacağının altını çizen Başkan Yar, yeni kurdukları dernekte kadınların da oldukça etkin bir rol üstleneceğini belirterek, “Tüm çalışmalarımızda kadınlarımızı fikirlerini ve desteklerini alarak yürütecek ve mahallemize kadınlarımızın çizdiği yolda kadın titizliği, anaçlığı ve hassasiyetiyle hizmet vermeye çalışacağız” diye konuştu.

Ayvalık Bir Ömür Roman Kültürü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin sazlı-sözlü açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise; derneği büyük bir heyecan ve coşkuyla çalışmalarına başlamasını önemsediğini vurguladı.

Başkan Gençer, “Bu derneği sevgiyle faaliyetlerine başlaması beni çok mutlu etti. Zannediyorum ki; mahallemize, burada yaşayan insanlarımıza ve çevreye çok faydalı işler yapacaklar. Bazen bizim göremediklerimizi bizlere hatırlatacaklar. El birliğiyle hep beraber bu mahalleye ve bu çevreye hizmetlerimizi arttıracağız” dedi.

Hamdibey Mahallesi Muhtarı Güngör Kantaş’ın kendisine mahallenin birçok sorunlarının bulunduğunu anlattığını ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Bunu hepimiz görüyoruz, biliyoruz. Biz yaklaşık 1 buçuk yıldır görevdeyiz. Yerimizi daha yeni ısıttık ve bundan sonra mahalle aralarında özellikle de Hamdibey Mahallesi’nden başlayarak balta çocuklar olmak üzere tüm eksikliklerle ihtiyaçları karşılamaya çalışacağız. Biz tüm Hamdibey’e daha çok hizmet etmeyi görev bildik. Ben bu derneğin tüm mahalleye ve bu mahallede yaşayan tüm çocukların geleceğiyle, mahallede yaşayan herkese en iyi hizmeti vermesini diliyorum” diye konuştu.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in konuşmasının ardından, açılış töreninde bulunan roman vatandaşların kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulundukları dikkatlerden kaçmazken, Başkan Gençer’de mahalle halkını selamladı ve minik roman çocuklarıyla sohbet edip, onları öperek yürekten kucakladı.

Açılış töreninde; İzmir’in Menemen ilçesinden gelen ünlü şarkıcı Menemenli Tayfun’un şarkılarıyla coşan roman vatandaşlara Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Öte yandan; Dernek Başkanı Ömür Yar’ın çağrısıyla derneğin yöneticileri; Sedat Toparlak, Münir Yar, Lütfi Demirtaş, Aydoğan Sat, Baki Kale, Cemil Arpa ve dernekteki kadınlar sahneye gelerek el ele birlik ve beraberlik mesajı içeren fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.

07.12.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Bir Ömür Roman Kültürü Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Coşkuyla Açıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi