Şifrem?
127 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Kafaoğlu Uluslararası Kongreye Katıldı
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Antalya'da düzenlenen '4. Uluslararası Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kongresi'ne katıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'in Altıeylül ilçesi Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmet Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen 4. Uluslar arası Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kongresine katıldı. 3 gün süren geniş katılımlı kongrede Başkan Kafaoğlu Altıeylül Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri sunum olarak dinleyicilere aktardı. Belediye Başkanı olarak sadece Başkan Kafaoğlu’nun yer aldığı kongrede Altıeylül Belediyesi’nin ALGEM hizmetleri, şizofren hastalara destek verdiği Mavi At Cafe, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri Evde Sağlık Hizmeti konuları ele alındı. Kongrenin Başkanlığını Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Kongrenin Genel Sekreterliğini de Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu Başkanı Op. Dr. Orhan Koç yaptı. Çok sayıda bakanlık üst düzey yöneticilerinin de katıldığı kongrede ayrıca İstanbul ve Konya Sağlık Daire Başkanları da sunum yaptı.
Yerel Yönetimlerde Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler oturumunda konuşan Başkan Zekai Kafaoğlu “Altıeylül Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğe büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Altıeylül Gelişim Merkezini hayata geçirdik ve burada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız hem sosyal marketten alışveriş yapıyorlar hem de açtığımız birbirinden farklı kurslarda eğitim alıyorlar. Misafirhanenin yer aldığı, yaşlı vatandaşlarımızın misafir edildiği merkezimizde kursa gelen annelerin çocukları için de kreşimiz mevcut. Belediye olarak ayrıca şizofren hastalarını topluma kazandırmak adına açılan Mavi At Cafe’ye büyük destek sağladık ve hastaların cam işleme sanatı ile hayata dönmelerine yardımcı olduk. Belediye olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yaptığımız ortaklaşa protokol ile yaşlı vatandaşlarımıza evde sağlık hizmeti verirken, engelli vatandaşların da evlerinde diş tedavisi ihtiyaçlarını yerinde muayene ile gideriyoruz. Altıeylül Belediyesi olarak çok kapsamlı ve birbirinden değerli konukların yer aldığı uluslar arası kongreye katılmak ve belediyenin hizmetlerini aktarmak çok güzeldi. Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz Komşuluk Güzeldir projesi de tüm Türkiye’ye örnek olmuş ve eski komşulukların yeniden canlanması noktasında güzel bir adım atılmış oldu. Bu bağlamda Ramazan ayında düzenlediğimiz iftarları da sokak aralarında düzenleyerek komşuluk ilişkilerini güçlendirdik” dedi.
Başkan Zekai Kafaoğlu’nun sunumu ve konuşması sağlık sektöründen büyük alkış alırken, davetliler Başkan Kafaoğlu’ndan yapılan hizmetler konusunda ayrıntılı da bilgi aldılar.
Palyatif Bakım ve Evde Sağlık oturumunda ise Balıkesir Ruh Sağlığı Merkezinde görevli Psikiyatri Uzmanı ve Mavi At Cafe’nin sorumlu hekimi Dr. Umut Karasu da Mavi At Cafe’nin nasıl hayata geçtiğini ve hastaların burada yeniden hayat bulduğunu ifade ederek, Alteylül Belediyesi’nin Mavi At Cafe’ye yaptığı destekleri de ifade etti.
Kongrede ayrıca Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Entegrasyon, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Teknoloji Kullanımı, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Otomasyon ve Yazılım, Evde Sağlıkta Ventilatörlü Hasta Takibi, Engelli Bireylerde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri, Evde Sağlıkta Beslenme, Evde Sağlıkta Yara Bakımı, Evde Sağlıkta Kanserli Hasta Takibi, Evde Sağlıkta Rehabilitasyon Hizmetleri, Evde Sağlık Hizmetlerinde Sertifikasyon Eğitimi, Bakım Teknikerleri Görev Tanımı ve İstihdamı, Kurumlararası Eşgüdüm ve Entegrasyon konuları ele alındı.

07.12.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Kafaoğlu Uluslararası Kongreye Katıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi