Şifrem?
306 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir 2.kent Sempozyumu Başladı
Balıkesir 2.Kent Sempozyumu başladı. 3 Gün sürecek sempozyumda çevre, ulaşım, doğal afetler, eğitim, kültür-sanat, tarih, kentsel koruma, kentsel dönüşüm, kent ekonomisi, tarım-hayvancılık ve sanayi, arkeoloji ve turizm, doğal kaynaklar ve yenilenebilir enerji konuları ele alınacak.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Karesi AVM Toplantı Salonu’nda başlayan Balıkesir 2. Kent Sempozyumunda açılış konuşmasını Balıkesir Akademik Odalar Birliği Sekreteri Metin Yalçın yaptı. Yalçın sempozyumun sadece bir bilimsel ve mesleki toplantı olarak değil, bilimsel ve mesleki çevreler ile toplumun buluştuğu, akademik odalar ile yerel yönetimlerin ve toplumdaki tüm taraflarının birbiri ile ilişki kurabileceği bir sürecin oluşturulmasına katkı olarak düzenlendiğini söyledi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir "Kentlerin gelişimi ve kentlerde ortaya çıkan sorunları çözümü sadece Valiliğin ve belediyelerin sorunu değil. Aynı zamanda o şehirde yaşayan tüm paydaşları ilgilendiriyor"dedi.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir Kentlerin oluşumunda ve büyümesinde birçok nedenin etkili olduğuna dikkat çekerek, ülkemizdeki kentleşmenin tipik bir az gelişmişlik kent görünümünde olduğunu ve bunun adının çarpık kentleşme olduğunu ifade etti.

KENTLERİN AKILLICA PLANLANMASI VE İŞLETİLMESİ KAÇINILMAZ GEREKSİNİMDİR

Balıkesir’in 30 Mart 2014 tarihi itibariyle Büyükşehir ve bütünşehir statüsü kazandığını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur "Coğrafi büyüklüğü ve çeşitliliği ile gerçekten büyük bir il olan Balıkesir’i temsilen, yerel yönetimler açısından Balıkesir’in geleceği konusunda bu sempozyumu düzenlediğiniz için teşekkür ederiz.Kaçınılmaz bir gerçek ki,Türkiye’ye paralel olarak Balıkesir’imizde de kentleşme oranları artmaktadır, bu durum “doğal ve kültürel eşiklerin de dahil olduğu” daha sınırlı alanda, daha fazla insanı barındırmayı gerektirmektedir. Aynı süreçte enerji ihtiyacı önemli bir tehdit unsuru olarak artarken, teknoloji de önemli bir fırsat olarak gelişmektedir. Dolayısıyla artık kentlerin akıllıca planlanması ve akıllıca işletilmesi kaçınılmaz bir gereksinimdir. Herkesin kabul edeceği gibi akıllı olan kent, halka daha hızlı ve kaliteli hizmet verir; iletişim ağları güçlüdür.Daha az tüketir, doğal kaynaklarından yüksek verim sağlar ve ekonomisini güçlendirir"dedi.

Sadece yerel yönetimler açısından Balıkesir’i irdelemenin yeterli olmayacağına değinen Başkan Uğur "Çünkü merkezi hükümet tarafından ve ilimizi çok yakından ilgilendiren ve geleceğimize yön verecek çok önemli projeler bulunmaktadır.Balıkesir’i makro ölçekte değerlendirip, bulunduğu konumu çok iyi irdeleyip, sunulan projelerin değerini çok iyi bilmeliyiz. Marmara coğrafyasın’da yapılan 3. Köprü ve kuzey Marmara otoyolu, Çanakkale köprüsü ve İzmir İstanbul otoyolu sonucunda kurulan golden ring, Balıkesir’i Marmara ve Ege’nin merkezine taşıyor. Tüm bu projelerin tamamlanması sonucunda oluşacak fırsatların hepsini çok ama çok iyi değerlendirip "gelip geçilen kent Balıkesir’den, Hub kent Balıkesir’i yakalamalıyız.Biliyorum bir çoğunuz için çok yeni bir kavram.Hub kentler; bölge içindeki konumları ve ulaşım avantajları nedeniyle; enerji, lojistik ve bilgi konularındaki ekonomik taleplere verimli biçimde yanıt vermek için, minimum yatırım, zaman ve çabanın harcandığı, bölgesel bağlantı noktası ve ekonomik odak niteliğindeki kentlerdir. “Hub kentler” iş gücü ve ekonomik aktiviteyi tetikler, gelişim için; doğru planlama kararları, akıllı büyüme stratejileri, yerel iş gücü, ekonomik gelişim ve hizmet verme kapasitesi önemli rol oynar. Görüyorsunuz ki çay deresinden bahsederken sözü tavukçuluğa kadar getirdik. Bu söz buradan sanal gerçekliğe, oradan biyoteknolojiye ve şuan bilemediğimiz başka konulara kadar uzanacaktır.Çünkü teknoloji "kent" kavramını yeniden tanımlamaktadır. Teknoloji artan kentleşmenin insan doğasına en uygun şekilde ilerlemesi için önemli bir anahtardır. Bu anahtarı iyi kullanmalıyız. Bu sebeple akıllı kent idealine giden yolda büyükşehir belediyemiz için atılacak her adımda ekoloji ve teknoloji kılavuzumuz olacaktır. Üreten; ürettiğini iyi değerlendiren,Enerji ve iletişim ağları güçlü,Kır ve kent etkileşimi güçlü,Sosyal sermayesi güçlü,Ekonomik olarak kendine yeter Balıkesir akıllı kenti için çalışmalarımız devam edecektir"şeklinde konuştu.

TÜRKİYE VE BALIKESİR’DE ÖNEMLİ YATIRIMLARA İMZA ATILDI

Türkiye ve Balıkesir’de son yıllarda ulaşım, sağlık, eğitim ve diğer alanlarda çok önemli yatırımlara imza atıldığını hatırlatan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman "Yani hem Türkiye hem ilimiz ciddi bir değişim içerisindedir. Kentleşmenin bu değişimde en önemli öğelerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz ve bu değişimin doğru yönetilmesi; kültür, ahlak, ekonomi, idari, siyasi ve sosyal açıdan son derece önemlidir. Bugün altyapı, çevre, sanayileşme, konut, sosyal ve kültürel miras, konforlu ve sağlıklı yaşam gibi bir çok başlığı şimdiden planlayabilmeliyiz"dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, “Balıkesir’in Depremselliği” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sözbilir “Balıkesir, çok güzel bir ilimiz. Doğası gereği çok önemli bir nitelik. Bu güzelliklerin büyük bir bölümü bölgenin jeolojik yapısıyla ilgili. Bu kadar güzel özellikleri yansıttığı kadarıyla bir de yarattığı depremsellik var"şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN PLANLARINI TAKİP EDİYORUZ

Sözbilir’in yaptığı sunum sonrası BAÜ’de görevli Prof. Dr. Abdullah Soykan’ın yöneticiliğini yaptığı, “Kentsel Gelişimde Yerel Yönetimlerin Yeri ve Önemi” konulu panele geçildi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Şehrin karakterini belirleyen aslında ekonomisidir. Balıkesir’in karakterini 1950’lerde tarım, 1970’lerde sanayi belirlemiş. Bandırma ve Edremit’in gelişmişlik açısından merkezden farkı yok. Biz en büyük başarının Büyükşehir ile kamu dairelerinin ortak çalışması olarak görüyoruz. Bilginin toplanması gerekiyor. Yerelin dinamiğine Ankara’nın yetişmesi mümkün değil. Biz yerel yöneticiler olarak Büyükşehir’in planlarını takip ediyoruz"dedi.

Kent vizyonunun önemine değinen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu "Yaşadığımız şehirlerin mutlaka bir dili olmalı ve sadece binalardan ibaret olmamalı. Yaşadığımız şehirler şairlere ilham olmalı. Şehrin sakinleri sadece şehrin sakini gibi olmamalı, şehrin sahibi gibi olmalı. Balıkesir, Büyükşehir olduktan sonra bütün şehir de oldu. Bizi biz yapan değerleri yok etmemiz lazım. Gelecek ile ilgili olarak Balıkesir’in olmazsa olmazları var” şeklinde konuştu.

20.11.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir 2.kent Sempozyumu Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi