Şifrem?
343 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balpark Genel Müdürü Harun Aycıl:'Araç Sayısında Ciddi Artış'
Balıkesir Otopark İşletmeleri (BALPARK) Genel Müdürü Harun Aycıl yaptığı açıklamada son bir yılda Balıkesir trafiğine kayıtlı araç sayısının 20 bin 19 adet arttığına değinerek "Yollarımız araç sayısına orantılı olarak genişletilemediğine göre, trafiğin bir süre sonra tıkanma noktasına gelmesi kaçınılmazdır"dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

BALPARK Balıkesir Otopark İşletmeleri olarak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin planladığı ve yaptığı ulaşım planının çok küçük bir parçasını oluşturduklarını ifade eden BALPARK Genel Müdürü Harun Aycıl "Amacımız banka, alışveriş ve kamu hizmeti olan bölgelerde yol üstü parklanma ile kısa süreli, katlı otoparklar ile uzun süreli otoparklanma ihtiyacına cevap vererek trafik yoğunluğunun azaltılmasına yardımcı olmaktır. Balpark Balıkesir Otopark İşletmeleri olarak şuan 175 personel istihdam etmekle birlikte Ocak 2016 ‘ da bu sayı 215 e yükselecektir. Yaz aylarında 400 kişiye istihdam sağlamak hedeflenmektedir. Çalışanlarımıza “Vatandaş her zaman haklıdır” düsturuyla hareket etmeleri konusunda eğitim vermekteyiz. Personellerimiz hakkında gelen her şikayet değerlendirip, hukuksal işlem yapılmaktadır. Unutmayalım ki biz halkımıza hizmet amacıyla uğraş vermekteyiz. Çalışanlarımız yağmurda, soğukta ve sıcakta bu hizmeti verebilmek adına canla başla çalışmaktadırlar. Halkımızın çalışanlarımıza karşı daha duyarlı olmasını rica ediyoruz"dedi.

Otopark ücretlerini bazı vatandaşların düzenli olarak öderken bunun kanunsuz olduğunu iddia edip, ücret vermeyen vatandaşlarında olduğuna dikkat çeken Aycıl "Diğer illerde olan bazı olayları veya içtihatları örnek göstererek ücret vermeyen vatandaşlarımız hakkında hukuksal olarak hakkımızı arayacağımızı belirtmek isterim. Aksi halde ücretini ödeyen vatandaşlarımızın hakkı yenmiş olacaktır. İçtihatlar incelediğimizde altında yatan çok farklı sebeplerden vatandaşlarımız lehine çıkmış karar örnekleri bulunmakla beraber, 5612 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7. Maddesinin “ f ” bendinde; Büyükşehir ulaşım ana plânını yapmak veya yaptırmak ve uygulamak; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek Büyükşehir Belediyesinin görevleri arasında araç park tespit ve işletme hükmü belirtilmiştir. Karayolları trafik kanununun 79’uncu maddesinde ; Karayolu üzeri park yerindeki araçlar için park ücreti, yetki ve sorumluluk alanına göre park yerini tespite yetkili idarece veya bu idare tarafından işletme izni verilen gerçek veya tüzel kişilerce alınabilir. Bunlar dışında hiçbir gerçek veya tüzel kişi herhangi bir şekilde park ücreti alamaz. Erişme kontrollü karayolları (otoyol-ekspres yol) hariç olmak üzere büyükşehirlerde yetkili idareler, büyükşehir belediyeleridir. Dolayısıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye iştiraki Balpark Balıkesir Otopark İşletmeleri olarak otopark işletmemiz tamamen yasaldır. Balpark olarak bir çok proje ile otopark ihtiyacına cevap vererek şehrimizin trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlamak , önümüzdeki yıllarda faaliyete geçireceğimiz kiralık bisiklet ,marina işletmeciliği gibi farklı kulvarlarla daha farklı alanlarda hizmet ağımızı genişletmek ve Balıkesir’ e istihdam sağlamak amacında hukuksal ve adaleti temel almış bir şirket olmak hedefinde çalışamaya devam edeceğiz"şeklinde konuştu.

19.11.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balpark Genel Müdürü Harun Aycıl:'Araç Sayısında Ciddi Artış'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi