Şifrem?
75 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BTO’da Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri
Türkiye ve Balıkesir’in hedeflerinin büyük olduğunu belirten Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler " Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi var.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir olarak bizim ihracatta hedefimiz 1 milyar dolar seviyesine ulaşmak" dedi.

Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerinde açılış konuşması yapan Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler "Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz eğitim ve bilgilendirme toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Ekonomi Bakanlığımızın ve Uludağ İhracatçı Birliklerinin değerli uzmanları var kendileri hem bölgeyi hemde 81 ili durmadan dolaşıyorlar ve devlet desteklerini, imkanlarını bizlere iletmeye çalışıyorlar. İhracat ve dış ticaretimize genel olarak baktığımız zaman 2014 yılında 158 milyon dolar ihracat gerçekleşmiş. 2015 yılında bu rakam 120 milyon dolara inmiş durumda. Eylül ayında dış ticaret açığımız yüzde 46.6 azalarak 7 milyar 13 milyon dolardan 3 milyar 742 milyon dolara düştü. Tabi çevresel faktörler ve dünya ekonomilerindeki hareketlenmeler dış ticaret açımızı azaltmasına rağmen ihracatımızı ve buna bağımlı olarak da ithalatımızı azaltmış durumda.Balıkesir ölçeğinde baktığımız zaman ithalat, ihracat ve dış ticaret Balıkesir’in bundan sonraki süreçte en önemli konuları. Bizim hem bu tip toplantılara bir arada olup kümelenmeye, öncelikle gıda ve diğer sektörlerde de Balıkesir’in lokomotifi olan diğer sektörlerde de hızla atağa kalkmamız gereken ana konulardan biri. 2014 yılında Balıkesir 548 milyon dolarla ihracatını kapattı. 2015 yılında hedefimiz daha yüksekti ama malum dünyadaki hareketliliklerden dolayı Türkiye’nin ihracatı ile birlikte Balıkesir’in ihracatı ilk 10 ayda 432 milyon dolara gerilemiş oldu. 2015 yılı Ağustos ayı itibariyle en çok ihracat 3.7 milyon dolarla elektronik ürünleriyle gerçekleşti. Balıkesir’de en fazla ihracat yapılan konu imalat sektörü olarak gerçekleşti"dedi.

Türkiye ve Balıkesir’in 2023 vizyonuna değinen Başkan Ermişler "Türkiye’nin 2023 hedeflerinde 500 milyar dolar rakamını şuan telaffuz ediyoruz. Balıkesir’in de büyük bir hedefi var oda ihracatta 1 milyar dolar. İnşallah bunu işte bu salondaki ihracat yapan dış ticaretle uğraşan arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Bizde oda olarak devletimizin de gücüyle ve desteğiyle bu hedeflere ulaşmayı planlıyoruz. Türkiye’nin hedefleri büyük, Balıkesir’de hedefleri büyük, inşallah bu hedefleri gerçekleştirmek için Türkiye’yi 500, Balıkesir’i ise 1 milyar dolara ulaştırmak için ve çok küçük dış ticaret açıkları ile yeni hedeflere ulaşmak için, dünyadaki en iyi 10 ekonomide yer almak için gece gündüz enerjimizi sarf edeceğiz"şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı H.Şafak Bozkır “İhracatta sağlanan devlet yardımları, uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş desteği, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması, Türk malı imajının yerleştirilmesi ve TURQUALITY’nin desteklenmesi ile yurt dışı birim, marka ve tasarım destekleri, yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi” konularında sunum gerçekleştirdi. Daha sonra Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı B. Tülin Pulat “ Ülke Masaları, İsveç Pazarına İhracat İmkanları” konulu sunumu ile katılımcıları bilgilendirdi.

11.11.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BTO’da Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi