Şifrem?
128 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Öğrenciler Matematiği Cebinden Çıkaracak
Balıkesir Üniversitesi, Karesi Belediyesi, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve yüzlerce matematik öğretmenin işbirliği ile hayata geçirilen "Matematik Cepte" uygulaması öğrencilerle buluştu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Üniversitesi, Karesi Belediyesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla hayata geçirilen Matematik Cepte projesinin tanıtım toplantısı Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Akkaya, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay başta olmak üzere çok sayıda öğretmen, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

"Karesi’de cevapsız soru kalmayacak" sloganıyla Fatih Projesi’nin aktif kullanımını desteklemek amacıyla hayata geçirilen Matematik Cepte uygulamasını Zühtü Özkardaşlar Lisesi, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi ve İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi’nde okuyan 687 öğrenci Google Play ve App Store üzerinden indirebilecek. Önümüzdeki süreçte ilçenin geneline yaygınlaştırılması hedeflenen proje kapsamında; akademisyen, öğretmen, gönüllü öğretmen ve Balıkesir Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu öğretmenlerden oluşan 214 uzman öğretici, 18.00 ile 22.00 saatleri arasında öğrenciler tarafından gönderilen soruları cevaplayacak.

Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi Müdürü Mutasım Ateş, "Bu proje, yerel yönetimlerin okullara verdiği desteğin en güzel örneği. Matematik Cepte uygulamasının, FATİH projesinin etkin ve verimli kullanılmasına ve fırsat eşitliğine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Desteklerinden dolayı Rektörümüz Kerim Özdemir, Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ramazan Konakbay’a teşekkür ediyorum" dedi.

Proje ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Sabahattin İkikardeş, Matematik Cepte uygulaması ile öğrencilerin her zaman ve her yerde bireysel öğrenmelerine katkı sağlayacağını ifade etti.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

Amaçlarının zaman kaybını önlemek ve öğrencilerin çekinmeden soru sormalarını sağlamak olduğuna vurgu yapan Doç. Dr. İkikardeş, sisteme kayıtlı olan öğrencilerin göndereceği soru ve cevapların bir havuzda toplanacağını kaydetti. Matematik Cepte uygulaması ile matematiğe olan ilginin ve başarının artacağına inandıklarını belirten İkikardeş, "3 okulda hayata geçirdiğimiz projeyi ilçe geneline yaymak, sonrasında ise Balıkesir’in matematik haritasını çıkarmak ve bu doğrultuda hangi bölgelerin, hangi konularda eksik olduğunu tespit ederek çalışmalarımıza yön vereceğiz" dedi.

İkikardeş ayrıca projenin bölgesel hale getirilmesi için Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na tüm ülkede yaygınlaştırılması için ise TÜBİTAK’a proje yazacaklarını belirtti.

Balıkesir’deki başarılı okulların büyük bir kısmının Karesi İlçe sınırları içerisinde kaldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay da, "Omuzlarımızdaki sorumluluğun bilincindeyiz. Eğitim kökenli bir belediye başkanımızın olması da bizim için büyük bir şans" dedi. FATİH Projesi ile teknoloji ve akademik başarının birbirine entegre edildiğini söyleyen Konakbay, "Öğrencilerimiz yanıtlayamadığı soruların uzman öğreticilerle hızlı çözümüne katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Matematiğin, herkesin hayatta karşılaştığı ve bir yardımcının olmadığında da kendi başına kilitlenip kaldığı bir konu olduğuna dikkat çeken Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bilginin biriktiği ve insanlara yayıldığı yerin üniversiteler olduğunu, üniversitelerin de kent yaşamına yön vermeye başladığı andan itibaren herkesin hayatında anlamlı değişiklikler yaşandığını söyledi. Matematik Cepte uygulamasının gönülden yapılan bir işin ürünü olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla Fatih Projesi’ni hayata geçirildi. Fatih Projesi’nin aktif kullanımını ve işlevini destekleme ve artırma amaçlı ’Matematik Cepte’ projesi; öğrencilerin matematik konuları ile ilgili soruları çözerken karşılaştıkları sorunları mobil iletişim araçları ile çift-yönlü doğrudan iletişime geçeceği matematikte uzman öğrencileri ile paylaşmaları neticesinde problem çözme dönütleri elde edeceklerdir" dedi.

Öğrencilere, "sizler cep telefonu ve internetin olduğu dönemde hayata başladınız" diyen Başkan Yılmaz, "Bizler bu teknoloji ile sonradan tanıştık. 2005’li yıllara kadar internetin varlığından, cep telefonunun kısmi olarak varlığından haberdar değildik. Bizim dönemimizde bilgi hızlı elde edilemediği için rekabet etmek kolay değildi. Şimdi ise fırsat eşitliği internet sayesinde dünyanın her yerine aynı anda verildi" dedi.

İlçe belediyelerinin kentin kültür ve eğitim hayatında rol alması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, büyükşehir belediyelerinin ulaşım, alt yapı gibi unsurları iyileştirip yeni alanlar yaparken ilçe belediyelerinin de görevinin üniversite, emniyet ve milli eğitim ile el ele verip şehri projeler diyarına götürmek olduğunu söyledi.

Matematik Cepte projesinin ismiyle de orijinal bir proje olduğunu kaydeden Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise yaptığı konuşmada, "Matematik, bizim de korkulu rüyamızdı. Ancak matematik olmadan bilim çalışmak imkansız. Matematik bilmek önemli bir konu. Türkler olarak matematik özürlü bir millet değiliz. Türk-İslam dünyası olmasaydı; matematik, bilim ve teknoloji olmazdı. Bu dönemdeki filozoflarımızın bir çoğu matematikçidir. Matematik Cepte projesi eğitim ve öğretim metoduna büyük bir katkıdır. Genç bilim insanlarına sorunun çözümüne katkı sağladıkları için, onlara cesaret vererek teşvik eden belediye başkanımız Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

22.10.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Öğrenciler Matematiği Cebinden Çıkaracak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi