Şifrem?
285 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Düğüncüler Gram Altına Yöneldi
Balıkesir Kuyumcular Derneği Başkanı Recai Gürcan, düğünlerde takı için satın alınan tam ve çeyrek altının fiyatların artmasıyla yerini gram altına bıraktığını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Artan altın fiyatlarıyla beraber, düğüne gidenler tam ve çeyrek altın yerine gram altına yöneldi. Altın satışlarının mevsimsel olduğunu vurgulayan Balıkesir Kuyumcular Derneği Başkanı Recai Gürcan, piyasalardaki altın satışlarını değerlendirdi.

Recai Gürcan, "Yaz aylarında düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altın satışlarında bir hareketlenme oluyor. Altın satışlarında geçen yıla göre oldukça hareketli bir dönem geçiriyoruz. Piyasalarda geçen seneye göre oldukça bir hareket var. Bu mevsimsel hareketin okulların geç açılmasıyla münasebetiyle biraz daha devam edeceğine inanıyorum. Fiyat her ne kadar çok yukarılara çıksa da bu fiyatların 100'ün üzerinde olacağı yılbaşından beri tahmin ediliyordu. Her ne kadar ekonomistler altının ons'unun düşeceğini tahmin etseler de altının onsu düşmesine rağmen dolardaki hareketlilik altının Türk lirası bazında yine de 100 liranın üzerinde tutunmasına sebep oldu" dedi.

"ALTIN EN GÜVENLİ LİMAN"
Çin'deki altın alımları ve dünyadaki birtakım siyasi belirsizliklerin altının ons'unun bundan sonra çok daha aşağı gelmeyeceği yönünde olduğunu söyleyen Gürcan, "Özellikle FED'in Eylül ayında faiz arttırımına gideceğini tekrar tekrar söylemesine rağmen hala Eylül ayında faiz artırımına gitmeme ihtimalinin olması da altının biraz toparlanmasına sebeptir. Yılsonunda altın herkesin umduğu rakamların üzerinde bir performans gösterirse bence şaşmamak lazım. Çünkü dünyada tüm siyasi ve politik hareketler çok hızlı değişiyor, çok hızlı oluşuyor. Bu açıdan ben altını yine 2012'deki gibi güvenli liman olarak önümüze geleceğini tahmin ediyorum" dedi.
Başkan Recai Gürcan açıklamasına şöyle devam etti:
"Bundan sonrada dövizin Türkiye'deki doların konumu aşağı ve yukarı olması altının Türk parası bazında fiyatını da muhakkak etkileyecektir. Ama yine de ben altının artık psikolojikman da olsa 100 liranın altına geleceğini hiç tahmin etmiyorum. İç piyasa da oldukça hareket var. Müşteri potansiyeli geçen senelere göre eksilmedi."

"DÜĞÜNLERE ALTERNATİF ALTIN ALIYORLAR"
Vatandaşların düğüne giderken çeyrek altın yerine alternatif altınları almayı tercih ettiğini söyleyen Balıkesir Kuyumcular Derneği Başkanı Recai Gürcan, "Vatandaş düğüne giderken çeyrek altını geçen senelere göre yüzde yüz tam almıyor. Ama bunun yanında altının alternatiflerini yine tercih ederek gram altını düğün hediyesi olarak götürüyor. Yine de altın piyasasında Türk milletinin özlemi içinde olduğu ya da kafasında oluşan altın hareketi mevsimsel olarak devam ediyor" diye konuştu.

"KEYİF İÇİN ALTIN SATMAYIN"
Vatandaşlara uyarılarda bulunan Balıkesir Kuyumcular Derneği Başkanı Recai Gürcan, "Altın keyif için satılmaz. Keyif için altın satmayın. 90 lirayken de çok altın sattı vatandaş yazık etti kendine. Şimdi yerine koyamıyor bakın. Bugün 107 lira 108 lira belki yüksek gibi geliyor. Ama bence ihtiyaç yoksa aldanmasın da vatandaş. Bunların her an üzerinde olma ihtimali var. O açıdan altın her zaman kenarda bir emanet, yediemindir. Altın vatandaş için bir güçtür. O açıdan ihtiyaç olduğu anda paraya döndürülmesinde fayda var" şeklinde konuştu.

"DARPHANEDE SIKINTI KALMADI"
Sarrafiye sektöründe geçen yıl anormal sıkıntılar olduğunu belirten Gürcan, "Bunun sebebi de darphaneden kaynaklanıyordu. Darphane esnafın malını gününde basıp geri iade edemiyordu. Bir takım sıkıntılar kendiliğinden özellikle ziynet altında oluştu. Fakat bu sene darphane makinelerinin hepsi yenilendi. Yenilemesi hasebiyle de akşam verilen altın sabah darphaneden teslim alınabiliyor. Alınamasa da bir gün sonra alınabiliyor. O açıdan Darphane piyasaya altın sürdüğü sürece ziynet altın da herhangi bir sıkıntı olmaz. Tabi şimdi fiyattan dolayı biraz gerileme var. Bunun da alternatifi gram altınlar. Rakamsal olarak belki bizim alışverişlerimiz düşüyor ama adet bazında altın satımında ben çok da gerileme olduğunu tahmin etmiyorum" dedi.

26.08.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Düğüncüler Gram Altına Yöneldi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi