Şifrem?
95 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Dursunbey’de Başpehlivan Recep Kara Oldu
Bu yıl 76. kez düzenlenen Dursunbey Geleneksel güreş müsabakalarında başpehlivan finalde Süleyman Aykırı ile karşılaşan Recep Kara oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde bu yıl 76.’sı düzenlenen geleneksel yağlı güreş müsabakalarında Başpehlivan Recep Kara oldu. Kırkpınarın bu yılki Başpehlivanı Orhan Okulu’nun altın kemeri ile katıldığı güreşlerde Okulu Çeyrek final müsabakalarında elendi. Yirmi Başpehlivanın katıldığı müsabakaların sonunda Kırkpınar’ın Başpehlivanlarından olan Süleyman Aykırı ve Recep Kara karşılaştı. Finalde Kara, rakibini sırt üstü yatırarak Dursunbey Er Meydanında zaferini ilan etti. Geleneksel olarak düzenlenen ve 5 gündür devam eden Dursunbey Panayırı kapsamında yapılan 76. Dursunbey Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne, Orhan Okulu, Şaban Yılmaz, Kadir Ergin, Hasan Tuna, Hamza Köseoğlu, Süleyman Aykırı, Ramazan Yarar, Hasan Zeybek, Abdullah Güngör, Salih Erinç, Faruk Akkoyun, Sarhat Balcı, Fevzi Çakır, Cengiz Zengin, Kağan Kaya, Ramazan Bircan gibi ünlü pehlivanların da aralarında bulunduğu 250 güreşçi katıldı.

Dursunbey Yağlı Güreş Müsabakalarına çevre il ve ilçelerin ilgisi de oldukça yoğun oldu. Yaklaşık 7 bin kişinin izlediği güreş müsabakalarında heyecan dolu anlar yaşanırken güreşleri izlemeye gelen tüm misafirlerde cazgırlar tarafından tek tek anons edildi. Güreş müsabakalarını Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Balıkesir Büyükşehir belediyesi Daire başkanları, Balıkesir ve Dursunbey Belediye Meclis Üyeleri, Dursunbey Güreş Ağası Burhan Yıldız, Kurtdere Güreş Ağası Hüseyin Adın, çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Güreşlerde pehlivanlar kıyasıya mücadele ederken Başaltında Nedin Güler birinci, Şahali Kurt ise ikinci oldu.

Baş Pehlivanlık güreşlerinde ise 19 pehlivan kıyasıya güreşti. Yarı finalde Recep Kara ile Şaban Yılmaz erken final yaparken, Kara rakibini devirmeyi başardı. Recep Kara Finalde ise rakibini devirerek 76. Dursunbey Başpehlivanı oldu. Güreşlerde ayrıca Dursunbey Belediyesi tarafından seyircilere ücretsiz Minder, Şakba ve Su dağıtımı da yapıldı.

GÜREŞ AĞALIĞI 70 BİN TL

Öte yandan Dursunbey Yağlı Güreşleri’nde ağalık açık arttırması yapıldı. Ağalığa bu yılın Ağası Burhan Yıldız, Yusuf Turhan, Ahmet Görel ve Halil Sarıoğlu katıldı. Ağalık 70 Bin TL ile Dursunbey Belediyespor Başkanı Yusuf Turhan’a kaldı. Güreşler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Bu yıl Kırkpınar’ı izleyemeyenlerin ayağına Kırkpınar’ı getirdiklerini Recep Kara, Orhan Okulu, Şaban Yılmaz, Süleyman Aykırı, Ali RIza Kaya gibi bir çok ünlü ismin Dursunbey güreşlerinde yer aldığını söyledi. Vatandaşların güreşe olan ilgisinin de oldukça çok olduğunu söyleyen Başkan Bahçavan, katılan tümsporculara ve sporseverlere teşekkür etti.

15.08.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Dursunbey’de Başpehlivan Recep Kara Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi