Şifrem?
107 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. Yıldönümü
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıldönümünde Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Karakuz, açıklama yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi tarafından, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte şehit ve gaziler için tarihi Alaca Mescit Camii'nde Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutularak pilav hayrı gerçekleştirildi. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz yaptığı açıklamada, "Bugün 20 Temmuz. 20 Temmuz; Kıbrıs Adası'nda yıllarca Rum'un ve Yunan'ın esareti altında yaşayan, cefa görmüş soydaşlarımızın; bu cefasına son verilen günün başlangıcıdır. Yani Kıbrıs Barış Harekatı'nın başlamış olduğu gündür. Dolayısıyla çok kısa bir zaman sürmesine rağmen burada 498 şehit verdik. Onun için Kıbrıs dün olduğu gibi bugün de bizim için çok önemli. Bu güzel vatanımızı nasıl anavatan yaparken kan akıttıysak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunda da oradaki soydaşlarımızın kurtulmasında da orayı da kan akıtarak aldık. Dolayısıyla bugün orada şehit düşen arkadaşlarımızı anmak, onların ruhlarının şad olması için onların ruhlarına Kur'an ve hatim duaları göndermek, bugüne kadar oradaki harekata katılarak gazi olan arkadaşlarımızın hayatta olmayanların ruhları için Mevlid-i Şerif ve hayır düzenledik. Arkadaşlarımızın ruhları şad olsun"dedi.

Gazi Hulusi Karakuz Kore gazilerinin azaldığına dikkat çekerek, "Şu anda 33 tane Kore gazisi üyemiz var. 500'ün üzerinde de Kıbrıs gazisi üyemiz var. Ancak boynumuz bükük. Neden? Artık Kore ve Kıbrıs gazileri neredeyse yok sayılmakta. Devlet büyüklerimiz tarafından yok sayılmakta. Hepinizin bildiği gibi basında izliyoruz; devlet büyüklerimiz diyor ki; gazilerimize şu hakkı verdik, bu hakkı verdik, gazi çocuklarına birinci ve ikinci iş hakkı verdik diyorlar. Belki sizler de zannediyorsunuz ki gazi çocuklarına iş hakkı verildi. 1005 sayılı yasa doğrultusunda vatana hizmetten aylık alan, Kıbrıs ve Kore gazilerinin çocuklarına bu iş haklarından verilmedi. Kıbrıs ve Kore gazilerinden sosyal güvencesi olanlarının aylıkları 540 lira. Devlet büyüklerimiz bizi burada da ayırdı. Yani Güneydoğu'da terörle mücadelede şehit düşen ya da orada herhangi bir uzvunu kaybederek malul gazi olan kardeşlerimizin haklarıyla Kıbrıs ve Kore Savaşı'na katılan gazilerimizin hakları çok farklı. Devlet büyüklerimizin sizin vasıtanızla sesimizi duymasını istiyoruz. Bugün şehitlerimizi andık. 498 şehit verdik. Ama ne yazık ki devletimiz bizi tanımıyor. Protokollerde yerimiz var, ancak deminki saydığım haklarda yerimiz yok. Kıbrıs ve Kore gazileri basında böyle bir haber aldığında hemen beni telefon yağmuruna tutuyorlar. Evet tabii ki ben de dinliyorum. Ama çıkan yasa Kıbrıs ve Kore gazisinin çocuğunu hiçbir şekilde etkilemiyor. Kıbrıs ve Kore gazisinin maaşını, aldığı şeref aylığını hiçbir şekilde etkilemiyor. 540 lira şeref aylığı alıyoruz. Buna rağmen bizler bu sıcakta üzerimize resmi üniformamızı giydik. Gazileri 1921 yılında Ulu Önder Atatürk'e TBMM'nin verdiği Gazilik ve Mareşallik Unvanını aldığı gibi o günden bu yana biz de onu temsilen üniformayı onun adına taşıyoruz. Onun adını ilelebet biz var olduğumuz müddetçe sürdürmeye devam edeceğiz. Umut ediyorum ki; çevre ülkelerdeki karışıklık ülkemize yansımaz. Yeni şehitlerimiz, yeni gazilerimiz olmaz" şeklinde sözlerini tamamladı.

21.07.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. Yıldönümü

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi