Şifrem?
127 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’ta Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Büyük İlgi Gördü
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 89. yıldönümünü coşkuyla kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bu kapsamda yarın saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde toplanan olan protokol ve vatandaşlar, Liman Başkanı Hüseyin Demir’in öncülüğünde anıta çelenk sunumuyla başlayan tören; Atatürk ve Deniz Şehitleri anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile start aldı.

Pakmaya Kenan Kaptan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinden Sıla Paydan tarafından deniz şehitlerine atfen bir şiirin okunmasının ardından, Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapmasıyla sürdü.

Başkan Demir yaptığı konuşmada, “Kabotaj, bir ulusun kara suları içinde kalan milli deniz çevresini kullanması (kullandırılması) hakkı olarak bilinir. Kabotaj tekeli ülkemizde 19 Nisan 1926 tarihinde Kabotaj Kanunu ile yasalaştırılmıştır. Yasanın yürürlüğe giriş tarihi 1 Temmuz 1926’dır. Kabotaj hakkı Osmanlı devleti zamanında verilen kapitülasyonların kaldırılması sonucunda elde edilmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi, en güzel coğrafi durumda 3 tarafı denizle çevrili olan Türkiye; endüstri, ticari ve sporuyla en ileri denizci millet yetiştirmek yeteneğidir. Bu yetenekten yararlanmayı bilmeliyiz. Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve bunu en kısa zamanda başarmalıyız” diye konuştu. Başkan Demir’in konuşmasının ardından saat 10.00’da belediye başkanlık binası önünde hazır bekletilen Sahil Güvenlik botuyla hazırlanan çelenk şehit denizcilerin ruhuna izafeten ilçe protokolü tarafından denize bırakıldı. Ayvalık’taki 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramın etkinliklerinde her yıl olduğu gibi 100 metre Serbest Yıldızlar, 100 metre Serbest Gençler, 100 metre Serbest Büyükler yarışlarının yanı sıra günün en renkli ve heyecanlı yarışı yağlı direkten bayrak alma ve denizden ördek kapma yarışları izleyenlere heyecanlı ve keyifli dakikalar yaşattı. Bu kapsamda yapılan yarışlarda; 100 Metre Serbest Yıldızlar kategorisinde; Çetin Akkoç birinci, Ramazan Sürücüoğlu ikinci ve Doğanay Yılmaz üçüncü oldu. 100 Metre Genç Erkekler Serbest yarışında ise; Doruk Kızılkaya birinci olurken, ikinciliği Ahmetcan Soylar üçüncülüğü Abdülselam Can kazandı. 100 Metre Büyük Erkekler Serbest Yüzme Yarışmasında ise; Hollandalı Jergen Van Hogen birinci olurken ikinciliği Servet Seyhan üçüncülüğü ise Nurettin Soylu elde etti. 100 Metre Yıldız Bayanlar Yüzme Yarışmasında ise birinciliği Nilgün Eser, Genç Bayanlar 100 Metre Serbest Yüzme Yarışmalarında birinciliği ise İrem Balbay kazandı.

Etkinliklerde Ördek Kapma Yarışmasında ise suya bırakılan canlı ördeği yarışmacılar dışında denize atlayan bir vatandaş yakaladığı için yarışma iptal edildi.

Yarışmalarda dereceye girenlere çeyrek altın başta olmak üzere birçok ödülleri ise Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Liman Başkanı Hüseyin Demir, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu verdi.

Ayvalık’taki Denizcilik ve Kabotaj Bayramında her yıl olduğu gibi en büyük ilgiyi Yağlı Direkten bayrak alma yarışı gördü. Son derece çekişmeli, geçen yarışmada yağlı direğin ucundaki bayrağı beş yıldan bu yana olduğu gibi bu yılda, Selahattin Yıldız aldı. Ancak Yıldız bu kez yağlı direkten bayrağı alırken vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak ödülüne kavuşamadan tedavi altına alındı.

01.07.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’ta Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Büyük İlgi Gördü

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi