Projenin Avrupa Ülkelerinde de kabul görmesiyle birlikte fikir ihracatı yapılmış oldu.
Altıeylül Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yaşam Alanlarını Koruma Derneği (YAŞAD)’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Doğanın sevgi gücü’ projesinin eğitim modüllerinin 3. sü başarı ile tamamlandı. Proje eğitimleri hakkında bilgiler veren Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgür Aycil projenin engelli öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerinden bahsederek, “2014 - 2019 Stratejik Planımızda Toplumsal, Kentsel, Kırsal ve Kurumsal Gelişim olmak üzere 4 ana hedefimiz var. Bu uyguladığımız proje ise Toplumsal ve Kurumsal hedefimize hitap ediyor. Eylül ayından bu yana Engelli Rehabilitasyon projemizde 13-16 yaş arasında 16 hafif düzeyde zihinsel engelli çocuklarımızın sosyal hayatta doğa yoluyla entegrasyonunu sağladık. Engelli öğrencilerimizin yaşadığı 3 kronik problem olan, özgüven eksikliği, sosyal hayata uyum ve sevgi bağı eksiklikleri konusunda gelişimlerini gözlemledik. 8 adet eğitim modülü olan projemizin 3. Eğitim modülünün 1. Gününde, öğrencilerimizin psikomotor hareketlerini gözlemlemek üzere YAŞAD’ın Bigadiç’teki Keklik Üretim Merkezi’nde çocuklarımıza özel görevler verildi. 2. Gününde, Birlikte hareket etme, uyum sağlama becerilerine katkıda bulunmak üzere Bigadiç’de bulunan Termal bir tesiste yüzme ve birlikte hareket etme becerileri sağlandı” dedi.
Projenin Avrupa’da da uygulanıyor olmasının bir fikir ihracatı olduğunun altını çizen Aycil “ERASMUS K2 kapsamında yapılmış 3976 başvuru arasında, kalite değerlendirmesine kalan 172 projeden 12 tanesi kabul edilmişti. Bu 12 proje arasında 3. Sırada yer alan “Doğanın sevgi gücü” projemizin eğitim modülleri Avrupa’daki proje ortaklarımız tarafından da uygulanmaya başlandı. Bu ülkemiz ve Balıkesirimiz için önemli bir durum. GMKA 2013 yılında bu projeyi ’Sadıçların Rehabilitasyon Modeli’ adı altında Sosyal Kalkınma Programına aldı. Yerelde uygulanan bu başarılı proje uluslar arası alanda da başarıyla uygulanmaya başlandı. Projenin 5 ortağı olmakla beraber, İtalya’da Polo Europa ve Dema , Portekiz’de Geo-Clube kurumlarında yapılan çalışmalar yerinde incelenecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Projedeki yerel ortaklar ile bir çalıştay düzenlediklerini belirten Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgül Aycil sözlerine şöyle devam etti. “Projedeki yerel ortaklarımızla birlikte, engelli alanında uzman öğretmenlerimizin de katıldığı bir çalıştay düzenledik. Bu çalıştayımızda çıkacak olan ’Sonuç Raporu’ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ve Milli Eğitim Bakanlığı’mıza gönderilecek . Dolayısıyla burada politika uzmanlarımızın çalışmalarına yön verilecek"
“Doğanın sevgi gücü” projesi çalışmalarına, Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nden; Özgür Aycil, M. Fatih Tipi, Burak Örs, Hülya Savrum, Neslihan Potur, Metin Yapışkan, YAŞAD’dan; Songül Acar, Fatma Kocapınar, Hakkı Kurtuluş Demir, Eylem Özdemir, Nahide Taman, Özgün Demir, Ayşe Bakar, Balıkesir Üniversitesinden; Ergün Demir, Metin Akbulut, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden;Haluk Gökçe, Musa Çelik, Ali Aysu, Ayşe Aysu katıldılar.
17.06.2015