Şifrem?
220 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Meclis Üyesi Çancı, Akova'nın Tariş Menfaatlerini Savunmadığini Söyledi
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 2012 yılında 76 nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (Tariş) Başkanlığına aday olan AK Partili meclis üyesi İsmail Çancı, son günlerde yerel basında çıkan açıklamalara tepki gösterdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Basın ile sabah kahvaltısında buluşan Çancı, kendisi için Tariş’in önüne engel koyduğunu iddia eden Fikret Akova’ya geniş bir açıklama ve belgelerle cevap verdi.

Her zaman Tariş’in menfaatlerinin korunması için mücadele ettiğini anlatan İsmail Çancı, “ Bana ekmek verdiğini iddia eden Tariş Başkanı Fikret Akova, bana ekmek vermedi. Ben çalışarak alnımın teri ile ekmeğimi kazandım” dedi. Yerel basın da çıkan haberlere karşılık olarak cevap hakkını kullanmak istediğini anlatan İsmail Çancı,” Tariş Yönetim Kurulunun geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklama, ortaklarımızın ve kamuoyunun algıları ile oynayıp toplum mühendisliği yapma gayretinden başka bir şey değildir. 2014 Mart ayında da buna benzer bir çalışma yapılmış çok değerli kamuoyu bu konuda, toplum mühendisliği yapmaya çalışanlara gereken cevabı vermiş idi, Tariş Yönetim Kuruluna hatırlatmak istediğim bu konuyu göz önüne almaları naçizane tavsiyemdir. Çıkıp samimi bir şekilde doğruları söyleseler bu konu kamuoyunun ağzında sakız olmayacaktı. Tariş ortaklarını ve kamuoyunu çocuk yerine koymasınlar. Haber metninde tarafıma yöneltilen ithamların cevapları ile iddialarım ve ispatlarımı öncelikle Tariş Ortakları olmak üzere tüm kamuoyunun bilgisine sunarım. Daha evvel yapmış olduğum açıklamamda söylediğim, yapılan imar değişikliği ile arsa üzerine yapılacak AVM inşaatı taban alanında artış olmuştur ifadem için, yaptıkları açıklamanın ilk bölümünde mesnetsiz iddialar denirken, açıklamalarının alt bölümünde taban alanında böyle bir artış olduğu itiraf edilmiştir. Dolayısıyla, Burhaniye Tariş Yönetimi ve Fikret Akova zaten kendi içlerinde çelişerek tutarsız olduklarını kendi kendilerine ispat etmişlerdir.

Fikret Akova’nın Belediye Başkanı olduğu dönem içinde olan ve 2011 yılında yapılan Burhaniye Tariş Kongresinde, şahsım ve ekip arkadaşlarım, yönetim için yapılan seçimde %40 ortak desteği almış bir ekibiz. Ben de o ekibin sözcüsüyüm. Şahsıma ve ekip arkadaşlarımıza destek vermiş %40 oranındaki Burhaniye Tariş ortakları adına kooperatif faaliyetleri ile ilgili olarak her konuda açıklama yapma hakkımın olduğu aşikardır. Ayrıca böyle bir şey olmasa dahi, her Tariş ortağı kooperatifle ilgili olarak tüm konularda, fikirlerini beyan edebilmelidir. Benim demokrasi anlayışım böyledir. Ama maalesefki fikirlerini beyan eden ortaklara yönelik olarak yapılan bu demokrasi ve eleştiri hazımsızlığı, Fikret Akova’nın demokrasi inançsızlığının göstergesidir. Ayrıca, Fikret Akova’nın bundan önceki yıllarda elinde bulunan bir takım kamusal ve makamdan kaynaklanan güçlerin etkisiyle, vatandaşların kamusal konularda fikirlerini beyan etmekten imtina ediyor olmaları, bu dönem içinde ise vatandaşlarımızın rahat bir şekilde ve korkusuzca, kamusal konularla ilgili olumlu veya olumsuz yönde eleştiriler yapabiliyor olması,daha evvel ki döneme göre içinde bulunduğumuz zamanın demokratikliliğini de ortaya koymaktadır. Şahsım, iki yıllık inşaat tahsilinin ardından dört yıl İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, iktisat eğitimi almış ve uzun yıllar fiilen bütçe yönetimi ve bütçe disiplini ile uğraşmış biriyim. İnşaat Mühendisliği bilim dalına göre yatırım mühendislikleri konusunda, ekonomik olarak, inşaat mühendisliğine göre daha az hatalı hesaplarım bundan emin olsunlar. Kendi tahsilinin meşruiyetine inanıyorsa buna da inanmalıdır, aksinin iddiası kendi diploma meşruiyetini de inkardır. İsterlerse, birçok değişkeni bile devre dışı bırakarak, basit olarak yaptığım hesaplamaları bir kez daha kendilerine ispatlayabilirim. Eğer yatırım mühendisliği hesaplarına detaylı olarak girersek, bahsettiğim 9.500.000.-TL’ lik peşkeşin daha fazla rakama isabet edeceğini göreceklerdir. Israrla söylüyorum, bu ihale tekrar edilmelidir Ayrıca, tarafına yaptığım bu ithamları adli makamlara taşıması halinde, bu hesabı orada da vereceğimden dolayı hiçbir korkum yoktur” dedi.

15.06.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Meclis Üyesi Çancı, Akova'nın Tariş Menfaatlerini Savunmadığini Söyledi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi