Şifrem?
120 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayal’ın Resim Sergisine İlgi Yoğun Oldu
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Anadolu Lisesi (AYAL) tarafından ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında açılan resim sergisine vatandaşların ilgisi yoğun oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

21. AYAL Kültürel Etkinlikleri kapsamında okul öğrencilerinin yapmış oldukları eserler, AYAL’ın geleneksel resim sergisinde buluşturuldu.

AYAL’ın usta sanatçı tadındaki sergide öğrencilerin coşkusu dikkatlerden kaçmazken, 100’ün üzerinde eserin yer aldığı sergiyle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Tahsin Erdem, AYAL’ın 21. Kültürel Etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 21. sini açtıkları sergiye vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Geçtiğimiz yıl 70 eserin yer aldığı sergide bu yıl sadece yağlı boya bölümünde 100’ün üzerinde eserin sergilendiğini kaydeden Erdem, “Bunların dışında bu yılki sergimizde; 18 adet pano çalışmamız var. Bu kapsamda her bir panoda 4 adet resim olduğunu düşünürsek, öğrencilerine akademik eğitim veren okulumuzun bu konudaki başarısı da ortaya çıkacaktır” dedi.

2 günlük serginin saat 10.00 ile 17.00 arasında açık kalacağını belirten Tahsin Erdem, “Öğrencilerimiz 9. sınıflarda kara kalem ışık-gölge çalışması yaparken, 9. sınıfın sonunda ise renk çalışmalarına başlıyorlar. 10. sınıfın başında ise resmin büyük sanatçılarının eserlerini inceleyip, tanımaya çalışıyorlar. 11. sınıfta ise artık kendi tarzlarını yaratıp, bu yolda ilerleyebilmenin gayretini göstermeye çabalıyorlar. Bu anlamda öğrencilerimizin özgün çalışmaları da bulunuyor. Biz okul olarak sanat öğrencisi yetiştirmiyoruz, biz akademik bir okuluz ama işini iyi yapan öğrencilerimiz sanat alanında da iyiler.” diye konuştu.

“AYAL’DE OKUMAK BİR AYRICALIKTIR. AYAL, HAYALLERİ GERÇEKLERLE BULUŞTURUR”

AYAL’ın başarılı Okul Müdürü Veli Tuncay ise; öğrencilerinin sportif alanların yanı sıra sanatta ve derslerinde oldukça büyük başarılara imza atmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Öğrencilerini sosyal etkinlikler açısından değerlendirdiklerinde, AYAL’ın son derece başarılı bir okul olduğuna işaret eden Veli Tuncay, “Mesela bu yıl ikinci dönemde hemen hemen her gün bir etkinliğimiz oldu. Bugün burada açtığımız sergimiz son etkinliğimiz olmayacak. Bundan sonrada dönem sonuna kadar iki etkinliğimiz daha var. Okul olarak öğrencilerimizin akademik yönden başarılarının yanı sıra sosyal etkinliklerle de başarılı olmaları yönünde öğrencilerimize her türlü desteği veriyoruz. Biz; öğrencilerimizin sosyalleşmesi açısından hem akademik eğitim hem de sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin içerisinde yer almaları gerektiğine inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte, üniversite yıllarında öğrencilerimizin çok iyi bir üniversiteden mezun olmaları, çok iyi bir yabancı dili bilmeleri ve çok iyi bir kariyer sağlayabilmeleri için çaba gösteriyoruz. Ama tüm bunların dışında, kariyer açısından her zaman sanatsal, kültürel ve sportif alanlara da ilgi duyulması gerekir. Bu yüzden de çocuklarımızın gelecekte güzel yerlere gelmesi de bizleri son derece mutlu edecektir. Unutulmamalıdır ki; AYAL’da okumak bir ayrıcalıktır. AYAL, hayalleri gerçeklerle buluşturur” diye konuştu.

22.05.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayal’ın Resim Sergisine İlgi Yoğun Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi