Şifrem?
88 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Asted Trafik Eğitim Etkinliklerini Cunda Bisiklet Turuyla Tamamladı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türkiye’nin engelliliğin en önemli oluşum nedeni olan trafik kazalarına karşı ağacın yaşken eğilebileceği düşüncesiyle gerçekleştirdiği trafik eğitimleriyle tanınan Aktif Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED), bu yılki trafik eğitimlerini Cunda Bisiklet Turuyla tamamladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bu kapsamda; önceki gün 11.00 ile 14.00 arasında gerçekleşen etkinlikte; Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Nuri Zarplı İlk ve Ortaokullarından öğrencileri başta olmak üzere bu okulların öğretmen ve velilerinin katıldığı etkinlik renkli görüntüleri de beraberinde getirdi.

Ayvalık’ın dünyaca ünlü turizm merkezi Cunda Adası’nda bulunan Nuri Zarplı İlk ve Ortaokullarının bahçesinden start alan etkinlik; Cunda eski yol, eski yel değirmeni ve Yeni Yol güzergahında sürdürüldü.

Yaklaşık 50 öğrencinin yanı sıra öğretmenler ve velilerinin de pedal salladıkları 8 kilometrelik parkur sırasında kalabalık bisikletli gruba; Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği bünyesindeki bir motosiklet ve otomobil eskortluk etti.

Kalabalık bisikletli guruba Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki bir kamyonet de yolda oluşabilecek herhangi bir bisiklet arızası için grubu takip etti.

Ayvalık Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Memurlarından Ali Gün’ün de gönüllü olarak bisikletli gurubun olası bir sağlık sorunu halinde müdahale edebilmek için etkinlikte hazır bulunduğu gözlendi.

ASTED’in Görme Engelli Koordinatörü Namık Tuncel’in özel tasarımlı bisikletinde; Nuri Zarplı İlkokulu Müdürü Mithat Ergül ile birlikte tura katıldı.

8 kilometrelik parkurun sonunda yine başlangıç noktası olan Nuri Zarplı İlk-ortaokulları bahçesinde tur tamamlandı.

Burada ASTED tarafından bisikletleriyle etkinliğe katılan öğrenciler, öğretmenler ve velilerine yemek ikramında bulunulurken, etkinliğe gönüllü olarak müzik teşkilatıyla katılan ilçenin tanınmış sanatçılarından Piyanist Eşref Uzunoğlu’da katılımcılara mini bir konser verdi.

ASTED’in bu yılki Trafik Eğitim çalışmalarının finalinde gerçekleşen Cunda Bisiklet Turu’ öncesinde etkinliğe katılan öğrencilere Optisyen Eren Adamışoğlu tarafından da ücretsiz göz taraması yaptırılırken, güzergah boyunca öğrencilere trafikte bisiklet kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgiler verilmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Etkinlik sonrasında muhabirimize açıklamalar yapan ASTED’in Görme Engelli Koordinatörü Namık Tuncel, yıl süresince ilçe merkezi ve kırsal mahallelerindeki okullarda trafik konusunda öğrencileri bilgilendirmeye çalıştıklarını kaydederek, “Bu yılki çalışmalarımızın son bölümünde, ilçemizde bisiklet parkurlarının olmamasına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Çünkü Ayvalık’ta bisiklet parkuru olmayınca, bisiklet sürücüleri trafiğe açık yollarda pedal çevirmek zorunda kalıyorlar. Oysa öğrencilerimizin trafiğe açık yollarda bisiklet kullanmaktan korktukları da bir gerçek. Bizim bu etkinliği yapmamızdaki en önemli sebep, tabiki de ilçeye bir bisiklet parkurunun yapılması için yetkililerin dikkatini çekmekti. Bunun yanı sıra trafiğe açık yollarda bisiklet kullanmak zorunda kalınca da trafik kurallarına uymanın önemini çocuklarımıza öğretmek istedik” diye konuştu.

Tuncel, etkinliğin gerçekleşmesinde katkı veren; Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Avcı başta olmak üzere, Trafik Denetleme Büro Amiri Savaş Sağtaş ve ekibi, Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Murat Akkaya ve ekibi ile Ayvalık Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Memuru Ali Gün, etkinliğe katkı veren okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve etkinliğe büyük katkı veren Ayvalık esnafına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

05.05.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Asted Trafik Eğitim Etkinliklerini Cunda Bisiklet Turuyla Tamamladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi