Şifrem?
224 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Çanakkale Ruhunu Çanakkale’de Yaşayacaklar
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle düzenlediği mektup ve resim yarışmasına katılan öğrencilerle bir araya geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde “Çanakkale” ruhunu ve özünü mektup ve resimlerle ifade eden 207 öğrenci için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tertip ettiği Çanakkale gezisi öncesi 50 öğrenci ve öğretmen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un konuğu oldu. Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen törene; Genel Sekreter Osman Yenidoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümü anısına yapılan “94 Şehit İçin 94 Bin Fidan” etkinliği, Havranlı Koca Seyit ve Balıkesir Lisesi Şehitlerine mektup yarışmasına verdiği desteğe dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, yarışmaya katılan 207 öğrenciyi yönelik Çanakkale gezisi için Başkan Uğur’a teşekkür etti.

Çanakkale Zaferi’nin anlam ve öneminden bahsederek konuşmasına başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çanakkale Savaşı’nın dünya tarihinin en kanlı ve Türkiye tarihinin en büyük savaşlarından bir tanesi olduğunu, Türklerin Çanakkale’de dünyaya insanlık dersi verdiğini belirtti. Çanakkale Zaferi’nin tüm imkânsızlıklara rağmen milletin imanı, inancı ve azmiyle kazanıldığını kaydeden Başkan Uğur, “Savaşların sonunda sayısız kahramanlık örneği tarihin sayfalarındaki yerini almış ve bu örnekler bizler için bir ilhan kaynağı olmuştur. Cumhuriyetin 100. yılında eğitimli ve bilinçli bireylerle, daha güçlü bir Türkiye hedefi için; çok çalışarak, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ve teknolojiyi takip ederek yol almak durumundayız” dedi.

Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren illerden bir tanesinin de Balıkesir olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, “Bu mücadelede Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’imizin kahraman evlatlarının kelimelerle ifade edilemeyecek kadar önemli katkıları olmuştur. Balıkesir Lisemiz o yıllarda mezun verememiş, lise gençlerimiz hayatlarının baharında savaş meydanlarında şehit düşmüştür. Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında gençlerimizde Çanakkale ruhunun oluşması için ortak bir irade ortaya koyan başta Balıkesir Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Orman Bölge Müdürlüğümüz olmak üzere katkı sağlayan tüm kurumlarımıza şükranlarımızı arz ederim. Ayrıca

mektup ve resim yarışmasında birinci olan 207 okul birincisi öğrencimizi sevgiyle kucaklıyor, her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah yarın gerçekleştirecekleri Çanakkale Gezisi onlar için bedeli fazlası ile ödenmiş olan bu vatanla ilgili daha bilinçli olmalarını sağlayarak hayatlarının bundan sonraki kısmına ışık tutacaktır” dedi.

Başkan Uğur’un konuşmasının ardından Susurluk Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Nur Ece Çanakkale Şehitleri için yazdığı mektubu okudu. Törenin sonunda öğrenciler Başkan Ahmet Edip Uğur’a Çanakkale Zaferi yarışmasına katılan mektup ve resimden oluşan tablo hediye etti.

07.04.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Çanakkale Ruhunu Çanakkale’de Yaşayacaklar

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi