Şifrem?
101 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yörükler Nevruza Hazırlanıyor
Balıkesir Yörük Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven yaptığı açıklamada Nevruz’un Türk dünyasında bin yıldan buyana kutlanmakta olduğuna dikkat çekerek "Bu Bayramımızı Yörük ve Türkmenler olarak Türk dünyasındaki kardeşlerimizle beraber Balıkesir’de kutlamak istiyoruz" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Yörük Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven yaptığı konuşmada 2005 yılından bu yana Ayvatlar Mahallesinde Türkmen Şenliği yaptıklarını hatırlatarak "Var olan kültürümüzü örf ve adetlerimizi gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Kültürümüzü yaşatmak için bize önemli görevler düşüyor. Konfederasyon olarak Bursa Orhaneli’nde il çalıştayımızı gerçekleştirdik, daha sonrada Muğla’da bir birliktelik gerçekleştirdik. Şuan ki tüzüğümüz bitmek üzere, ben öyle inanıyorum ki bu birliktelik, Türkiye’nin ihtiyacı olan bir birliktelik.Yörük ve Türkmen birliği uluslararası bir birliktelik. Biz Allah nasip ederse 6-10 Mayıs tarihleri arasında 11.Yörük Türkmen Şölenini gerçekleştireceğiz. Türk dünyasında Ramazan ve Kurban Bayramından sonra en önemli bayramlardan biriside Nevruz Bayramı. Bu Türk Dünyasında bin yıldan beri kutlanmakta. Bu Bizim bayramımız. Bu Bayramımızı Yörük ve Türkmenler olarak Türk dünyasındaki kardeşlerimizle beraber Balıkesir’de kutlamak istiyoruz. Bu yıl ilki gerçekleşecek. Balıkesir’de Türk Cumhuriyetlerinden çok sayıda öğrenci kardeşlerimiz, yurttaşlarımız var. Biz bu sene inşallah ilkini 21 Mart Cumartesi günü kutlayacağız"dedi.

Azerbaycan Balıkesir Kültür Derneği Başkanı Ayhan Candemir Nevruz Bayramı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Sizinle birlikte olma sebebimiz toprağının bizi tanıdığı, bizim toprağını tanıdığımız, ama bizim birbirimizi tanımadığımız bir kültürel değeri bir araya getirme hedefindeyiz. Kültürel olarak Anadolu’da yaşayan insanlar olarak biz birbirimizi çok fazla tanıyamadık. Birbirimizden çok farklı ve bağımsız hareket ettik. Nevruz Bayramı Türkiye’de ulusal bir bayram olarak kutlanmıyor ne yazık ki. Balıkesir’de Kuvayi Milliye ateşi nasıl yakıldıysa bugün inşallah biz bu ateşi Anadolu için yakacağız. Bizim ve Türki Cumhuriyetlerinde kutlanan Nevruz Bayramında yumurtalar boyanır, 7 çeşit çerez dağıtılır, mezarlıklar temizlenir ve ziyaret edilir. Birbirimizden farklı coğrafyalarda yaşadığımız için kültürel bir erozyona uğradık diyelim. Birbirimizi çok fazla tanıyamadık. Nevruz Bayramı ile beraber inşallah biz aramızdaki bu kültürel farklılığı ortadan kaldıracağız. Nevruz’da Hıdrellez’de bizim bunu bir Türk Bayramı olarak kutlayalım"şeklinde konuştu.

Balıkesir Yörük Federasyonu Başkan Yardımcısı Yusuf Akgül ise "Bu sene Balıkesir’de Nevruz ilk defa Valilik protokolüne girmek suretiyle kutlanmaya başlanıyor. Nevruz törenleri Sovyetleri Birliği zamanında çağ dışı gelenek gerekçeleri ile yasaklanmıştı. Türki Cumhuriyetlerinin bağımsızlığından sonra Nevruz kutlanmaya başladı. Biz Türk İslam medeniyetinin insanlarıyız bu bizim ortak geleneğimiz. Hiçbir etnik yapıya mezhebe mal edilemez. Bu sene Balıkesir’de Nevruz devlet protokolüne girmiş şekilde kutlanacak"dedi.

19.03.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yörükler Nevruza Hazırlanıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi