Şifrem?
93 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Yavaş, Avrupalı Konukları Ağırladı
İşsizlikle Mücadelede Yeşil İş projesi kapsamında Balıkesir’e gelen Almanya, İtalya, Romanya, Estonya ve Litvanyalı konuklar Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın misafiri oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

“İşsizlikle mücadelede yeşil iş- Green Job To Colour Your Life” projesi kapsamında tarımsal alanda başarılı şehirleri inceleyen İtalya, Almanya, Türkiye, Romanya, Estonya ve Litvanya vatandaşlarından oluşan 19 kişi, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ı makamında ziyaret etti. Projenin 5.toplantısına Türkiye’den “Ocak İzi Derneği” ev sahipliğinde yapıldığı bildirildi. ‘Ocak İzi’ Derneği, İtalya, Almanya, Romanya, Estonya ve Litvanya’dan gelen proje ortaklarıyla işsizliğe tarımsal çözüm arayışları fikir alışverişinde bulunduğu kaydedildi. Proje ortaklarından METEM Müdürü Tuncay Öztürk Sındırgı’da ev sahipliği yaptı.

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) kapsamında ve Avrupa Komisyonu’ndan sağlanan hibeyle “Ocak izi Derneği” adına gerçekleştirilen ‘Grundtvig’ Öğrenme Ortaklığı (Green Job To Colour Your Life - Fight Against Unemployment) ‘İşsizlikle Mücadelede Yeşil İş’ başlıklı proje İtalya, Almanya Türkiye, Romanya, Estonya, ve Litvanya ortaklığıyla yürütüldüğü ifade edildi. Proje kapsamında Sındırgı’ya gelen misafirler ilk önce Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ı makamında ziyaret etti. Başkan Yavaş, 6 tane ülkeden gelen misafirleri Sındırgı’da ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Grup adına konuşma yapan Melek Ergül; "Sındırgı’da görev yaparken projemizi başlatmıştık. Artık Balıkesir’deyiz ama yine de projemiz Sındırgı merkezli olduğu için buradaki ortaklarla bu ortaklık Sındırgı’da başladı. 5. Ve sondan bir önceki hareketlilik toplantısı. İki yılık projenin sonuna yaklaşmaktayız. 2015 ağustosta proje bitecek. Mayıs ayında Estonya toplantısıyla projeyi sonlandırıyoruz. Şuan Türkiye’de ev sahibiyiz. O yüzden programımızı belirlerken Türkiye’de en güzel kırsal kalkınmaya örnek olabilecek önemli örnekleri seçmeye çalıştık. Bu sebepten dolayı Sındırgı’da bir gün geçirelim dedik. Sındırgı’da anlatılacak çok şey var. Sıcak sudan turizme tarım ürünlerinin çeşitliliklerinden emen termal otele kadar birçok değişik alanda güzel örnekler paylaşabilir diye buradayız. Sizin de misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Termal turizm alanında Sındırgı’nın her geçen gün geliştiğini ifade eden Başkan Yavaş ise; “Sizleri burada görmekten 6 tane ülke burada ağırlamaktan mutluyuz. Sındırgı özellikle turizmle kalkınmayı hedefleyen ilçe olarak buna turizmin alt yapısı olarak neler gerekiyorsa neler yapılacaksa kırsal olan bir nüfusu belki farklı bir alana taşıyacak. Termal kaynakları bu işin içine nasıl aktarabiliriz, ormanlarımız veya tarihi eserlerimiz bunlarla alakalı çalışma yaparak dışarıdan insanları cezbedecek bir ortam nasıl oluşabilir bunun üzerine bir çalışma içindeyiz. 1984 yılına kadar buradan İstanbul -İzmir yolu geçerken nüfusu 57 Bin iken bu gün tabiki 36 bine düşen bir nüfusumuz var. 74 tane mahallemiz var. Bu mahallelerin arası 140 km çapında bir arazi. Merkezin rakımı 225 metre olmasına rağmen burada bin metre rakımlı mahalleler var. Farklı coğrafyaları var. Her bir bölgenin kültürel değerleri farklı. Eskiden geçim kaynağı tütün iken bugün sanayi ürünleri yetişiyor. En önemli yanı merkez ve 21 mahallemizde termal kaynaklara bağlı turizmi geliştirmek en büyük hedefimiz” dedi.

Belediye Başkanı Yavaş’ın konuşmasından sonra Litvanya grubu hediyelerini takdim etti. Başkan Yavaş heyete Bölgesel Amatör Ligde başarılı bir şekilde mücadele eden Sındırgı Belediye Spor atkısı hediye etti. Başkan Yavaş daha sonra grubu ilçedeki tarihi yerleri gezdirerek bilgi verdi. Tarihi Şerif Paşa Caaminin restarosyan çalışmaları ve külliyeler hakkında bilgi verdikten sonra Akpınar Sanat Galerisinde Sındırgı ile özleşmiş Tarihi Yağcıbedir Halısını aşama aşama anlattı. Misafirler yün eğirme ve halı dokumayı denediler. Heyet daha sonra Termal su kaynağını yerinde görmek için Laguna Termal Otel ve Eman Termal Otelde incelemelerde bulundu. Grubun Eman Termal Otel gezisine Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş ve İlçe Milli Eğitim Müdür vekili İbrahim Işık’ta katıldı.

05.02.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Yavaş, Avrupalı Konukları Ağırladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi