Şifrem?
100 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Komisyonu 1. Toplantısı Gerçekleştirildi
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ‘Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın öncülüğünde ilk toplantısını; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Toplantıda, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın yanı sıra; Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Cumhuriyet Savcısı Serhat Özmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Avcı, İlçe Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Açar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sercan Ünlü, Yardımcısı Hilmi Özay, Orman İşletme Şefliği temsilciliği, İlçe Tarım İlçe Müdürlüğü temsilcileri, Anadolu meslek liseleri müdürleri hazır bulundu.

Toplantıda; ilçedeki eğitim ve öğretim yılının ilk yarısından yapılan çalışmalar değerlendirilirken, bu dönemde Ayvalık HEM tarafından açılan kurslarla, ikinci dönemde açılması planlanan kurslar hakkında HEM Müdürü Sercan Ünlü tarafından bilgilendirilmelerde bulunuldu.

Bu kapsamda; Merkez binası, Altıova, Sarımsaklı, Bağyüzü Köyü, Türkan Saylan Kültür Merkezi, Çamoba, Küçükköy, Kapalı Spor Salonunda açılan 250 kursta; Açık Lise Öğrencisi sayısının 660, Açık Ortaokulu Öğrenci sayısının 260, HEM bünyesinde açılan kurslarda dahil olmak üzere toplamda 4 bin 456 olduğu öğrenildi.

Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik destekleyici kurslarda 20 kursun açıldığı öğrenilirken, bu kurslara 360 öğrencinin katıldığı bildirilirken, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında da 58 kurs açıldığı bu kurslara da 1065 öğrenciye eğitim verildiği belirtildi.

Toplantıda; 2. dönemde açılması planlana kurs alanlarının ise, Ortaokul öğrencilerine yönelik destekleyicisi kurslar, Ortaöğretim Öğrencilerine yönelik destekleyici kurslar, iş istihdamına yönelik meslek kursları, KPSS Kursları, Açık Öğretim Lisesi ve Açıköğretim Ortaokulu Öğrencilerine yönelik destekleyici kurslar ve talepler doğrultusunda ihtiyaç duyulan tüm kurslar açılacağı kaydedildi.

Toplantıda, açılan kurslardan; aşçı, garson, zeytin işletme, pastacı, otel, motel, lokanta yöneticileri, şarküteri kurslarının yanı sıra; okuma yazma 1. ve 2. kademe kursları, kantin işletmeciliği, anlayarak hızlı yazma kursu, Atletizm, Bilgisayar İşletmenliği, Suda Can Kurtarma, Kuaförlük, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik destekleycisi kurslar, seramik, emlak danışmanlığı, resim, tiyatro, spor ve savunma sanatı, el sanatları-nakış-giyim kursları, bahçecilik ve diksiyon kursları ve kursların sonunda elde edilen kazanımlar hakkında da bilgiler verildiği gözlendi.

Önümüzdeki süreçte; Anlayarak hızlı okuma, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı (24 saat), Suda Can Kurtarma (64 saat), Piyano Kursu, Ege Yemekleri (Girit Yemekleri) Hazırlama, Zeytin İşleme Elemenaı Kursuı (1656 saat meslek edindirme, Okullar Hayat Olsun kapsamında 120 saatlik) ve Deniz Araçları Yapımı (Gemi Kaynak Teknikleri, gemi inşaatı yüzey temizleme) kurslarının da hayata geçirileceği öğrenildi.

İlçedeki bazı okulların pilot olarak seçilerek, bu okullarda park ve dinlenme sahalarının yanı sıra öğrencilerin birlikte hareket edebilmelerini sağlayacak oyun alanlarının konuşlandırıldığının öğrenildiği ve katılan kurumların görüş ve önerilerinin de alındığı toplantıda konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında da açılan 58 kurslarda, 1065 öğrenciye eğitim verilmesinin az görünse de kurs saatleri dikkate alındığında katılımın azımsanmayacak kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

HEM kurslarının sonunda verilen belgelerin bir işe yaramasının son derece önemli olduğuna işaret eden Kaymakam Nazlı, “HEM’in çeşitli branşlarda açmış olduğu kursların iyi anlaşılamaması edeniyle kursiyer bulabilmekte sıkıntılar yaşanabilir. Bu noktada ilçemizdeki basın kuruluşlarına da, tüm daire müdürlüklerine de görevler düşüyor. Bu kursların önemini en iyi şekilde anlatmak durumundayız. Mesela Ege Yemekleri Yapımı kursu orijinal bir fikirdir. Biraz zor bir iştir. Ege Bölgesi ile sınırlı bir çalışmadır. Eğer bu kursu, hakikaten becerisi olan kursiyerlere verilebilirse son derece olumlu sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum” dedi.

Beraberinde toplantıya katılan Cumhuriyet Savcısı aracılığıyla, cezaevlerindeki mahkûmların da bir dizi kurslarla eğitimlere tabi tutulabileceğini anlatan Kaymakam Nazlı, “Cezaevlerindeki hürriyetleri kısıtlanmış insanlar, bu kurslar için ciddi potansiyellere sahiptir. Cezaevlerinde öyle çok yetenekli insanlar varki, hiç aklınıza gelmeyecek şeyler üretebiliyorlar. Yeterki siz orada bu insanlara imkan tanıyın” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Anadolu Lisesi Müdürü Veli Tuncay; Ayvalık Orman İşletmesi, İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ve Ayvalık Belediyesi ile ilgili alanlarda hatıra ormanı gibi bir çalışma yapmaya kalktıklarında arada kaldıklarından yakınarak, “Mesela biz okul olarak bir hatıra ormanı oluşturmak istiyoruz. Ancak, bunu nereye yapacağımıza ilişkin halen daha bizlere herhangi bir bilgi verilmiş değil. Bu konuda Ayvalık Belediyesi ile Orman İşletme Şefliği bize yardımcı olursa, bu dönem muhtemelen Mart ayında okul olarak ilçemize bir hatıra ormanı oluşturacağımıza inanıyoruz” dedi.

AYAL Müdürü Veli Tuncay’ın bu sözleri üzerine Orman İşletme Şefliği yetkilileri de Ayvalık’ta hatıra ormanı oluşturulabilecek yer konusunda sorunları olduğunu anlattı. Hatıra Ormanı oluşturacak alanların daha çok kırsal mahalleler bölgesinde olduğunu bunun da ilçe merkezine uzak olması açısından sorun olarak karşılarına çıktığını ama şeflik olarak ağaç fidanı konusunda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Okullar Hayat Projesi kapsamında Ayvalık Belediyesi ile birlikte bir protokol yaptıklarını hatırlattı. Bilen, “Bu protokol neticesinde, Rahim Usta Anadolu Lisesi, Kıvanç Sarlıcalı İlköğretim okulu ve Onbeş Eylül Ortaokulu olmak üzere 3 okulu pilot seçtik. Ancak bugüne kadar bu kapsamda herhangi bir çalışma yapamadık. Fakat çevre illerde Okullar Hayat Olsun Projesi dahilinde okul bahçelerinde oyun alanları ve parklar yapılmış durumda. İnşallah bu dönemde bu tür çalışmaları hayata geçireceğiz” dedi.

29.01.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Komisyonu 1. Toplantısı Gerçekleştirildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi