Şifrem?
112 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir’de Kalite Eğitimleri Ve Kalite Zirvesi
Balıkesir Sanayi Odası ve Türkiye Standartları Enstitüsü ( TSE ) işbirliğinde düzenlenen “Kalite eğitimleri ve Kalite zirvesi “ konulu eğitimi tamamlayan katılımcılar sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kalitesiz bir ülkenin gelişmesinin mümkün olmadığını belirten Bursa TSE Koordinatörü Mustafa Karaman " Kurum ve kuruluşlarımızın ayakta kalması içinde ihtiyacı olan tek şey kalitedir. Nereye kadar kalite ? Sonuna kadar kalite" dedi.

Balıkesir Sanayi Odası ve Türkiye Standartları Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen “Kalite eğitimleri ve Kalite zirvesi “ konulu eğitimi başarı ile tamamlayan 61 katılımcıya sertifikaları Balıkesir Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen tören ile verildi. Balıkesir Sanayi Odası ile birlikte, Balıkesir’in sanayi alt yapısına katkı sağlamak amacıyla bu eğitimleri düzenlediklerini belirten Balıkesir TSE Temsilcisi Uğur Erdoğan " Bu eğitimlerimiz Güney Marmara bölgesinde yoğun bir şekilde sürmektedir. Yaklaşık 4 bin katılımcı arkadaşımız bu eğitimlere katılıyorlar. Bu eğitimlerden amacımız sanayicimizin, ülkemizin, yeni yetişen neslin ihtiyacı olan kalite yönetim sistemlerine olan yatkınlığı ve bilgi alt yapılarının güçlendirilmesi sağlanmaktadır. Burada aldığınız eğitimlerden sonra inşallah ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunulacak bilgi ve donanımına sahip olacaksınız" dedi.

Kurumların iş birliğini geliştirdikleri ve iş birliği yaptıkları sürece toplum fayda sağlayacaklarının altını çizen Bursa TSE Koordinatörü Mustafa Karaman " Bu organizasyonumuz Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Bursa, Yalova, Bozüyük illerinde yapılmakta.12 Ocakta başlayan eğitimler 23 Ocakta bitecek. Ancak çok yoğun katılım ve talep olduğundan salon bulmakta da güçlük çektiğimizden dolayı organizasyonu Şubat ayının ilk haftasına kadar uzatmış bulunuyoruz. Bu organizasyona geniş bir katılım insanımızın ve sanayicimizin esnafımızın kısaca hizmet ve üretim sektörünün kaliteye karşı olan duyarlılığının bir tezaürüdür. Kalite olmazsa bu ülkenin gelişmesi mümkün değildir. Kalite olmazsa bu ülkenin muasır medeniyet seviyesine yani o özlenen ve istenen seviyeye de erişmesi mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Kalitenin toplumun her alanında olması gerektiğine dikkat çeken Karaman " Kalite olmazsa yaşamın tadı tuzu, neşesi olmaz. Nereye kadar kalite sonuna kadar kalite. Yani doğarken de kalite , ölürken de kalite bu ülkenin gelişmesi mümkün değildir. 2023 vizyonunun özlenen tablonun gerçekleşmesi o hedefe bu ülkenin varması için taviz vermeyeceğimiz tek şey kalitedir. Kaliteden taviz veren ülkelerin konumuna baktığınız zaman 3. dünya ülkesi konumundan çıkmadıklarını çok net görürsünüz. Bizim ülkemizde kaliteye karşı bu derecede duyarlı olduğu müddetçe Türk Standartlarının çalışmalarına destek verildiği sürece kalite bu ülkede bayraklaşacaktır diye inanıyoruz ve bu inancımızı korumak istiyoruz. Peki kalitenin TSE neresinde TSE kaliteyi ne kadar temsil edebiliyor. TSE , uluslar arası standart teşkilatı ISO’nun kurucusu, üyesi Türkiye temsilcisi ve dönem başkanıdır. TSE, Elektro Teknik Komisyonu (IEC) üyesi ve Türkiye temsilcisidir. İslam Ülkeleri Standardisyon teşkilatı üyesidir. Yani içinde kalite geçen ve dünyada söz sahibi olan tüm kurum ve kuruluşların Türkiye temsilcisi TSE’dir. TSE kendi alanıyla ilgili olarak Avrupa Birliğine girmiş ve standardı hazırlayan, kuralı koyan yöneten ve bu kurala da dünyanın uymasını sağlayan bir kamu kuruluşu olarak tarihe geçmiştir.

Sizler bu milletin birer ferdisiniz. Sizin kuruluşları da bu milletin birer değeridir. Kurum ve kuruluşlarımızın kalitesi bizim için çok önemlidir. Kurum ve kuruluşlarımızın ayakta kalması içinde ihtiyacı olan tek şey kalitedir"dedi.

Konuşmacıların ardından eğitime katılanlara sertifikaları Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Balıkesir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Bursa TSE Koordinatörü Mustafa Karaman, Balıkesir TSE Temsilcisi Uğur Erdoğan, Balıkesir Sanayi Odası Genel Sekreteri Barbaros Aynaoğlu ve eğitmenler tarafından verildi.

 

20.01.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir’de Kalite Eğitimleri Ve Kalite Zirvesi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi