Şifrem?
130 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Uysal İcraatlarını Anlattı
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, önceki döneminde olduğu gibi bu döneminde de örnek çalışmalara imza atabilmek için yoğun bir çalışma ve gayret içinde olduklarını belirtti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

30 Mart yerel seçimler sonrası başlayan turizm sezonu nedeniyle, büyük yoğunluk yaşadıklarını belirten Uysal, 6 ay gibi kısa sürede rutin işlerin yanı sıra, Burhaniye için hayati önem arz eden konularda da çok önemli yol aldıklarını anlattı. İktidarın gücünden yararlanarak ilçeye 140 yataklı devlet hastanesini kazandıracaklarını söyleyen Uysal, “Yapamayacağımız işin sözünü vermedik Hastanemiz 2015 yılı yatırım programına alındı. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Baraj için aldığımız sözler var. 2016 yılında yatırım programına alınmasını ümit ederek takipçisiyiz. Stadyumun bulunduğu yere, ilçeye yakışır bir park, yat limanı, anfi tiyatro, adliye binası, otoparklar, müze, yeni hal, çok amaçlı salon, pazaryerinin genişletilmesi ve özellikle kentsel dönüşüm gibi birçok çalışmanın kısa sürede tamamlanarak hizmet açılabilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Uysal, “Esnafa borcumuz var. Kabul ediyoruz. Ancak 45 bin lira borcumuz olan esnafa 30 bin lira öderken, bu esnafımızı memnun edemiyoruz. 400 bin lira borcumuz olan kişiye ise 20 bin lira ödeyince bize telefon açıp teşekkür ediliyor. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Kaynaklarımız belli, su gelirimiz Büyükşehir’e geçti. Esnafımız daha olgun davranmalı” ifadelerini kullandı.

“İLK DÖNEMİN BU DÖNEMİN TEMİNATIDIR”
Burhaniye için en iyisini yapmak için meclis üyeleri ve belediye çalışanları ile var güçleri ile çalıştıklarını anlatan Uysal, “Biz kimseyi kötülemiyoruz. Bizler ilçemize daha fazla devlet yatırımı, daha fazla hizmeti nasıl getirebilirizin derdindeyiz. Daha önce Burhaniye’nin Eşek Tepesi diye bilinen Tüllüce Tepesi’ne yapılan 5 bin tonluk su deposunun şehir bağlantıları borularının dar olması nedeniyle şehre suyu verme konusunda sıkıntılar vardı. Şehir bağlantılarında olan eksikliklerin giderilmesinin ardından yeni su depomuzu hizmete açtık. Öğretmenler Mahallesi’nde yapımına başlanan pazar yerinin ufak tefek işleri kaldı. Burası yılbaşına kadar her şeyiyle hazır hale gelecek. Parke, sosyal tesis, yeşillendirme çalışmaları, düzenlemeler, sosyal yardımlarımız ufak çalışmalarımızı anlatmıyorum. Burhaniye’deki mevcut Kemer pazarı da büyütülecek. Bunu özellikle köyden gelen satıcılarımız için istiyoruz. Çünkü köylerden kendi ürünlerini satmak için gelen vatandaşlarımızın yerleri yok. Onlara da ürünlerini satmaları için yerler oluşturmayı düşünüyoruz. Yat limanıyla ilgili yazışmalarımız sürüyor. Özel iki firma limanımızı çok beğendi ve Yalova yat limanını örnek vererek o düzeyde bir liman olacağını söylediler” şeklinde konuştu.

“PROJE BİRİMİ KURULDU”
Belediyenin daha yüksek kalitede hizmet verebilmesi adına yeni hizmet birimleri kurulduğunu da dile getiren Uysal, bu birimlerden bir tanesinin ‘Proje Birimi’ olduğunu ve devlet destekli hibelerden yararlanmak adına bu birimin kurulduğunu ilk etapta Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan da 60 bin lira hibe destek aldıklarını, bu birimin de yeni elemanlar yetiştirerek, ilçeyi hibe ve desteklerden yararlandırmak çalışacağını anlattı. Uysal, "Kentsel dönüşüm konusunda ise çok hassasız. İnce eleyip sık dokuyoruz. Belediye olarak daha iyi bir çevre ve daha iyi yapılarda oturmasını sağlamak adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Taylıeli Mahallesi’nde yapılacak olan anfi tiyatro için 67 dönüm civarında ki hazineye ait yerin belediyeye tahsisi için başvurduk. Ben inanıyorum ki yapıldığında bu proje çok güzel olacak. Burhaniye Karınca Deresi üzerinde ki yeni bir köprü projesi için gerekli prosedürleri hallederek ihale aşamasına getirdik. Eski köprü ise tehlike arz ediyor. Bu köprünün bir an önce yapılması için yoğun gayret içindeyiz” dedi.

“OTOGAR HİZMETE GİRECEK”
Bunun yanı sıra Burhaniye Belediyesi’nin başladığı mezbaha ve otogarın, büyükşehire geçmesiyle birlikte, her iki yapının da inşaatlarının devam ettiğini anımsatan Uysal, “Otogar bitmek üzere. Çok az bir işin ardından hizmete girecek. Büyükşehir Belediyesi hal yapılacak bölgede kamulaştırmalarla ilgili ödeneği çıkardı. Hal ve mezbaha gibi projeler Burhaniye’yi daha merkezi bir konuma getirecek. Şu an için şehrin merkezini başka meydan yaparak, kaydırmak istemiyoruz. Termal su konusunda sondaj çalışmaları sürüyor. Tarım ve turizme yönelik yatırımlara ağırlık verme düşüncesindeyiz. Cam seracılığı yaygınlaştırmak istiyoruz. Bunun için termal su olması gerekmiyor, prina ile de ısıtma sağlanabiliyor. Bunu araştırıyoruz. Yağmur suyu projemiz de yok. Bu konu hakkında da Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz sürüyor. Burhaniye’ye gelecek her türlü yatırıma açığız”
Toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, tüm daire müdürleri ile bazı meclis üyeleri hazır bulundular.

12.10.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Uysal İcraatlarını Anlattı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi