Şifrem?
170 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Müsiad’ın GİK Toplantısı Bandırma’da Başladı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 87. Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in iştirakiyle Balıkesir’in Bandırma ilçesinde başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Grand Asya Oteli’nde yapılan MÜSİAD 87. Genel İdare Kurulu toplantısında eğitim konusu masaya yatırıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın başkanlık ettiği ve 2 gün sürecek olan toplantıya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile 82 MÜSİAD şube başkanı katıldı. Toplantı, MÜSİAD’ın faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı. MÜSİAD Bandırma Şubesi Başkanı İhsan Turgut, şubenin yaptığı faaliyetlerden bahsetti ve yapılması hedeflenen çalışmaları anlattı. Turgut, toplantının Bandırma’da gerçekleşmesinde emeği geçenlere, sponsorlara teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelerek selamlama konuşması yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, belediye çalışmaları ile gerçekleştirilecek olan yeni projeler hakkında detaylı bir sunum yaptı. Başkan Mirza’nın ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur da selamlama konuşması yaptı. Uğur, Balıkesir’in çok önemli 2 bölgesi olduğunu vurgulayarak, Bandırma ve Edremit Körfezi’ni anlattı. Salonda bulunan yatırımcılara, Balıkesir’in ekonomik ve sosyal durumu hakkında detaylı bilgiler veren Uğur, bütün yatırımcıları Balıkesir’e davet etti. Uğur, MÜSİAD’a da övgüler yağdırdı. Uğur ve Mirza’nın konuşmaları ilgiyle dinlendi ve büyük alkış topladı.

Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan da selamlama konuşması yaptı ve memleketi olan Bandırma ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Bandırma’nın geldiği son durumu ve yatırım programı hakkında bilgiler veren Öztaylan, eğitim alanında ilçenin zayıf ve eksikli olduğunu vurguladı. Öztaylan, ilçedeki yatırımcılardan, iş adamlarından, sanayicilerden ve hayırsever iş adamlarından, ilçeye okul yaptırmalarını istedi. Ardından, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, kürsüye geldi ve Balıkesir il merkezi ile Bandırma’daki tüm yetkililere toplantının gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkür etti.

Olpak, bu yılki GİK toplantısının ana konusunun eğitim olduğunu söyledi. Bandırma’nın ticari ve ekonomik durumunu de özetleyen Olpak, şunları kaydetti, “Toplantılarımızı periyodik olarak farklı bölgelerde ve farklı konularla yapıyoruz. Bandırma’da bir yıl önce belirlediğimiz konuları işleyeceğiz. Bu yıl okulların açılması ve toplantımızın eylül ayında olması münasebetiyle konumuzu ’eğitim’ olarak belirledik. Eğitim birçok yönüyle iş alemini ilgilendiriyor. Biz ekonomi raporlarıyla da gündemde olan bir kuruluşuz. Her yıl klasik hale getirdiğimiz ekonomi raporlarımız var. Bu yıl ki ekonomi raporumuzun kapak konusu, cari açığa karşı, KOBİ’lerde tarım. Toplantının gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Son olarak, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem selamlama konuşması yaptı. Erdem, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yoğun programı olmasından dolayı toplantıya katılamadığını söyleyerek, Avcı’nın selamını illetti. Son 12 yıldır hükümet sayesinde ülkedeki eğitimde büyük reformlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Yardımcısı Erdem, “Geçtiğimiz 12 yıl içinde eğitime büyük yatırımlar yapıldı. Bütçeden en büyük pay eğitime ayrıldı. Yapısal reformlara hız verildi. Darbe döneminin bir ürünü olan kesintisiz eğitim, zorlamasına son verildi. Zorunlu eğitim 12 yıla kademeli olarak çıkarıldı. Başta imam hatip liseleri olmak üzere, meslek liselerine reva görülen zulme son verildi. Çocuklarımıza uygulanan baskıcı ve ayrımcı politikalar tarihe gömüldü. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanlara yakın derslikler yapıldı. Eğitim çalışanlarına uygulanan ayrımcılığa, manevi değerlerimizi dışlayan anlayışa son verildi. Bugün milyonlarca öğrencimiz, yüz binlerce öğretmenimiz ve yüz binlerce dersliğimizle dev bir eğitim varlığına sahibiz. Bunlar pek çok devletin nüfusundan daha fazla değerdir. MÜSİAD ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sunan, çok büyük iş adamlarımızı adı altında toplayan, Anadolu insanının girişimciliğini, çalışkanlığını, gayretini temsil eden çok önemli bir kuruluştur. MÜSİAD yeni Türkiye yolunda mücadele verenlerin kuruluşudur. Değerli katılımcılar sivil toplum kuruluşları çağımızın en önemli etki merkezlerinin başında geliyor. Sağlıklı bir demokrasinin gereği olarak toplumsal hayatımızı güçlü kılmak, ekonomik ve sosyal kalkınmamızı sürekli kılmak için sivil toplum kuruluşlarının yol göstermelerine ihtiyacımız var. Ülkemizi layık olduğu yerlere taşımak için millete rağmen değil, milletle beraber kalkınmak ve gelişmek için sivil toplum kuruluşlarının varlığı vazgeçilmez zenginliğimizdir. Sivil toplum kuruluşlarının kendi ülkesi ve milleti için faydalı olanı araması şarttır. MÜSİAD bu bakımdan da örnek ve öncü bir kuruluşumuzdur” diye konuştu.

Toplantının sonunda, protokol mensuplarına hediye takdimi yapıldı. Farklı illerin şube başkanları da yetkililere hediyeler verdi. Ardından, MÜSİAD’a maddi ve manevi destek sağlayan ama sponsorlara teşekkür plaketleri verildi. Son olarak, MÜSİAD ailesine yeni katılan üyelere rozet takma töreni yapıldı.

20.09.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Müsiad’ın GİK Toplantısı Bandırma’da Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi