Şifrem?
68 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir’de Kurtuluş Haftası
Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yılı Altıeylül Belediyesi’nin düzenlediği “Kurtuluş Haftası’ etkinliklerinde Hüner Coşkuner ve İsmail Özkan sahne alacak.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Kurtuluş Haftası etkinlikleri renkli görüntülere sahne olacak. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, etkinlikler hakkında yaptığı basın açıklamasına Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, Altıeylül Belediye Başkan yardımcısı Mesut Eray, BEST Balıkesir Basketbol Kulübü Başkanı Gafur Çoymak, Milli Maratoncu İsmail Akçay ve THK Yetkilisi Ali Ekber Tuncay’da katıldı. Balıkesir’in 6 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulduğunu ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Kafaoğlu, "Balıkesir’in kurtuluş gününün genç nesillere aktarılması gerekiyor. Balıkesir, işgal yılları ve Kurtuluş savaşında düşmana aman vermemiş ve Kurtuluş savaşının ilk meşalesini 41 Bayrak adam başlatmıştır. Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale savaşlarında Balıkesir büyük kahramanlıklar göstermiştir. Balıkesir Lisesi o yıl hiç mezun vermemiştir. Hasan Basri, Mehmet Vehbi ve 41 Bayrak adama, kurtuluş aşamasında canla başla savaşan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum" dedi.

92. yıl kutlamalarının 3 Eylül’de İmami Birgivi Camii’nde Mevlidi şerif ile başlayacağını söyleyen Kafaoğlu "4 Eylül Perşembe günü Gala Yaşam Merkezinde 57 çocuğumuz için toplu sünnet töreni yapacağız. Sünnet Çocuklarının tümü giydirilecek ve şehir gezisi yapılacak. Aynı günün akşamı ise İsmail Özkan ve Hüner Coşkuner bir konser verecek. 5 Eylül Cuma günü de 1. Kurtuluş Kupası Basketbol turnuvası gerçekleştirilecek. 6 Eylül kurtuluş kutlamalarında çelenk sunma, THK Paramotor uçuş gösterileri yapılacak ve TRT Müzik kanalında canlı yayında ’Akşam sefası’ programı gerçekleşecek. 7 Eylül Pazar günü ise Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşusu düzenlenecek. Bu yarış da iki bölümde koşulacak. Birinci bölüm profesyonel koşucular tarafından 10 kilometre koşulacak ve para ödülü olacak. İkinci bölümde ise halk koşusu yapılacak. Bu koşu da 3 kilometre mesefali yapılacak" şeklinde konuştu.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan ise yaptığı konuşmada, "Balıkesir belirli değerleri ile ön plana çıkıyor. Bu değerlerden biride İsmail Akçay’dır. Balıkesirli olması bizi gururlandırıyor. Önceki yıllarda İsmail Akçay koşuları yapılıyordu. Bu yıl Belediyemizle birlikte Federasyon Başkanımızı Balıkesir’e davet ettik. Bu yılki yarışın merkezde bulunan cadde ve yollarda koşulması için çalışma yaptık. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız bu etkinliklerin cadde ve sokaklarda yapılması için yardımcı oldular. Yarış Atatürk Stadı önünden başlayacak, Gar önünden, Milli Kuvvetler ve Anafartalar Caddelerini takip edip, Adliye önünden Cengiz topel Caddesi takip edilerek Stadyum önünde sona erecek" dedi.

BEST Balıkesir Basketbol takımı kulüp başkanı Gafur Çoymak ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"TB2L Avrupanın en kaliteli ligleri arasında yer alıyor. Şehrimizin kurtuluş günü olan 6 Eylül etkinliklerine katılmaktan gurur duyuyoruz. TB2L takımlarının katılacağı Altıeylül 1.Kurtuluş Turnavasına Mersin BŞB, Gediz Üniversitesi, Socar Petkim takımları katılıyor. Lig öncesi güzel turnuva olacağına inanıyorum. Takımlar için ciddi bir hazırlık aşaması olacaktır. Gelecek yıllarda bu turnuvanın üst lig takımlarının katılacağı bir turnuva olmasını diliyorum."

Türk Hava Kurumu yetkilisi Ali Ekber Tuncay’da 6 Eylül kurtuluş etkinliklerinde THK paramotor ekibi ile gösteri uçuluşu yapılacağını söyledi. Tuncay, "Kurtuluş etkinliklerinde THK paramotor ekibi olarak bedensel engelli öğrencilerimiz ile gösteri uçuşu yapacak. Tekli paramotor pilotumuz Altıeylül Belediyesi flaması ile uçuş yapacak ve daha sonra çiftli paramotor uçuş yaparak halkı selamlayacak" dedi.

01.09.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir’de Kurtuluş Haftası

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi