Şifrem?
131 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Burhaniye'de Organik Ürün Bayramı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinin Kırtık (köyü) Mahallesi’nin Madra Dağı eteklerindeki Sinekli Yaylası’nda yapılan organik tarımda başarı sağlanırken, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ile Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da katılımıyla tanıtım yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Burhaniye Kardeş Şehirler Derneği üyelerinin de yer aldığı tanıtım sırasında, köylü kadınlar gözleme yaptı ve açılan stantlarda organik sebze ve meyveler satışa sunuldu. İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki Kırtık mahallesinin Sinekli yaylasında 3 yıl önce başlatılan organik sebze ve meyve üretiminde önemli başarı sağlanırken, üretimin yaygınlaştırılması amacıyla da dernek kuruldu ve tanıtım yapıldı. Köylü kadınlar hazırladıkları gözlemeleri konukları ikram etti. Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği adı altında kurulan derneğin de 40 üyesi oldu. Organik tarım yapılan bahçelerde inceleme yapan Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, “Burhaniye ilçemizin Kırtık mahallesinde böyle güzel bir etkinlikte bulunmaktan mutluyum. Buradaki insanlar bu yüksek iklimde güzel ürünler üretmişler. Arkadaşlarımız, burada ilçe müdürlüğümüzün çalışmasıyla organik sertifikası almış. Burada elde edilen ürünler tamamen organik sertifikalı. Ürünler, belediyenin katkılarıyla Burhaniyelilerle ve yoldan geçen vatandaşlarla buluşturuluyor. Sağlıklı doğal ürünler. İnşallah, biz de destek vererek buradaki yabani ağaçların aşılanması, eğitim eksikliğinin giderilmesi konusunda yardımcı olacağız. Hazırlanacak projelerin bakanlığa göndererek destek olacağız Ben çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Üretmek ayrı bir meziyet. Tarım teşkilatı adına, Balıkesir de yaşayan bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Necdet Uysal da, çiftçilere her türlü desteğin yapıldığını anlattı. Ürünlerin değerlendirilmesi için de özel Pazar yeri oluşturduklarını bildiren Ak Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Evet bu gün Kırtık yaylasındayız. Bu yaylada sertifikalı organik üretim yapılmaktadır. Belediyemiz de bu işe, sertifikalı üretime sonsuz destek vermektedir. Üretiminden sertifika alımına ve ücretine, pazarlama konusunda olsun her türlü destek oluyoruz. Üretmek yetmiyor. Pazarlamak ta çok önemli. Biz Burhaniye de pazarın özel bir yerinde Organik Pazar alanı açtık. Köylülerimiz orada ürünlerini yetiştirip satacak. Burada bir tek amacımız var. Köylülerin cebine daha çok para girsin. Köylülerin yaşam standardı yükselsin” dedi.

Organik Üretim ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara ise, “Organik tarımın daha da gelişmesi için gayret ediyoruz. Tanıtımı konusunda da bütün birimlerden de destek bekliyoruz. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Yaylada bayram yaşadıklarını anlatan Muhtar Muhterem Yarar ise” Kırtık köyü Sinekli yaylasında organik üretim yapılmaktadır. Bu gün burada açılış düzenledik. Aşağı yukarı 70 kişiye kahvaltı hazırladık. Bunun devam etmesi ve vatandaşlara faydalı olmasını diliyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.;
Yayla da yapılan etkinliğe, İl Tarım Müdürü Zekeriya Erdurmuş ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın yanı sıra Belediye Meclis üyesi Sevda Padem ve İsmail Çancı ile Kardeş Şehirler Derneği Başkanı Masume Tuzkaya ile yönetim kurulundan Işık Erkal, Jale Ova, Aysen Sivaslıoğlu ve Yavuz Beşerol ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Pekşen ve ilçeden gelen pek çok vatandaş katıldı.

29.08.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Burhaniye'de Organik Ürün Bayramı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi