Şifrem?
101 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Okullarının Proje Atağı
Balıkesir’in Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere bünyesindeki Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ayvalık Ticaret Meslek ve Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nin Avrupa Birliği Projeleri için yaptıkları başvuruların onaylandığı öğrenildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bu kapsamda, yaptıkları başvurunun sevincini, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ile paylaşan proje koordinatörü öğretmenler soluğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ile bir araya gelen projelerin koordinatörleri, hayata geçirecekleri çalışmalar hakkında Müdür Bilen ile görüş alışverişinde bulundu. Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aday ve Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni Umay Kurdoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Erkan Bilen’e yönelik gerçekleştirdikleri ziyarette konuşan Hüseyin Aday; “Okulumuz eğitim ve öğretim hayatının henüz üçüncü yılında olmasına rağmen, ikinci büyük başarımız gerçekleşti. Değerler Eğitiminde İl birinciliğimizden sonra Ulusal Ajans’tan Erasmus faaliyeti kapsamında sunduğumuz ‘Geleceğin gemi kaptanlarına köprü üstü simülatör eğitimi; tam yol ileri’ adlı projemizin kabul edilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Proje sahibi olarak ülkemizin iki farklı ve önemli bölgesinde bulunan denizcilik liseleri ile ortaklık kurduk. İlki Çanakkale Boğazı’ndaki Gelibolu Armatör Yakup Aksoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, diğeri Van Gölü’ndeki Bitlis Tatvan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi idi. Birinci ayakta öğrencilerimiz bu bölgeleri tanıyıp öğrenci arkadaşları ile kaynaşacaklardır. Ardından yurtdışı dil ve hazırlık eğitimlerini tamamlayacaklardır. Projeye her okuldan 10 öğrenci 1 öğretmen-idareci olmak üzere toplam 30 öğrenci 3 öğretmen-idareci katılacaktır. Okullar 14 gün süre Almanya’da Denizcilik Koleji’nde ‘Köprüüstü Kaynakları Yönetimi (BRM) Eğitimi’ eğitim alacaklardır. Okul olarak amacımız Türkiye’nin en iyi denizcilik lisesini oluşturmaktır. Bu başarılar, amacımıza ulaşmada bizleri motive edecek, sonuca bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu yolda her daim bizlere inanan ve destekleyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erkan Bilen’e, eğitim personelimize ve Arge Birimi Üyesi Sayın Gökhan Oğuz’a teşekkür ederim. Türkiye’nin en iyi denizcilik lisesini olma yolunda ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayvalık Ticaret Meslek ve Otelcilik Turizm Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ‘Otelcilik ve Turizm Meslek Mezunlarının 1 Yıl Süre İle İşbaşı Eğitimi’ adlı Erasmus Projesi onaylandığına işaret eden ve projenin hazırlanma aşamasında görev alan Meslek Dersleri Öğretmeni Umay Kurdoğlu ise; “Okulumuz mezunlarından 15 öğrencinin 1 yıl süre ile Almanya’nın Magdeburg Bölgesi’nde bulunan 15 farklı otelde işbaşı eğitimleri gerçekleştireceklerdir. Projemizin toplam bütçesi 69 bin Avro’dur. Amacımız, başarılı öğrencilerimize uluslararası bir deneyim edinme fırsatı sunarak, geniş bir pencereden bakabilmelerinin ve mesleki anlamda özgüvenlerinin geliştirilmesinin sağlanmasıdır. Bu projenin hazırlık aşamasında yardımlarını esirgemeyen tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Personeline ve şahsınıza teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.

Öte yandan; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) projesi kabul edilerek uygulandığını ve Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erhan Eroğlu tarafından verilen büyük beğeni toplayan, ‘İletişim Becerileri, Stres ve Öfke Yönetimi, Motivasyon Becerilerini Geliştirme, Kuşaklararası iletişim vb. konuları kapsayan proje için ise Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan 9 bin lira hibe desteği alındığı da gelen bilgiler arasında.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLEN MEMNUN

Proje başvurularının kabul edildiği koordinatör öğretmen ve idarecilerin bu sevinçlerini kendisiyle paylaşmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ise; “Bu projelerin hazırlanarak, Ulusal Ajans ve GMKA tarafından onaylanmasının, bir emeğin ürünü olduğuna inanıyorum. Bu çalışmalarda çok sayıda öğrenci ve eğitimcimizin mevcut birikimlerini artırma yolunda bir fırsat yakalamış olduklarını düşünüyor ve projelerin hazırlanma aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek bu tür konularda girişimci öğretmenlere her zaman destek vermeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

15.07.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Okullarının Proje Atağı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi