Şifrem?
365 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BBGD'den Başkan Uğur'a Ziyaret
Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği (BBGD) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ziyarette konuşan Başkan Uğur, şehir içi ulaşımdan Balıkesirspor'a kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

BBGD yönetim, disiplin ve denetim kurulu Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti. Başkan Uğur, ulaşımdan toplu taşımaya; Balıkesirspor’dan belediyelerin borçlarına kadar bir çok konuda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde uygulanacak sistemler ve kurulacak şirketlere yönelik basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, ulaşımda yaşanan kayıp-kaçaktan dert yandı. Başkan Uğur, otobüslerde para geçmemesi gerektiğini ifade ederek "Günümüzde öyle kartlar var ki her türlü banka kartının geçtiği sistemler var. Yani hangi bankanın kartı olursa olsun, gösteriyorsun senden 1 buçuk lira düşüyor. Bu sistemleri oturtturmak lazım. Vatandaş belediyeden Bal-Kart almadıysa cebinden herhangi bir bankanın kartıyla ödeme yapıp otobüse binebilmeli. Bizim için önemli olan vatandaş memnuniyeti. Otobüslerde para geçmemesi lazım. Vatandaşın verdiği para şoförün cebine mi gidiyor? Şirket mi topluyor? Kontrolsüz bir sistem var. Bütün otobüslerin iki yıl önce klimalı olması lazımdı. Çoğunda yok. Kimsede neden takıldığını sormamış. Tüm toplu taşıma araçlarını derli toplu yapmak gerekir" dedi.

Bir önceki dönemde belediyenin organizasyon eksikliği olduğunu söyleyen Uğur, “Fırıntaş, Alpaslan Türkeş, Engelsiz Park hepsi çok büyük zararlara kime çalıştığı belli olmayan kuruluşlar haline gelmiş. En son Belediye Meclis toplantısında 680 bin lira artıyla alınan Fırıntaş, 5 yıl sonra 3 milyon eksiyle teslim almışız. Banka borçları var şahıs borçları var. 1 trilyonluk odun almışlar. Faturası gelmiş ama odunları gelmemiş. Tamamen kontrolsüz kim tutuyorsa elinde kalan Belediyeye zararlar açan bir sistem haline gelmiş. Bunları kontrol altına alacağız. Bunlar milletin hakkı. Buralarda saçı bitmemiş yetimin hakkı var. Bu para bütün Balıkesirlilerin parası. Sermaye artırımı ile bu borçları ödemeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyarette gazetecilerin soruları üzerine Zağnos Paşa Meydanında yeni bir düzenleme yapılmasının şart olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, "Meydan perişan, meydanlıktan çıktı. Bir sürü dükkan yapılmış. Dükkan yapmak için meydanı öldürmüşler. Oraya kademeli bir şeyler yapılabilinirdi. Arkası 3 metre yukarı kalktı. Ne ihale şartnamesine uygun ne meydana uygun değil. Yıksan olmaz 6-7 trilyon para harcandı. Orayı meydan haline getirmek lazım. Kiralar tahsil edilmemiş. Tamam kardeşim devam denmiş. Kiracılar geldi. Kendilerine de söyledi. Bulundukları yerler benim malım değil. Devletin malı. 36 aydır 4 bin lira kira ödemeyen kiracı var. Denetimsizlik, kontrolsüzlük başka bir şey değil" dedi.

Torba yasaya konması planlanan borçlar ile ilgili bir soruyu cevaplayan Uğur, özellikle Altınova’nın Büyükşehir Belediyesine devrolan 75 milyon TL'lik borcundan yakındı. Uğur, "Altıova’nın 75 trilyon borcu geldi. Altınova’yı satsan o para etmez. Yöneticiler ne borç ödemiş, ne sigorta ödemiş, ne maaşları yatırmış. Almış bina yapmış. Borçları Büyükşehir’e bıraktılar” şeklinde konuştu.

BAL-KES’E KAYBETTİRDİLER

Balıkesirspor konusuna da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, yönetimin Balıkesirspor'a zarar verdiğini söyledi. Uğur, "Balıkesirspor şampiyon olunca sahaya Belediye Başkanı İsmail Ok diye davet ediyorlar. Bu çok ayıp. Seçim olalı 3 hafta olmuş. Vali orada, bütün şehir olmak adına Bandırma Belediye Başkanı benim yanımda oturuyor. Herkes orada sen diyorsun ki Belediye Başkanı İsmail Ok. Bu ben Büyükşehir Belediye Başkanını tanımıyorum demek. Sen beni tanımıyorsan. Ben seni hiç tanımam. Tesisleri de gördük. Her odada bir çanak anten. Her futbolcu kendi dekoder alıyormuş. Her yer rezalet. Bunlar Bal-Kes’e kaybettirdiler, kendileri kazandılar. Bal-Kes sevdası yok. Onlarda mevki makam sevdası var. Böyle olursa Bal-Kes kaybeder” dedi.

23.06.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BBGD'den Başkan Uğur'a Ziyaret

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi