Şifrem?
130 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Köyde Kutlu Doğum Coşkusu
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanırken, ilk defa Taylıeli köyü mahallesinde de program yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Köy muhtarı Halil İbrahim Çakır, köy sakinlerinden Hatice Bakırcıoğlu ve imam Abdullah Kıymaz’ın öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Kuran okundu, şiirler ve ilahiler seslendirildi, pilav ikramı yapıldı. İlçeye 2 kilometre uzaklıktaki Taylıeli Köyü Mahallesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, Hacı Mehmet Fevzi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mesleki Tanıtım Kolu öğrencileri, Toplum Destekli Çalışma Programı çerçevesinde görev aldı. Program sırasında köyün banisi Taylı Baba ve merhum hayırsever Hacı Mehmet Fevzi Köylü de anıldı. Kaymakam Osman Yenidoğan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da katıldığı etkinlikte görev alan İmam Hatip öğrencileri takdir topladı. Saygı Duruşu ve İstiklal marşı’nın ardından Kocacami Müezzini İsmail Baydemir Kuran okurken, öğretmen Cemil Koca’da günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Öğrencilerin seslendirdiği şiir ve ilahiler de büyük alkış aldı. Etkinliğin sonunda pilav ve ayran ikramı yapıldı. Köyde her yıl etkinlik yaptıklarını anlaktan Muhtar Halil İbrahim Çakır, “2007’den bu yana her yönden etkinliklerimiz oluyor. Turizm açısından, tarım açısından, köyümüzün tanıtımı açısından, her sene farklı kategorilerde toplantılar yaparız. Köyümüzün insanlarına, gelen konuklara, her türlü bolluğu yaşatmak isteriz. Bu sene de ilk program olan Peygamberimizin (S.A.V.) doğumunu, hayatını tema alan bir program yaptık. Buna binaen köyümüzün banisi Taylı babayı, artı son zamanlarda köyümüze büyük hayır ve hasenatı bulunan Hacı Fevzi Köylü Merhum’u da anmış olduk. Böyle anma törenlerini devamını sağlamak, insanlara unutturmamak için böyle etkinlikleri yapmaktayız” dedi.

Konuklara teşekkür eden Hatice Bakırcıoğlu da, “Başta bu günkü etkinliğe katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum. Burası biliyorsunuz, eski evliyalarımızdan 1200’lü yıllarda yaşamış olan, burada yerleşip Müslümanlığı tanıtan Taylı babanın köyü. Manevi değeri çok yüksek bir köyümüz. Hem Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla hem onun anısına, hem de Hacı Fevzi Köylü merhumun anısına böyle bir etkinlik düzenledik. Çok mutlu olduk. Katılanlarımızda çok güzeldi. Sağ olsun, kaymakamımız, belediye başkanımız, daire amirlerimiz çok mutlu etti. Teşekkür ediyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz. Manevi değeri çok yüksek bir yer. Geldiğiniz zaman zaten anlayacaksınız nasıl değerli bir yere geldiğinizi” dedi. İlk defa bir köyde kutlu Doğum Haftası kutladıklarını anlatan Hacı Mehmet Fevzi Köylü İmam Hatip Lisesi Müdürü Aydın Gülten de, “Taylıeli köyünde böyle bir program hazırlayan muhtarımız, Hatice ablamız ve köyümüzün imamı Abdullah beyden Allah razı olsun. Biz, bu programları şehirlerde her zaman yapıyoruz. Ancak, ilk defa böyle bir köyde yapıyoruz. Programa öğrencilerimiz de katkıda bulundu. Programın sonunda gelenlere ikramlar yapıldı. Güzel bir buluşma oldu. Devamını bekliyoruz inşallah” dedi.

28.04.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Köyde Kutlu Doğum Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi