Şifrem?
58 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

AKP'li Başkanlar MHP'li Başkandan Makamı Devraldı
Balıkesir'de seçimi kazanan AK Partili belediye başkanları makamları devralarak Belediye Başkanlığı görevlerine resmen başladılar.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Belediye Başkanlığı makamını eski başkan ve aynı zamanda MHP'li büyükşehir adayı İsmail Ok'tan devraldı. Adaylık sürecinden beri ilk defa bir araya gelen başkanların seçim kampanyası dönemindeki muhalif söylemlerin ardından el sıkışmaları demokrasinin güzelliğini yansıtan kareler oldu. Eski başkan İsmail Ok Balıkesir Belediye binasında sembolik olarak düzenlenen devir-teslim töreni için başkanlık makamında hazır beklerken, cuma namazının ardından belediyeye gelen AK Partili başkanlar belediye önünde kalabalık bir vatandaş topluluğu ve partililer tarafından alkışlarla karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, Karesi ve Altıeylül Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı ile birlikte belediye önünde İl Müftüsü Turgut Açari'nin okuduğu duanın ardından girdiği belediye binasında makam kapısında eski başkan İsmail Ok ile Karesi ve Altıeylül adayları tarafından karşılandı. Eski Belediye Başkanı İsmail Ok, görevini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a bıraktı. Seçim öncesindeki gergin atmosferin yerini karşılıklı tebriklerin aldığı devir teslim töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hizmetlerinden dolayı eski Başkan İsmail Ok'a teşekkürlerini sundu. İsmail Ok kapıda karşıladığı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a, "Sayın başkanım" diyerek hitap etti. Ok, "Sayın başkanım tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Allah Balıkesir'imiz için öncelikle hayırlı kılsın inşallah. Şahsınıza da hayırlı hizmetler nasip etsin. Sonuçta kazanan Balıkesir olacak. Ben bütün kalbimle bu dönemin başarılı, sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçmesini diliyorum. Tam 5 yıl önce Balıkesir halkı bizlere bir emanet vermişti, aynen böyle cuma günü devralmıştık yine aynı huzurla ve aynı emaneti şu anda Balıkesir halkı adına sizlere emanet ediyoruz" dedi.

Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da, "Balıkesir bereketli, tek belediye iki belediye oldu, bir de büyükşehir geldi. 5 yıl Balıkesir belediye Başkanı olarak yapmış olduğu hizmetler var, İsmail Ok beye teşekkür ediyoruz, bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz" dedi. Başkanlık makamındaki devir teslim sırasında eski başkan Ok, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile Altıeylül ve Karesi Belediye Başkanlarına birer çiçek vererek hem kutladı hem başarı diledi. İsmail Ok, "Biz müsaade isteyelim sizin bundan sonra işiniz yoğun, Allah yardımcınız olsun" diyerek MHP İl Başkanı Bayram Çılgın ile birlikte makamdan ve belediyeden ayrıldı. Basın mensupları partililer ve vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle görevlerini yapmakta güçlük çekti. Başkanlık makamını resmen devralan AK Partili başkanlar adına bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şunları söyledi;

"Altıeylül ve Karesi belediye başkanımız dün mazbatalarını aldı. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben de mazbatamı aldım. Balıkesir iki belediye oldu, aslında biz her üçümüz de Altıeylül, Karesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları kurucu belediye başkanları olduk. Mevcut Balıkesir Belediyesinden farklı bir belediye oldu artık. Bugün 5 yıl görev yapan İsmail Ok bey bize bu nezaketi gösterdi, kendisine teşekkür ediyoruz. Bu binada Altıeylül ve Karesi Belediye başkanlarımız görev yapacak. Ben de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak eski özel idare binasında göreve devam edeceğiz. Güzel bir seçim dönemi geçirdik. Balıkesirli hemşehrilerimizin teveccühü bizlerden yana oldu. Ben bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonra belediye başkanı olarak görev yapacağız. Artık bizler parti gömleğinde değil, Balıkesirli bütün hemşehrilerimizi kucaklayacağız. Herkese eşit mesafede olacağız, kimseye farklı muamele yapmayacağız. Belediyelerimizin öncelikle bir yeniden yapılanma dönemi olacak. Eskisi gibi rutin devam etmeyecek. Zaten mevcut belediye personelinin bir kısmı Altıeylül bir kısmı Karesi'de bir kısmı da Büyükşehire geçti. Biz bir an önce bu yapılanmayı tamamlamaya çalışıyoruz ki faaliyetlerimiz, vatandaşlarımız vereceğimiz hizmetlerimiz aksamasın. Değerli basın mensuplarımıza da teşekkür ediyoruz. Hem seçim döneminde bizleri takip edip yoruldular hem de şimdi bizimle beraberler. Bütün hemşehrilerime ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Sağolun, var olun."

Daha sonra makamdan ayrılan Büyükşehir Başkanı Uğur ile Karesi ve Altıeylül Belediye Başkanları tebrikleri kabul ettiler. Saatler süren törenin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet verecek olan Özmerkez binasının 6. katındaki makamına geçen Ahmet Edip Uğur da makamında tebrikleri kabul etti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturarak resmen görevine başlayan Ahmet Edip Uğur, kolları sıvayıp hızlı bir şekilde yapılanmayı tamamlayacaklarını ardından büyükşehir iştiraklerini harekete geçirerek vaat ettikleri tüm hizmetleri bir plan dahilinde gerçekleştirmeye çalışacaklarını kaydetti. 

05.04.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir AKP'li Başkanlar MHP'li Başkandan Makamı Devraldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi