Şifrem?
263 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Soylu’dan Twitter Yorumu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bilgi alma hakkının insanların mahremlerini izlemek demek olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına uymayan twitter'a erişimin yasaklanmasının normal olduğunu söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir temaslarını sürdüren Soylu, twitter'ın yasaklanmasıyla ilgili konuştu. Soylu, “TÜSİAD başkanı bir açıklama yapmış, bilgi alma hakkımız engelleniyor diye. Hangi bilgi alma hakkından bahsediyorsun? Diyelim ki senin eşin, ailen, mahremin, bir yakının bir mağazaya gitti. Mağazada soyunma kabinlerine girmiyorlar mı? Orada bir sapkın onu bir videoya aldı. Ertesi gün bir hesapla birlikte bunu twitter üzerinden yayınladı. Sen de TÜSİAD başkanısın ya, mahcup oldun. Kişilik onurun, şerefin zedelendi. Hemen bunu kapatmak için bir çare aradın. Gittin mahkemeye başvurdun. Başvurduktan sonra, mahkeme, evet sen haklısın, bu şahsiyetsiz bir şey, bu yanlış bir şey deyip karar verdi. Bunu nereye gönderecek? Devlete, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na. Bunu kapatın arkadaş diyecek. Twitter Amerika’da bir şirket. Ona, orası bir yazı yazacak. Mahkeme kararına göre kapatılması lazım. Burada sapkınlık var, çocuklarımızı pornoya alıştıran bir takım olumsuzluklar var, ne olursunuz bundan ülkemizi kurtarın diye yazı yazacak. O twitter şirketi İngiltere’ye, Amerika’ya. Fransa’ya, Güney Kore’ye, her ülkeye yapacak, ama Türkiye’ye geldi mi, Gezi olaylarında olduğu gibi, Türkiye’ye diz çöktürebilmek için duyarsız kalacak. Twitter da kapanır, her şey kapanır kardeşim bu ülkede. Benim bilgi alma hakkım var diye, başkalarının mahremini, onun bilgisini alacağım diye twitter’da izleyecek miyim? Bu özgürlük mü? Özgürlük, başkalarının özgürlük alanına girene kadardır. Başkalarının özgürlük alanını, kişisel mahremiyetlerini, şerefini, haysiyetini işgal ettiğin andan itibaren, orada insan hak ve ihlali devreye girer. İnsanın onuru ve mahremiyetinden başka önemli bir şey yoktur. Bu milletin ahlakından, edebinden, milletin birbirine olan bakışından daha büyük bir değerlendirme var mı? Bırakın onu, vergi veren bir vatandaş devletinden ne bekler? Devletin onu korumasını bekler. Devlet bize ne zaman lazım? Birileri şahsiyetimize, onurumuza, ahlakımıza, dükkanımıza saldırıyorsa, malımıza, mülkümüze saldırıyorsa, devlet bize o gün lazım değil mi? Ne için vergi veriyoruz? Ya Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyar, hukukla birlikte onunla iletişimini kesersin, ya da biz sana erişimi burada serbest bırakmayız. Bakın youtube, İngiltere polisine erişime engelleme hakkı veriyor. Mahkemeye de değil, İngiliz polisine veriyor. Bizde hani sayın Başbakanımıza birileri beddua etti, o bedduayı youtube yaklaşık 1 buçuk gün sonra yayından kaldırdı. Ama neler duruyor yayınlarında? O kasetler, montajlar, bilmem neler. Başbakanımız dün söyledi. Obama ile ilgili tutsunlar da görelim bakalım. Okkalamıyorlar mı o youtube’u ve twitter’ı? Birden kendilerini Guantanamo’da buluyorlar mı, bulmuyorlar mı bakalım. Türkiye’nin milli güvenliğine bir saldırı vardır burada. Kişilerin hakkına bir saldırı vardır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Soylu, “Cumhuriyete sahip çıkmak ha? Ey Kılıçdaroğlu, kedi gibi oldun. Paralellerin şemsiyesinin altına girdin. Sen kim, cumhuriyeti korumak kim? Bugün cumhuriyeti de, milli iradeyi de, demokrasiyi de, gençlerimizin geleceğini de, dün 2 milyon insanın sahip çıktığı Tayyip Erdoğan koruyor. Bu ülkenin yarınından kimse endişe etmesin. Bize paraleller vız gelir, tırs gider. Bu memleket böylelerini çok gördü. Türkiye yoluna devam etmektedir. Türkiye, ne yaptığını, ne ettiğini, hangi istikamette olduğunu çok net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

24.03.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Soylu’dan Twitter Yorumu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi