Şifrem?
198 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'e Yeni Meydan
Balıkesir Belediyesi tarafından eski hal binasının yerine yaptırılan altı otopark olan yeni meydan törenle açıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediye Başkanı İsmail Ok tarafından açılışı yapılan meydan Türk bayraklarıyla süslenirken 16 Türk Devleti için ayrı ayrı bayrak direği ve bu devletlerin özgeçmişlerinin yer aldığı plaketleri dikkat çekti. Altı 2 katlı otopark olan Zağnos Paşa Meydanı'nın açılışında vatandaşlara da çok sayıda bayrak dağıtıldı, pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Zağnos Paşa Meydanı ve katlı otopark açılışının töreninde bir konuşma yapan MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, iktidar partisine sert eleştirilerde bulundu. Siyasi bir konuşma yapan Başkan ok, basına da tepki gösterdi. Başkan İsmail Ok, Vali ve diğer protokolün katılmadığı meydanı açılış kurdelesini belediye başkan yardımcıları Yusuf Özenç ve Tuna Aktürk, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mesut Aşanel, mimarlar odası eski başkanı Tevfik Aykul, MHP'nin Altıeylül ve Karesi ilçe belediye başkan adayları ile birlikte kesti. Aynı zamanda MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediyesini 2009 seçimlerinde olduğu gibi yine kazanacaklarını iddia etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye gelen Belediye Başkan İsmail Ok, iktidar partisini çok sert biçimde eleştirdi. Başkan Ok, "Bu toprakların mührü olan Zağnos Paşa Cami bütün heybetiyle karşımızda dikiliyor. Yine bu toprakların tapu senetleri olan Karesi Beyimiz, atamız, Hasan Babamız ve bağrından yüzlerce, binlerce vatansever evlat yetiştirmiş olan Balıkesir bir Kuva-yi Milliye şehridir. Kahramanlar şehridir, ulular şehridir, şehitler ve gaziler diyarıdır. Bugün, böyle güzel bir şehre, şu ulu mabedin gölgesinde, Karesi Beyimizin dibinde, böyle bir güzel bir meydanı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bulunduğumuz zeminin altında, iki kat otopark var" dedi.

BAŞKANDAN SERT İFADELER:

"SAYGISIZ, HADDİNİ BİLMEZ, TERBİYESİZ, PABUÇ SURAT, PABUÇ DERİSİ, MANDA DERİSİ, SAHTEKAR..."

Konuşmasında belediye yönetimi olarak kendilerine çeşitli iftiraların atıldığını ileri süren Başkan Ok, sert üslubuyla dikkat çekti. Ok, "Bizlere her türlü iftara atıldı. ‘Buraya alışveriş merkezi yapılıyor’ denildi; ‘Yandaşlarına peşkeş çekilecek’ denildi. Daha akla gelmeyecek, şeytanın bile aklına gelmeyecek saldırılar ve karalamalar yapıldı. İşte görüyorsunuz, Balıkesir halkına hizmet verecek olan şu meydandan ve altındaki iki katlı otoparktan başka burada ne var? Ama bunlardan rahatsız oldular. Çünkü kendi dönemlerinde cila yapıldı. Oysa bu cilalı taş devri 2009'da sona erdi. Bunun neresi alışveriş merkezi? Bu karalamayı yapanlar şahsıma değil Balıkesir halkına, bu mübarek Kuva-yi Milliye kahramanlarının evlatlarına iftira attılar. Onların 2009'daki hür iradeleriyle yaptığı sandıktaki tercihlerine saygısızlık yaptı. Dolayısıyla Balıkesir halkı, bu saygısızlardan, bu haddini bilmezlerden, bu terbiyesizlerden özür bekliyor. Ama, bunlar yüzleri pabuç suratı gibi olmuş, pabuç derisi gibi olmuş, manda derisi gibi olmuş. ‘Asfalt parası almayacağız” dedik, ‘Sizleri kandırıyor, faiziyle alacak’ dediler. 1 milyon ton asfalt serdik Balıkesir sokaklarına. Dört yıl yargılandık ‘asfalt parası almıyor’ diye. Yüce yargı bizi haklı buldu. Buna rağmen ‘Biz sizi kandırdık, aldattık’ diye Balıkesir halkından özür dilemediler. Ama, Balıkesir halkı, artık bu sahtekarları tanıyor. 2009’da bunların defterini dürdü. 30 Mart’ta bir daha Balıkesir halkının huzuruna çıkamayacak şekilde yine sandığa gömülecekler. Çamur at, izi kalsın tutmadı, tutmayacak" diye konuştu.

Sert üslubunu sonuna kadar sürdüren Belediye Başkanı İsmail Ok, 2009 yılında iflas etmiş bir belediye devraldıkları iddiasını tekrarladı. Kendilerinden önce kilit parke taşlarının metrekaresi 29.21 lira olduğunu 5 yıl sonra bugün 40 liraya çıkması gerekirken 16,5 liraya yaptıklarını söyleyen Ok, "Balıkesir halkı bunları biliyor" dedi.

Açılışı yapılan Zağnos Paşa Meydanı projesinin ilk halinde meydanın üzerinde kafeterya vb. yapılar AK Parti tarafından yapılan itiraz ve girişimler sonucu Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanmadı. Meydanın üzerinde herhangi bir yapıya izin verilmeden proje tadilatına gidilmiş ve zemin altı iki katlı otopark olan meydan projesi yine aynı şekilde kabul edilerek yapımı tamamlandı.

YEREL BASINA ÇÜRÜK ELMA GÖNDERMESİ

Belediye Başkanı İsmail Ok, bir yerel televizyona haberlerini yayınlamıyor diye tepki gösterirken iki yerel gazeteye de 'çürük elma' göndermesi yaptı. Konuşmasının sonunda 'kendini parayla satmayan' diye vurguladı basın mensuplarına teşekkür eden İsmail Ok, "Yanlış işler de yapmış olabileceklerini, gönül kırmış olabileceklerini belirterek helallik istediği konuşmasını şöyle bitirdi;

"Belediyemizin işçisinden memuruna, yöneticilerine, STK örgütlerine, sağ duyuyla hareket eden mimarlar odası o dönemi başkanı Tevfik Aykul'a, CHP'li Belediye Meclisi üyelerine özellikle teşekkür ediyorum. Özellikle bütün hanımefendilere, beyefendilere teşekkür ediyorum. Bu eser bütün Balıkesir halkınındır. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese, hardal tanesi kadar da olsa katkısı olan bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Bu vesileyle, bu kadar güzel eserler yaparken yanlışlarımız da mutlaka olmuştur. Gönül kırılmıştır. Yanlışı sizler değil bizler yapmışızdır dolayısıyla haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Allah nasip ederse sizler desteklediğiniz sürece biz bu büyüt Türk milletinin şanlı tarihine tarihine adını altın harflerle yazdıran Balıkesir halkına hizmetkarlığa devam edeceğiz. Eğilmeyen, parayla kendini satmayan Balıkesir basınımızın da güzide temsilcilerine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Her yerde olduğu gibi onların içinde de iki tane çürük elma var. Biz sapla samanı birbirine karıştırmıyoruz. Bütün basın emekçi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları Balıkesir halkıyla buluşturdukları için kendilerini kutluyorum, saygı ve selamlarımı sunuyorum. Allah'a emanet olun."

Daha sonra Başkan Ok ve beraberindeki vatandaşlar, zeminin altında inşa edilen iki katlı otoparkı gezdi. Ok, meydan ve otoparkı belediyenin öz geliriyle yaptıklarını belirtti. Törenin sonunda Balıkesir Belediyesince pilav-ayran ikramı yapıldı. Vatandaşların uzun kuyruk oluşturduğu pilav kazanlarının başında izdiham yaşandı.

Zağnos Paşa Meydanı, 7 bin metrekare büyüklüğe ve granit, andezit zemine sahip. Ayrıca meydanda tarihte yer alan 16 Türk devletinin bayrakları ile bu devletlere ait tanıtım bilgilerinin yer aldığı camdan yapılmış kaideler yer alıyor. Öte yandan zemin altına inşa edilmiş bulunan ve her biri 4 bin metrekare büyüklüğe sahip otoparkın toplam 220 araç kapasitesine sahip olduğu bildirildi. Yapımcı firmanın açılışın erken olması nedeniyle çevre düzenlemesi dahil otoparka iniş-çıkış asansör bölümleri, otopark içerisindeki katlar ve meydan merdivenleri gibi işlerin henüz tam olarak bitirilmediği, çalışmaların bir süre daha süreceği kaydedildi.

19.03.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'e Yeni Meydan

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi