Şifrem?
148 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BSO'dan Geniş Kapsamlı Bilgilendirme Toplantısı
Balıkesir Sanayi Odası (BSO), bilgilendirme toplantılarına bir yenisini daha ekleyerek, oda mensupları için önemli olan müdürlükleri, sanayici ve iş adamlarıyla buluşturdu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

BSO, Edremit’e bağlı Güre beldesinde bulunan Adrina Termal Otel’de, geniş kapsamlı bir bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, çok sayıda oda mensubu sanayici ve iş adamı ile, bölgedeki üreticiler katıldı. Davetlilere yemek ikramı yapılan toplantıda, açılış konuşmasını yapan BSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Dünyanın en büyük iş örgütü durumundaki Milletlerarası Ticaret Odası’nın Türkiye Milli Komitesi Başkan Yardımcısı İsmail Uğur, bilgilendirme toplantılarının öneminden bahsetti. Uğur, toplantının gerçekleşmesinde emeği olanlara ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, Edremit Körfezi’nin zeytincilik sektörüne sahip olduğunu hatırlattıktan sonra, üreticilerden tüm sorun ve önerilerini anlatmalarını istedi.

Daha sonra kürsüye gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ömer Çalışkan, Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Prim Teşvik Uygulamaları hakkında detaylı bilgiler sundu. Çalışkan, konuyla ilgili olarak, ‘5 Puanlık Prim Teşviği, Genç, Kadın ve Mesleki Yeterlilik Teşviği, Engelli İstihdamı Teşviği, İşsizlik Ödeneği Almakta İken İstihdam Edilenler, Kültür Yatırımları Teşviği ve 5510 Ek-2 Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında BKK’ gibi alanlarla ilgili ayrıntılı bir konuşma yaptı.

“ZEYTİNE VERİLEN HİBE DESTEĞİ 70 KURUYA ÇIKACAK”
SGK İl Müdürünün ardından konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, bakanlığın teşvik ve destekleme uygulamaları gibi konularda bilgilen verdi. Alanlı, son 1 yıl içinde müdürlüğün yaptığı destekleme rakamlarını ve destekleme yapılan alanları açıklayarak, “Bulunduğumuz Edremit yöresinde zeytincilik sektörü başı çekiyor. Zeytincilik sektöründe son 1 yılda 41 proje desteklendi ve 7 milyon 784 bin TL’lik destekleme yapıldı. Teknolojiyi zeytinciyle daha yakından buluşturmamız gerekiyor. Teknolojinin nimetlerinden faydalanmak, iş gücünü artırıyor ve çok yönlü tasarruflar getiriyor. Bakanlığımız da bu yönde çok yönlü olarak desteklemeler sağlamaktadır. Zeytincilere, zeytin hasat makinaları desteği sağlanıyor ve ilerleyen zamanlarda bu da genişletilecektir. Zeytine verilen hibe desteği de yakın zamanda 70 Kuruşa yükselecektir” dedi.

TKDK, ARTIK YEREL ÜRÜNLERİ DE DESTEKLEME KAPSAMINA ALDI
Kürsüye gelen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Balıkesir İl Koordinatörü Mesut Filiz ise, il genelinde yaptıkları desteklemeleri özetleyerek, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin yeni başvuru ilanına çıkmış bulunmaktadır. IPARD Programında yapılan değişikliklerle, yerel ürünler artık destekleme kapsamına alındı. İl Koordinatörlüğü olarak, Balıkesir’de tanımlanan zeytin, zeytinyağı, höşmerim, ayvalık tostu gibi ilimizle özdeşleşmiş 98 adet yerel ürünümüzün destekleneceğini söyleyebilirim. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir. Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı; Türkiye’nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) Fonları, öncelik eksenlerine yönelik olarak kullandırılacaktır. Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonudur. Bu destek ‘Kamu Katkısı’ olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır. Konuyla ilgili olarak detaylı bilgilere internet sitemizden de ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, yaptıkları çalışmaların sanayicileri ilgilendirecek kısımlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Toplantının geri kalan kısmında ise, katılımcıların soru, talep ve görüşlerine yer verildi. İlgili müdürlüklerin yetkilileri, sorulan soruları yanıtladı ve bilgi alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, bu gibi bilgilendirme toplantılarının sıkça yapılmasını isteyerek BSO’ya teşekkür etti.

Kapanış konuşmasını yapan BSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, katılımcılara teşekkür etti ve isteklerin yerine getirilmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi. Gece saatlerine kadar devam eden toplantıya, Edremit Ticaret Odası Meclis Başkanı Necati Uytun, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer de katıldı.

26.02.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BSO'dan Geniş Kapsamlı Bilgilendirme Toplantısı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi