Şifrem?
355 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Köy Kahvesindeki Yaptığı Konuşmayla Dikkat Çekti
AK Parti’nin Balıkesir’in Edremit Belediye Başkan Adayı Özkan Kostak, köy gezilerine, Avcılar ile devam ederken, köy kahvesinde yaptığı konuşmayla dikkat çekti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Avcılar Köyü’nü ziyaret eden AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı Özkan Kostak’a eşlik eden AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Harun Yüzüak, “5 kere denediniz, artık denemeye gerek var mı? Arıtması yok, yolu yok, kanalizasyonu yok. Her yağmurda vatandaşı panik yapıyor. Eski Kaymakamımız Osman Tunç, vatandaşı yatıştırmaya, kapattıkları yolu açtırmaya gelmedi mi? Vatandaşı bıktı sel baskınlarından. 27 yıldır kendi memleketine çare olamayandan ne beklersiniz?” dedi.

Köy halkı, kalabalık partili grubunu köyün girişinde karşıladı. Özkan Kostak ve ekibi, köydeki kahveleri ve bakkalları tek tek gezerek, vatandaşla tek tek tokalaştı. Köy kahvesinde düzenlenen konuşmada ilk önce söz alan Avcılar Muhtarı Mehmet Emin Solak, Özkan Kostak ve ekibine “Hoş geldiniz” dedi. AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, yaptığı konuşmada, “30 Mart Yerel Seçimlerinde Edremit’in çağ mı atlayacağına, yoksa çağın gerisinde mi kalınacağına karar verileceğini söyleyerek “Seçimlere az bir zaman kaldı. Gezdiğimiz beldelerde, gördüklerimiz, insanlarda bir bezginlik var. Yerel yönetimlerden bezmişler. Güre’nin arıtması yok, çöp problemi keza öyle. Öbür tarafa gidiyoruz, yürüyecek yol yok” diye konuştu.

“SEL KORKUSUNDAN YAĞMUR YAĞMASIN DİYE DUA EDER OLDUK”
Harun Yüzüak, konuşmasının devamında, “İnsanları yağmur yağmasın diye dua eder hale getirdiler. Bıçak artık herkesin kemiğine geldi dayandı. Edremit 30 Martta bir belediye başkanı seçmeyecek. Çağ mı atlayacak, çağın gerisinde mi kalacak, Edremit bunu oylayacak. İnsanlar artık her şeyi açık açık konuşuyor. Birisi de çıksın desin ki Güre’de arıtma var. Birisi de desin ki Güre’yi sel basmadı 5 sefer denediniz. Artık denemeye gerek var mı? 1994’de İstanbul’da bir efsane başladı. Bu efsane büyüdü, belediyecilikle başladı, ülke idaresine geldi, şimdi bütün dünyada bir efsane oldu. Yurtdışında, sanki Balıkesir’de yapıyormuş gibi miting düzenleyen bir Liderimiz var. Türkiye’nin bu Lidere ihtiyacı var. İsterseniz 15 yıl öncesine bir dönüp, yüzde 100 enflasyona merhaba diyelim. İsterseniz 20 yıl öncesine dönelim, şu bizim E-87 yolumuzun ölüm yolu olarak, haritalarda kırmızı işaretli olduğu zamanları hatırlayalım. İsterseniz biraz daha gerilere gidip, gecelik yüzde 3600 bankalar arası faizleri hatırlayalım. Türk insanı artık ilerlemek istiyor. Bizim Edremit’in hastanesi 202 yataklı. Şu an 3 tane yüzen hastane siparişi verildi. 3 hastanenin her biri 200’er yataklı. Bizim halkımız bunların hepsini hak ediyor. Nükleer santraller kuruluyor, iki tane, ihalesi yapıldı. İlk yerli yapım uydumuzu fırlattık. Seneye bir tane daha geliyor. Afrika’da bile Türk televizyonları çekecek. Eskiden Afrika’da büyükelçilikler yoktu. 11yılda 22 tane büyükelçilik açıldı Afrika’da. Dünya genelinde 40’a yakın büyükelçilik açıldı. Bugüne kadar gözümüzü, kulağımızı tıkayıp, oturun oturduğunuz yerde demişler. Biz de diyoruz ki ‘Yok arkadaş biz bölgesel bir gücüz, Dünya çapında bir gücüz. İşte 30 Martta yapılacak olan oylama Türkiye ilerlemeye devam etsin mi etmesin mi, yerel yönetimler çalışmazsa işte böyle her zaman sel mağduru oluruz. Hükümet ne kadar çalışırsa çalışsın, yerel yönetim çalışmazsa, geliyoruz bir noktada kalıyoruz. Turist gelsin diyoruz, gelse sahilde yürüyecek yol yok. Gelse arabasını park edecek otopark yok. Edremit’teki yerel yönetimler hem ekonomik olarak hem de vatandaşın nazarında iflas etmiştir. Hepsi borca batık. CHP’li belediyelerin 35 trilyon bize borç hediyesi var. Biz diyoruzki Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de Ahmet Edip Uğur, Edremit’te Özkan Kostak. Bizleri bu akşam bağrınıza bastığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“EDREMİT KÖRFEZİ ÜNİVERSİTESİ, HAYIRLI OLSUN”
AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı Özkan Kostak ise, Edremit’i marka değer haline getirecek projelerin, başta Edremit Körfezi Üniversitesi olmak üzere hazır olduğunu, Edremit’i artık hak ettiği noktaya çok kısa sürede getireceklerini ifade etti. Kostak sözlerine şöyle devam etti; “Çok değerli Avcılarlı hemşerilerim, hepinizi saygı, sevgi, muhabbetle selamlıyorum. Türkiye’deki bir çok ilden daha büyük hale geldik. Edremit artık bir bütün oldu, 20 köyümüz, beldelerle beraber. Büyükşehirin çok ciddi artıları olacak. Edremit’teki bir mahalle ne hizmet alıyorsa Avcılar Mahallesi’de aynı hizmeti alacak. Edremit’in çöpü muntazaman toplanıyorsa, sizin de çöpünüz muntazaman toplanacak. Artık sizler de layık olduğunuz ve hak ettiğiniz hizmetlere kavuşacaksınız. Büyükşehirlere daha hızlı hizmet, daha kaliteli hizmet gidiyor, daha fazla ödenek gidiyor. Burada en büyük hedef vatandaşın daha kaliteli hizmet alması. Bizim hükümetin gücünü arkamıza alarak Edremit’e, köylerimize, mahallelerimize getireceğimiz başka artılarımız olacak. Dağlarımızı koruyacağız. Ama maalesef denizimiz yok olmak üzere. Daha arıtmaya bağlanmayan, foseptiği olan, kanalizasyonları dereye akan, oradan da denize ulaşan bir çok yerimiz var arkadaşlar. Biz memleketimizi turizm cenneti yapacaksak, öncelikle denizimizi temizlemeliyiz. Bunu da büyükşehir belediyesi ile görüşüp, projelerimizin içerisine aldık. İstihdam lazım, turizm sezonu kısa, bunu yaymamız lazım. Ama bunları yaparken de bir şeyleri getirmemiz lazım. Dedik ki buraya 4 yıllık güzel bir fakülte kuralım. Muhtemelen, Dalyan Bölgesi olabilir. Bağımsız, kendi halinde Edremit Körfezi Üniversitesi adı altında, bunun da sözünü aldım. Seçimlerden sonra muhtarımız gelecek, ne ihtiyacı varsa, ne eksiği varsa, başım gözüm üstüne hepsini yaparız.”

“ZEYTİNİ VE ZEYTİNYAĞIMIZI TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIZ”
Sorunlara hassasiyetle yaklaşacaklarını ve kısa zamanda tüm sıkıntıların çözüleceğini söyleyen Özkan Kostak, “Yarın zeytinyağı için primmi alınacak primin artırılması için elimden ne gelirse yaparım. Edremit zeytinin başkenti deniyor, biz bunu önce Türkiye’ye, ardından dünyaya tanıtmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Manastır Çayı’na akan dere islahımız var, yolunuzu güzelleştirebiliriz. Daha ne isterseniz, biz gerekeni yaparız. Geçen gün Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur Bey ile bir araya geldik. Milli parklar içerisinde bulunan 2B arazileri Şubat ayı içerisinde Milli parkların biraz yukarıya çekilmesi ile bunlar kurtarılacak. Bunun sözünü verdiler, hatta bu seçimlerden önce olacak” dedi.

Özkan Kostak’ın konuşmasının ardından, Mehmet Ali Uyar isimli bir vatandaş söz alarak, Harun Yüzüak ve Özkan Kostak’tan AK Parti’ye yakışır bir biçimde sonuna kadar, çok çalışmalarını istedi. Uyar “Sayın Başkanım, bütün dünya bizim Başbakanımızı takip edip, takdir ediyor. 11 yıl öncesinde bu memleketin ne halde olduğunu, kimlerin elinde can çekiştiğini herkes çok iyi biliyor. Bugün ülkemizin geldiği noktayı, bunlar hayal bile edemezlerdi. Benim gibi partinize gönül vermiş herkes adına sizlerden ricam, ekibinizle beraber çok çalışıp, meydanı bunlara bırakmamanızdır. Bizim Liderimize laf söylemek kimsenin haddine değildir. Biz de partimiz için ne gerekiyorsa yapalım” dedi.

Harun Yüzüak ve Özkan Kostak da, Mehmet Ali Uyar’a iyi dilekleri için teşekkür etti ve 30 Mart seçimlerinden AK Parti’nin galip çıkarak, Edremit’in layık olduğu hizmet ve yatırımlara kavuşacağına dair söz verdiler.

03.02.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Köy Kahvesindeki Yaptığı Konuşmayla Dikkat Çekti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi