Şifrem?
94 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Burhaniyeli Bayanlara Dayanışma Çayı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ahmet Akın Kültür Merkezinde yapılan tanışma dayanışma çayına Burhaniyeli bayanların olduğu kadar köylü bayanlarında ilgisi büyük oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

CHP Burhaniye Kadın Kolları Başkanlığının düzenlemiş olduğu tanışma ve dayanışma çayına katılan bayanlar gönüllerince eğlenme olanağı buldu. Özellikle köylerden araç tutarak Ahmet Akın Kültür Merkezine gelen köylü bayanların destekleri ve ilgileri görülmeye değerdi. Tanışma ve dayanışma çayında bayanlar ile bir araya gelen Belediye Başkanı Fikret Akova, katılımcılara teşekkür etti. Bayanlara kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fikret Akova” Siz bayanlarımız annelerimiz, ablalarımız, bacılarımız hayatımızın yaşamamızın, başarımızın en büyük destekçileri hoş geldiniz. Bu güzel toplantıyı organize eden arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler kadınlarımızı önemsiyoruz, onların ekonomik olarak güçlendirmek el emeği göz nuru olan işlerini ürettiklerini değerlendirmelerini istiyoruz. Bunun için birçok çalışma yaptık. Kadın platformumuzu kurduk. Daha sonra dedik ki bayanlarımızı bir kooperatif çatısı altında toplayalım dedik. Zeytin kadın kooperatifimiz kuruldu. Bu bizce yeterli değil, üretken bayanlarımız daha fazla alanda yer almalı. Bu nasıl olacak, mahallelerimizde ve köylerimizde de bu iş gücü birleşmelerini sağlayarak başaracağız. Bayanlarımızın ürünlerini daha çabuk ve kolay pazarlayacakları mekânlar hazırlayarak olacak. Bildiğiniz gibi sizlerin ürünleriniz pazarlayabilmeniz ev ekonominize katkı sağlayabilmek için pazaryerinde yer verdik. Burada birçok bayanımız ürettikleri ile aile bütçesine katkı sağladı. Bizim sizler için düşündüğümüz, artık bu el emekleriniz ve üretimleriniz daha büyük pazarlara taşıyabilmeniz için kadın kalkınma kooperatifleri kurmak ve sizleri daha güçlendirmek. Bugün bizler sizlerin kadınlarımızın verdikleri güç ve destekler ile hizmet yaptık. Bundan sonra da yine sizlerin güç ve desteğine ihtiyacımız var. Bu güç ve desteği bizlere vereceğinizi burada bir kez daha gördüm. Yeni Büyükşehir yasasıyla birlikte 25 kişi olan belediye meclisimizde 8 bayan üyemiz olacak. Bu bayan meclis üyelerimiz sizlerin istek ve önerileriniz bizlere yansıtarak sizlerin yanında olacaklar. Türkiye’miz de bayanlarımızın yaşadığı şiddeti, töre cinayetlerini küçük yaştaki gelinleri biliyor görüyoruz. Bunun içindir ki Burhaniye belediyesi olarak kadın danışma merkezimizi açtık buradaki arkadaşlarımız sizler için var. Burası da sizin dertlerinizi sorunlarınız anlatabileceğiniz çözüm bulabileceğiniz bir eviniz. Bu coşkulu ve sevgi dolu ortamda ne konuşacağımı bilemiyorum. 30 Martta yapılacak yerel seçimler için hep birlikte çalışarak başarılı olacağımız inancındayım. Sizlerin güç ve desteklerinizi bekliyor hepinize en içten sevgi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Fikret Akova’nın konuşmasından sonra kısa bir konuşma yapan CHP Burhaniye Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Yavaş, kendilerine her türlü destek ve imkanı sağlayan Belediye Başkanı Fikret Akova ve CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova’ya teşekkür etti. Son olarak konuşan Balıkesir Milletvekili Nedret Akova” Ben çok duyguluyum, çok mutluyum bugün sizlerle çok önemli bir şey paylaşmak istiyorum. 2014 yılbaşında vodafon şirketinin göndermiş olduğu hediye paketleri vardı. Ben bu paketi açtığımda inanın çok mutlu oldum. Önce kadın sloganı ile hazırlanmış paket içinden çıkan Burhaniye sabunlarını ve Burhaniyeli kadınlarımızın fotoğrafını gördüm. Üretken, çalışkan Burhaniye kadınlarımızın üretimlerinin önemsenmesi ve değerlendirilmiş olması beni çok sevindirdi. Burhaniye belediyesinin ve belediye başkanı Fikret Akova’nın Burhaniye belediyesi kadın platformu ile çıkılan yolda ilerleme kaydetmesi ve ardından yine kadınlarımız için birlikte kurduğumuz Zeytin kadın kalkınma kooperatifinin çalışma ve çabalarının önce Ankara günlerine damga vurması ve ardından Vodafon şirketinin hediye paketlerinde gördüğüm Burhaniye sabunları bizim doğru bir iş yaptığımız gösterdi. Burhaniye kadınlarımız üretken köylü kadınlarımız üretken el emeği göz nuru bir sürü işler yapıyorsunuz. Bunları az önce ifade ettiğim gibi köylerde ve mahallelerimizde kuracağımız kadın kalkınma kooperatifleri ile daha ileriye gideceğiz” dedi. Nedret Akova, bayanların 2014 mart ayındaki yerel seçimlerde desteklerini istedi.

Konuşmaların ardından bayanlara pilav ve ayran ikramı yapılırken tanışma ve dayanışma çayında müzikler ve sloganlar eşliğinde doyasıya eğlendiler.

20.01.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Burhaniyeli Bayanlara Dayanışma Çayı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi