Şifrem?
225 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

ASTED Okullarda Eğitimlerini Sürdürüyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa adı ASTED olan, Ayvalık Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları grubu ilçe genelindeki okullarda uyuşturucu ve bağımlığın artması üzerine başlattığı eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

ASTED’in görme engelli olan Genel Koordinatörü Namık Tuncel’in girişimleriyle başlatılan gönüllü eğitim çalışmalarına; Ayvalık Kaymakam vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz’un öncülüğünde ve Ayvalık’ın yeni Kaymakamı Yakup Vatan’ın da destekleriyle, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi’nin de katkı verdiği sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlıklarının önlenmesine yönelik eğitimler tüm hızıyla sürüyor. Ayvalık genelindeki tüm ortaokul son sınıflarıyla, lise ve dengi okullarda sürdürülen eğitim seminerlerine İlçe Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Sağlık Memuru Ali Gün Alkol ve Sigara Bağımlığı üzerine, Ayvalık Devlet Hastanesinde görevli Psikologları; Meltem Öncül Şahinler ile Ayşe Dilruba Erdem ise; Uyuşturucu Bağımlığı konuları üzerinde gönüllü eğitimler veriyor.

Gönüllü eğitimlerde ASTED’in görme engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel de, Türkiye’deki engellilik oranının en büyük nedeninin trafik kazaları olduğuna dikkat çekerek, trafik kazalarının ise en büyük nedeninin alkol ve uyuşturucu bağımlığı olduğuna işaret ediyor. Eğitimlerde; gençleri uyuşturucu ve alkole iten nedenlerle, bu iki bağımlılıktan kurtulabilmek için gerekenler öğrencilere anlatılıyor.

AMAÇ, ENGELLİLİK ORANININ AZALTILMASI

Eğitimin ardından muhabirimize konuşan ASTED Genel Koordinatörü Namık Tuncel, “Çocuklarımızın özellikle uyuşturucu başta olmak üzere alkol ve sigara bağımlılığından uzak tutulabilmesinin önünü açmaya çalışıyoruz. Bu noktada en önemli olan ise, genç bireyin arkadaş çevresinde uyuşturucu yada alkol ve sigara bağımlılarına ‘hayır’ diyebilmesinin önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra da bir şekilde uyuşturucu, alkol yada sigara müptelası olanların ise hastanedeki psikologlardan yardım alabileceklerini belirtiyoruz. Tüm bunların yanı sırada öğrencinin her şeyden önce kendisini tanımasını ve okul dışındaki yaşamlarında, kendilerine zararı dokunabilecek maddelere de özenmelerinin önünü kapatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Şimdiye kadar ilçe genelinde 19 okulda eğitim çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Tuncel, “Eğitim programımıza, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi istatistiklerine göre, son 3 yıl içinde 13-18 yaş arasındaki gençlerin trafik kazalarında engelli kaldığı bildiriliyor. Bu artışın durdurulması ve önüne geçilebilmesi için öğrenci çocuklarımıza bağımlılık yapan maddelerin kullanılmaması için ve eğer kullanıyorlarsa da bu madde bağımlılığından kurtulabilmeleri içn nereden yardım alması gerektiğine işaret ediyoruz. Bu konuda 171 nolu telefonla devletin ilgili kurumlarından destek alabileceklerinin telkinlerinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Namık Tuncel, eğitime tabi tutulan öğrencilerden birer skeç senaryosu yazmalarını da istediklerini kaydederek, “Bu senaryoları, ilçemizdeki Sanat Fabrikası ve Ayvalık Sanat Derneği yetkilileriyle birlikte tiyatro oyunu haline getirerek, senaryoları yazan öğrencilere de bu oyunlarda rol verdirerek kamuoyu oluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Tuncel, söz konusu çalışma kapsamında gelecekte uyuşturucu ve alkol tüketimi nedeniyle günümüzde sıklıkla meydana gelen trafik kazalarını da azaltarak dolayısıyla bu kazalarda meydana gelen ölüm ve sakatlanmaları da asgariye indirilmesini de ümit ettiklerini sözlerine ekleyerek, kendilerine destek veren ve katkıda bulunan tüm kurum ve kişilere de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

07.01.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir ASTED Okullarda Eğitimlerini Sürdürüyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi