Şifrem?
89 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

ESİAD, Kuzey Irak'a İş Gezisi Düzenledi
Balıkesir’in Edremit Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD), üyelerini yeni pazarlar ile tanıştırmaya devam ederken, Kuzey Irak gezisi gerçekleştirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

ESİAD, Türkiye için en yüksek ticari potansiyele sahip pazarlardan biri olan Kuzey Irak’a iş gezisi düzenledi. 20- 23 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen seyahatte, Erbil ve Süleymaniye şehirlerinde firma ziyaretleri ve görüşmeler yapan ESİAD üyeleri, programın çok verimli geçtiğini söyledi. Sağlıklı bir Kuzey Irak fotoğrafı çekmeye çalıştıklarını söyleyen katılımcılar, bu bölge ile özel ilgilenilmesi gerektiğini ve çok yüksek iş potansiyelinin olduğuna kanaat getirdiklerini ifade ettiler.

Gezinin ilk gününde Erbil’de faaliyet gösteren Türk - Irak İş Adamları Derneği’ni (TİBİA) ziyaret eden Edremitli iş adamları, burada Kuzey Irak hakkında yatırım brifingi alarak fikir sahibi oldular. Kuzey Irak ile Türkiye arasındaki 3 sınır kapısına ilerleyen dönemlerde 4-5 tane daha sınır kapısının ekleneceğini söyleyen yetkililer, “Bu sayede Türkiye ile ticaret ikiye katlanacaktır. Bilindiği gibi Kuzey Irak'ta bulunan 2800 yabancı firmanın yarısı Türk firma, bizler bu sayıyı daha da yukarılara çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Kuzey Irak iş gezisi heyetine başkanlık yapan İnşaat Komisyonu Başkanı Ayhan Bülbül ise, “13 iş adamıyla geldiğimiz Kuzey Irak'ta özellikle ihracat yapmayan firmalar ufuk kazandı. Firmalar Kuzey Irak'la çalışabilecek irtibatlar kurdular. 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için bu gezilerin çok önem arz etti" diye konuştu. Bülbül, “Türkiye’nin son yıllarda Irak’a ihracatı artarak devam etmektedir. Artan bu ihracata katkıda bulunmak amacıyla Irak’a iş gezisi düzenledik” dedi.

Türkiye açısından çok önem arz ettiğini ifade eden Bülbül, alışveriş merkezlerindeki firmaların yüzde 80'inin Türk firması olduğunu Kuzey Irak'ın Türkiye insanına çok güvendiğini belirterek şunları kaydetti; “'Türk yatırımcılara sesleniyorum. Irak'ın kuzeyini boş bırakmayalım. Kuzey Irak, yatırıma ve yatırımcıya açık bir bölgedir. Ticaretimizi dostluğumuzla pekiştirmeliyiz. Elin Avrupalısı, Amerikalısı binlerce kilometreden gelip burayı boş bırakmıyorsa biz de gelmeliyiz. Türkiye'den buraya hava yoluyla 2 saatte geldik. Burada müthiş bir sinerji var. Türkiye'yi çok seviyorlar. Kiminle konuşsan Türkiye hayranı. Türkiye'nin gelecekteki büyüklük hedefleri yapılacak bu yatırımlara bağlıdır. Bu bölge 82. vilayetimiz sanki. 'Biz buyuz, bizi bu şekilde kabul edin, beraber büyüyeceğiz' diyorlar.”

ESİAD’ın Kuzey Irak iş gezisinde iş adamları, son gün olarak Erbil'de Sanayi Ve Ticaret Odası'nın misafiri oldu. Türkiye'ye geldiklerinde hiç yabancılık çekmediklerini belirten Erbil Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fedaadin M. Gardy , “Sizler de burada ülkenizdeki herhangi bir bölgeye gitmiş gibi hissedeceksiniz. Erbil, yatırım yapmak için çok iyi ve güvenilir bir yer. Ciddi yatırımcılar ciddi projelerle buralara sıkça gelip piyasa hakkında daha sağlıklı temeller atabilirler. Erbil’de her türlü sektörden iş yapma şansınız mevcut. Özellikle inşaat, sanayi ürünleri, gıda ve tarım alanında ciddi ihtiyaçlar mevcut. Türk malına ve Türkiye’ye büyük bir teveccüh var” dedi.

İş gezisine katılan Osman Demir, Ersan Özdemir, Ayhan Bülbül, Mehmeh Kaya, Arif Gezer, Ali Kemal Çelik, Mehmet Şen, Halit Şen, Mertcan Kolay, M.Yusuf Ergül, Hüseyin Aycan, Hıdır Bulğak, Cemil Veysel Karaca, ESİAD’ın faaliyetlerine devam edeceğini bildirdi. ESİAD üyeleri, Kuzey Irak seyahatinde kendilerine ev sahipliği yapan TIBIA’ya ( Türk Irak İşadamları ve Sanayicileri Derneği) ve kendilerine bu imkanları sağladığı için ESİAD’a teşekkür etti.

26.12.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir ESİAD, Kuzey Irak'a İş Gezisi Düzenledi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi