Şifrem?
153 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Vali Mutlu Balıkesirlilerle Buluştu
İstanbul Balıkesirliler Derneği, İstanbul'da okuyan Balıkesirli öğrencileri kahvaltıda buluşturdu. Kahvaltıya İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ümraniye Belediyesi Tantavi Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltıda İstanbul'da değişik üniversitelerde okuyan Balıkesirli öğrencilerle biraraya gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kalbinde Balıkesir'in farklı bir yerinin olduğunu belirterek, ''Hayatımın bir bölümü Balıkesir'de geçti. Rahmetli anne ve babamın kabristanı İvrindi ilçesinde. Gençliğimde Balıkesirspor 1.ligde oynarken maçlarına giderdim. Umarım Balıkesirspor bu sene süper lige çıkar''dedi. Öğrencilere tavsiyede de bulunan Vali Mutlu, insanın yaşayabilmesi mutlu olabilmesi için sürekli kendini yenilemesi gerektiğini söyleyerek,''ben her zaman öğrencilerle buluştuğumda kartal örneğini veririm. Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. 70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşındayken çok ciddi ve zor bir karar vermek zorundadır. Kartalın yaşı 40'a vardığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzar ve göğsüne doğru kıvrılır. Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır. Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır. Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır. Dolayısıyla kartal burada iki seçimden birini yapmak zorundadır; ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir. Bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir. Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde, yuvasında kalır. Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlar. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer. Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır.Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar 5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir. Kendi yaşamımızda sık sık bir yeniden doğuş süreci yaşamak zorunda kalırız. Zafer uçuşunu sürdürmek için, bize acı veren eski alışkanlıklarımızdan kurtulmalıyız. Hepinize selam olsun'' diye konuştu.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da, Balıkesir’in sanayileşme ile beraber güzel değerlerini de koruduğunu, İstanbul’daki öğrencilerin de çok şanslı olduklarını belirterek, öğrencilerin her zaman destek alabilecekleri bir İstanbul Valisi ve İstanbul’daki Balıkesirliler Derneği olduğunu söyledi.

İstanbul Balıkesirliler Derneği Başkanı İsmail Yaşar ise, dernek olarak başarılı ve durumu iyi olmayan 50 öğrenciye burs verdiklerini dile getirerek, “Burslarımız bu ayın sonunda öğrencilerin hesaplarına yatıracağız. İnşallah seneye burs verdiğimiz öğrenci sayısını arttıracağız. Öğrencilerimizle sık sık bir araya gelmek istiyoruz. Ben başta sayın valilerim Hüseyin Avni Mutlu ve Ahmet Turhan'a, İşadamlarımıza, yönetim kurulumuza, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Ümraniye Belediyesi Tantavi Sosyal Tesislerinde yapılan kahvaltıya ünlü Yeşilçam sanatçısı Tamer Yiğit başta olmak üzere Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, işadamları, dernek yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı. Program hediye takdimleriyle sona erdi.

18.12.2013

Hüseyin Avni Mutluahmet turhan

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Vali Mutlu Balıkesirlilerle Buluştu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi