Şifrem?
358 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Ticaret Odası GMKA İle Proje İşbirliğine Gitti
Balıkesir Ticaret Odası, "Faaliyet Alanlarında Kümelenme Potansiyelinin Ölçülmesi" başlıklı proje hazırladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na (GMKA) sunulan proje yapılan değerlendirmeler sonucunda kabul edilerek hibe desteğine uygun bulundu. Proje ile ilgili hazırlanan resmi protokolü Balıkesir Valisi Ahmet Turhan bizzat imzaladı. Vali Turhan, "Mesele sadece bir hibe ve destek meselesi değil. Kalkınma Ajansları bölgesel kalkınma farklılıklarını ortadan kaldıran ve bölgemizin kalkınmasında öncülük rolü oynayan, koordine eden, müşavirlik hizmeti veren önemli bir kuruluş. Bu kuruluşun sivil toplum örgütü ile işbirliği yapması bölgemizin gelişmesi ve kalkınması açısından hayati önem taşıyor. Bu kapsamda ajansın Ticaret Odası gibi Balıkesir'in en önemli sivil toplum kuruluşu ile beraber çalışması bundan sonraki çalışmalara da örnek olacak. Bu açıdan asıl önemi; İki önemli kuruluşun işbirliği olarak düşünüyorum" dedi.

ERMİŞLER: "HER GEÇEN SANİYE BALIKESİR EKONOMİSİ İÇİN GERİ SAYIYOR"

GMKA ile BTO arasındaki proje protokolü BTO yönetim merkezinde düzenlenen bir tören ile imzalanarak resmiyete geçirildi. Protokol törenine, Vali Ahmet Turhan, BTO yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, BTO Meclis Başkanı Yücel Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve GMKA yetkilileri katıldı. Bu projenin Balıkesir'de bir ilk olduğunu belirten Fahri Ermişler, şunları söyledi; "

"Kalkınma Ajansımızın desteği ve Sayın Valimizin önderliği ile Balıkesir'de bir eksiği olan kümelenme projesini ve buna önayak olacak diğer projelerin de başlaması noktasında çok önemli bir adım attı. Bu açıdan çok mutluyuz. Balıkesir Ticaret Odası'nın 6 bin 47 tane üyesi var. Hem ilçelerimizde hem merkezde ilk önce bunların iyi bir tespitini yapacağız. Daha sonra bu kümelenmelerle birlikte bu firmaların Balıkesir ekonomisine istihdamına daha fazla nasıl katkı sağlayabileceğini oturup belli bir plan dahilinde tartışacağız. Daha önce yapılmadı, Balıkesir'de ilk oluyor bu açıdan bizim için çok önemli bir proje. Onunu için belli bir süreçte, daha fazla beklemeden sağlıklı ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini istiyoruz. Her geçen saniye Balıkesir ekonomisi için geri sayıyor. Projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

VALİ TURHAN: "BALIKESİR'DE HIZLI BİR GELİŞİM VE DEĞİŞİM SÖZ KONUSU"

Vali Ahmet Turhan da söz konusu projenin önem arz ettiğini tekrarladığı törende, büyükşehir Balıkesir'in hızlı bir gelişim ve değişim süreci yaşayacağını söyledi. Vali Ahmet Turhan, "Balıkesir'de gerek tarım, hayvancılık, turizm gerek sanayi şehri olma yönünde büyükşehir, otobanlar, hızlı trenle beraber hızlı bir gelişim ve değişim söz konusu olacak. Bu kapsamda özellikle yerel dinamiklerin tespiti ve 2023 vizyonunda Balıkesir temel hedefi olan 7-8 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşma hususunda yerel dinamiklerin doğru olarak kullanılması çok önemli. Bizim Kalkınma Ajansı olarak Ticaret Odamızın özellikle mevcut işletmelerin yeniden gözden geçirilmesi, tespiti ve kümelendirmelerinin yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz." diyerek projenin hayırlı olmasını diledi.

Söz konusu projeyle ilgili bilgiler veren BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, şöyle konuştu;

"Faaliyet Alanlarında Kümelenme Potansiyelinin Ölçülmesi' başlıklı proje ile yapmak istediğimiz, Balıkesir iş dünyasının resmini çekerek, ekonomik görüntüsünü çıkarabilmektir. Bizler Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak bu zamana kadar bu tarz bir proje yapılmamış olmasının eksikliğini hissederek harekete geçtik ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Sayın Valimizin oluru ile bu projede buluştuk. Bu proje ile ne yapılacak diye soracak olursanız, yapılacak projemiz ile üyelerimiz tek tek incelenerek, sektörleri ayrıntılı bir şekilde belirlenecek ve bu belirlemeler sonucunda şehrimizin sektörlerinin güçlü ve zayıf yanları ortaya konulacaktır. Bundan sonra ise rekabet gücünün arttırılması ve diğer destekleyici faaliyetler için yeni projeler tasarlayarak bölgemizin ekonomik gücünü, refah seviyesini arttırmak için çalışmalar yapmayı planlanmaktayız. Bu proje kapsamında Balıkesir Ticaret Odası’nın faaliyet alanında Balıkesir’in öne çıkan sektörlerine yönelik kümelenme potansiyelinin belirlenmesi, muhtemel kümelerle Balıkesir’in rekabet gücünün artırılması, ekonomik kalkınmaya katkının sağlanması ve bölgesel kalkınmaya ivme kazandırılması amacıyla bir analiz çalışması yapılacaktır. Bu çalışma, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının 'Ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak üzere Bölgenin öne çıkan sektörlerine yönelik yapılacak kümelenme potansiyelinin belirlenmesi, araştırma, stratejik planlama, fizibilite çalışmaları ile iş gücü piyasasının mevcut durum tespiti ile sorunları çözmeye yönelik politika ve strateji önerileri içeren çalışmalar' önceliği ile doğrudan örtüşmektedir. Bölge için kümelenme alanında daha önce benzer bir çalışmanın yapılmamış olması projemizin önemini de arttırmaktadır. Proje sonucunda kümelenmede öne çıkan sektörlerin belirlenecek, olası küme grupları içinde yer alan firmalar arasında ortak alım faaliyetlerinin gerçekleştirilmeye ve küme içindeki firmaların rekabet edebilirliklerini artırmaya çalışılacaktır. Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen UR-GE programı kapsamında Ticaret/Sanayi Odalarının işbirliği kuruluşu olarak tanımlanması ve çalışmaların bu kuruluşlar koordinasyonunda devam ettirilmesi gerektiği ve ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Kümelenme Destek Programı kapsamında kurulacak küme teşekküllerinin içinde Ticaret/Sanayi Odalarının yer almasının zorunlu kılındığından, Balıkesir Ticaret Odası bu proje ile kümelenme çalışmaları kapsamında koordinasyon görevi üstlenecektir."

PROJE BÜTÇESİ 41 BİN 700 LİRA

Konuşmaların ardından BTO yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler ve Vali Ahmet Turhan tarafından imzalanan protokole göre BTO'ya, "Faaliyet Alanlarında Kümelenme Potansiyelinin Ölçülmesi" başlıklı projesiyle ilgili tespit edilen 41 bin 700 TL hibe desteği sağlanmış oldu. Bu bütçenin proje hazırlayıcı kuruluş tarafından tespit edildiği, GMKA'nın yaptığı değerlendirmeler sonucunda proje ve bütçesinin ilgili kriterlerden geçtikten sonra desteklemeye uygun bulunduğu belirtildi. Protokolün imzalanmasının ardından BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler ve Meclis Başkanı Yücel Yılmaz Vali Ahmet Turhan ile makam odasında özel birg örüşme yaptı. Vali Ahmet Turhan Ticaret Odası'ndaki programının ardından önemli bir toplantıya katılmak üzere Balıkesir'den Çanakkale iline hareket etti.

16.12.2013

ahmet turhanfahri ermişler

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Ticaret Odası GMKA İle Proje İşbirliğine Gitti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi