Şifrem?
155 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Eğitimciler Öğretmene Şiddeti Protesto Etti
Balıkesir'de Memur Sen, Türkiye Kamu-Sen ve Kesk'e bağlı eğitim sendikalarının şube başkanları ve üyeleri öğretmenlere yönelik şiddet eylemlerini protesto etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Anadolu Lisesi önünde toplanan sendika temsilcilerinin ortak basın açıklamasında, "Güvenliğin olmadığı bir yerde sağlıklı eğitim yapılamaz" dendi.

Balıkesir Anadolu Lisesi önünde düzenlenen basın açıklamasında, bu okulda görev yapan Aydın İşitmez isimli İngilizce Öğretmeninin ders sırasında bir öğrencisi tarafından saldırıya uğrayıp darp edildiği, bu defa şiddet mağdurunun bir öğretmen olduğu belirtilerek olay protesto edildi. Eğitim-Bir-Sen şube başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, "Milletin çocuklarını eğitmekten başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırıları bir kez daha kamuoyuna taşımak için bu gün buradayız. Bu okulun öğretmenlerinden Aydın İşitmez arkadaşımız maalesef cehaletin kurbanı seçilmiş, Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenimiz görevi başında iken bir öğrencisi tarafından saldırıya uğramış ve ciddi şekilde yaralanmıştır. Öğretmenlerin kolay hedef haline gelmesini sağlayan okullardaki güvenlik problemi, bir an önce çözülmeli, okullar öğrenci ve eğitim çalışanları için güvenli alanlara dönüştürülmelidir. Alo 147 gibi bazı öğrencileri ve velileri çirkinleşmeye teşvik eden uygulamalar ise gözden geçirilmelidir. Öğretmenin veli tarafından darp edilmesi olayları, bu tür menfur hadiselerin olağan hale gelmesi gibi bir yanlışlığa da neden olabileceğinden öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini ihlal edenler hakkında caydırıcı cezalar öngörülmelidir. Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir" dedi.

Eğitim-Bir-Sen şube başkanı İbrahim Ethem Yılmaz sözlerine şöyle devam etti;

"Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız. Buradan bütün sorumlulara sesleniyoruz; Şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız. Maalesef bu gün öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır. Eğitim Öğretim Kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri yeterince alınamıyor, sorumluluk öğretmenlere bırakılıyor. Bu gün okullarımızda halen özel güvenlik tedbirlerinin alınamaması velilerimizin ihmalkar davranması Milli Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması öğretmenlere saldırıyı her geçen gün artırmaktadır. Yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara da ağırlık verilmelidir. Bu önlemlerin önemli bir kısmı da eğitim yoluyla alınacaktır. Bu manada değerler eğitimine ağırlık verilmeli, öğretmene saygı yeniden tesis edilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği kanalıyla yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermelidir. Bakanlık nerede duracağı belli olmayan bu şiddetin olaylarının bir an önce son bulması için gereğini yapmalıdır. Bugün okullarda öğretmenlerimizin can güvenliği kalmadı. Her gün bir arkadaşımız şiddet kurbanı oluyor, okullarımız tahrip ediliyor, eğitime ara veriliyor. Artık OECD raporlarını okumayı bırakın. Türkiye gerçekleriyle yüzleşin ve eğitimcilerin feryadına kulak verin. Güvenliğin olmadığı yerde sağlıklı bir eğitim yapılamaz."

Kimsenin yaptığının cezasız kalmaması gerektiğini söyleyen İbrahim Ethem Yılmaz, basın açıklamasına katılarak mesleğe ve meslektaşlarına sahip çıkan Eğitim-Sen’e, Türk Eğitim-Sen’e ve Eğitim-İş sendikalarının temsilci ve üyelerine teşekkür etti.

 

05.12.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Eğitimciler Öğretmene Şiddeti Protesto Etti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi