Şifrem?
166 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Chp Lideri Kılıçdaroğlu, İş Dünyası İle Yemekte Buluştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir iş dünyası ile yemekte bir araya geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmeleri için meclise gelmesi gereken Sayıştay raporlarının meclise gelmediğini kaydederek, "Sizin ödediğiniz vergilerin kanıtı gelmeden bu yasa kabul edilecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir ziyaretini iş dünyası ile yediği yemek ile tamamladı. Asya Termal Otel'de 600 civarında iş dünyası temsilcisi ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu öncelikli olarak oda başkanlarını dinledi. Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir ticaret dünyasını anlatırken, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, siyasi ve ekonomik istikrara vurgu yaptı. Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat ise çiftçinin içinde bulunduğu zor durumdan söz etti. Konuşmaların ardından konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bizim algımız vardı, o algının değişmesi konusunda umuyorum bu akşam önemli bir adım atacağız. Genel şöyle düşünülür, Cumhuriyet Halk Partisi, iş dünyası ile arasına mesafe koyan bir partidir. İş dünyasının sorunları Cumhuriyet Halk Partisi'ni pek ilgilendirmez. İlkini Bursa'da yaptık sonra Malatya, Adana ve pek çok yerde iş dünyası ile bir araya geldik. Balıkesir çok önemli bir kent. Oda ve borsa başkanları Türkiye'yi doyuran il olduklarını söylediler. Tarımda, sanayide, turizmde ve madencilikte çok önemli başarılara imza atan bir şehrimiz. Balıkesir coğrafyamızın çok ender ve geleceği parlak illerinden birisidir. Kalkınma Bakanlığı'nın 2011 yılında yaptığı çalışmalara göre 81 il içinde Balıkesir gelişmişlikte 22. sırada. 2003 yılında 15. sıradaydı, yani 7 il Balıkesir'den daha hızlı bir gelişme gösterdi" dedi.

OECD VERİLERİNİ AÇIKLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş dünyasına rakamlarla hitap etti. Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye genelinde protesto edilen senetler çok yaygın. Balıkesir'de bu yılın ilk 10 ayında geçen yılın ilk 10 ayına göre protesto edilen senetlerdeki artış yüzde 44. Miktarı da 85,4 milyon lira. Ticaret Odası'nın ekonomik sorunlar konusunda yaptığı bir araştırmada kentin en önemli sorunu olarak ilk sırada yüzde 81 ile işsizlik geliyor. Bu sorunlar sadece Balıkesir'de değil diğer illerde de aynı sorunlar mevcut. Üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşlara üye diğer ülkelerle de kendimizi kıyaslamamız lazım. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD)'nin üyesiyiz. Uzun yıllardır bu üyeliğimiz devam ediyor. 36 ülke arasında biz kaçıncı sıradayız? İş güvencesi açısında 35. sıradayız, istihdam oranı açısında 36. sıradayız, sosyal eşitsizlik açısında 35. sıradayız. 2001 yılında yaşanan ekonomik krizi hepimiz hatırlıyoruz. 2002 yılında icra dairelerinde 10 milyon 26 adet dosya vardı. 2010 yılında ortada bir kriz yok, icra dairelerindeki dosya sayısı 20 milyon 506. 2012 yılında ise dosya sayısı 21 milyona çıkıyor" dedi.

Türkiye'nin geçmişten bugüne büyüme hızları ile ilgili örnekler veren Kılıçdaroğlu, "Türkiye büyüyor ve gelişiyor, büyüme rakamları da olumlu. 1946-2012 yılları arasında ortalama büyüme hızımız yüzde 5,1. 2003-2013 yılları arasında ise ortalama büyüme hızımız yüzde 4,8. Bizimle beraber yola çıkan ülkelerin ortalama büyüme hızı ise yüzde 6,5. Oturup düşünmemiz lazım" şeklinde konuştu.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERE DİKKAT ÇEKTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yeni bir ekonomi programına ihtiyacı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin yeni bir ekonomi programına ihtiyacı var. Geleceği gören bir programa ihtiyaç var. Bu programın birinci cümlesi önce üretim olmalı. Türkiye üretmek zorundadır. Türkiye Avrupa'nın en büyük otobüs üretim merkezidir. 4 büyük firma vardır ve dünyanın her bir tarafına otobüs ihraç eder. Biz gittik Hollanda'dan otobüs aldık, tanesine 1 milyon 200 bin avro ödedik. Hollanda dağı olmayan bir ülke düz. Otobüsleri de ona göre üretmişler, İstanbul yedi tepe, aldığımız otobüsler yokuş çıkamıyor. Hesabını soran oldu mu? Hayır. Ben milliyetçiyim, siz de milliyetçisiniz. Milliyetçiliği kafatasçılık olarak almıyoruz, vatansever olarak alıyoruz. Benim iş adamım üretiyorsa ben önce onun malını alırım. Eğer katma değeri yüksek ürünler üretmezseniz sadece tüketici konumunda kalırsınız. Katma değerleri yüksek ürünler üretmek zorundasınız. Bir kamyon makine halısı ihraç edebilirsiniz, ama o ürün bir bavul cep telefonu ondan fazla getiriyorsa oturup düşünmemiz lazım. Bilgi toplumuna geçmek durumundayız. İnsanoğlu, avcılıkla başladı, tarım toplumuna geçti, 19 yüzyılda sanayi toplumu oldu, 20 yüzyılda bilgi toplumuna geçtik. Bilgi üreten bir toplum geleceğe güvenle bakar" dedi.

SAYIŞTAY RAPORLARI MECLİSE GELMEDİ

Siyasetçilerin alçak gönüllük göstermediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili bir örnek verdi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğitim bütün ülkeler için stratejik alandır. Bizim Milli Bakanlığımız var, biri Milli Savunma diğeri Milli Eğitim. Milli Maliye Bakanlığı yok. Ortak hedeflerle çocuklarımız geleceğe hazırlanır. 4+4+4 geldi. Kalkınma planında var mı bu? Yok. Hükumetin programında var mı hayır yok. Peki Bakanlar Kurulu tasarısı olarak mı geldi? Hayır. 5 milletvekili kanun teklifi verdi. Hiç birisi eğitimci değil ve kanun geçti. Biz bilgi toplumundan, aklın özgürleşmesinden söz ediyoruz. Eğitimin nasıl olacağına pedagogun karar vermesi lazım. Türkiye'nin bir çarpık yapısı var. Siyasetçi uzmana danışmak gibi bir alçak gönüllülük göstermiyor. Büyümede küçük ayrıntılarda iş bölümü yapan ülkeler gelişmiş ülkelerdir" dedi.

Bütçe görüşmeleri ile değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, "Ahlaki değerleri yüksek bir toplum inşa etmek zorundayız. Yani, vatandaştan alınan her kuruşun hesabını vatandaşa veren bir siyaset anlayışını egemen kılmamız lazım. Bir yerin çatısı çökmüş batıda başbakan istifa etmiş. Japonya'da 4 saat sular akmadı diye belediye başkanı istifa ediyor. Bizde 15 gün sular akmadı, hiç bir şey yapmadık. Hatta teşekkür ettik, bir daha seçtik. Yolsuzluk yapan bakanın koltuğu sağlam oluyor. Siyaset ahlaki temeller üzerinde yükselmek zorundadır. Siyasetin saydam, hesap verebilir olması lazım. Aralık ayında bütçe görüşmeleri başlayacak. 2014'ün bütçesi görüşülür, bir de geçmiş bütçenin kesin hesabı görüşülür. Kesin hesap görüşülürken, meclis adına denetim yapan Sayıştay'ın raporlarının gelmesi lazım meclise. Milletvekilleri Sayıştay'ın raporuna bakacaklar, paralar nereye gitmiş, ne olmuş, yolsuzluk var mı bakacaklar. Ona göre kabul veya reddedecekler. Bu yıl Sayıştay raporları meclise gelmedi arkadaşlar. Yani, sizin ödediğiniz vergilerin kanıtı gelmeden bu yasa kabul edilecek. Ben şunu bekliyordum. Türkiye Odalar Borsalar Birliği buna itiraz eder, TÜSİAD ve TUSKON buna itiraz eder. Demokrasinin çıkış kaynağı benim ödediğim vergilerin nereye ödendiğinin sorgulanması ile başlar" şeklinde konuştu.

Balıkesir'de yenilen akşam yemeği ile CHP liderini Balıkesir programı tamamlanmış oldu. Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun akşam yemeğine yarım saat kadar geç katıldı. Bu gecikmenin sebebinin ise Ankara'dan Balıkesir'e gelen bazı basın mensuplarına özel olarak röportaj vermesi olduğu iddia edildi.

29.11.2013

Kemal Kılıçdaroğluchpchp lideri

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Chp Lideri Kılıçdaroğlu, İş Dünyası İle Yemekte Buluştu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi