Şifrem?
305 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kılıçdaroğlu Balıkesir'de
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir'deki ziyaret ve temaslarını sürdürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Sanayi Odası'nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, bor madeninin Türkiye için büyük önem taşıdığını, Balıkesir'de üretilen borun mutlaka işlenerek zenginleştirildikten sonra satılması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bor madeni ile ilgili çıkarılan özel yasanın tekel oluşturduğunu söyledi.

Balıkesir Sanayi Odası'nın (BSO) Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yönetim binasını ziyaret eden CHP liderini aynı zamanda Balıkesir Milletvekili olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur'un oğlu Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur karşıladı. CHP milletvekillerini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşılayan İsmail Uğur, Kılıçdaroğlu'na Balıkesir sanayi yatırımları ile Organize Sanayi Bölgesinin durumu hakkında bilgiler verdi. İsmail Uğur, Balıkesir'in yatırımcıların ilgi odağı haline geldiğini, çabuk olanın karlı çıktığını söyledi. Bor madeninden de söz eden BSO Başkanı ile CHP lideri arasında sıcak ve samimi bir görüşme gerçekleşti. CHP Liderine teşekkür eden BSO Başkanı İsmail Uğur, "Bizleri memnun ettiniz. Sanayicilere, işadamlarına vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Balıkesir Sanayi Odası'nda mayıs ayında göreve geldik, genç bir ekimiz var. Ben buradan sizin aracılığınız ile yatırımcılara seslenmek istiyorum; Balıkesir'deki fırsatları kaçırmayın diyorum, çünkü birkaç yıl sonra geç kalınmış olacak. Şu anda yabancıların muazzam bir talebi var. Geçen haftada Almanya'dan bir firma ile elektrikli otomobil, elektrikli motosikletle ilgili görüşmemiz oldu. Onlar da yer istediler. Bir an önce Balıkesir'i değerlendirin, acentenizi yapın sonra pişman olursunuz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Sanayi Odası başkanının yatırımcılara yaptığı çağrıya katıldığını söyledi. CHP Lideri, "Başkanın çağrısına aynen katılıyorum. Balıkesir bulunduğu coğrafya itibariyle her türlü teşviki hakkeden bir ilimiz. Sanayisi, tarımı, hayvancılığı, turizmi bütün alanlarıyla göz dolduran bir ilimiz. Yabancı yatırımcı gelirse çok mutlu oluruz. Özellikle ileri teknoloji ürünü üretmek üzere gelirse çok daha mutlu oluruz. Buna bağlı sanayi Türkiye'de yeterince gelişmiş durumda. Türkiye'nin bir markalaşma sorunu var, o sorunu aşması gerekir. Umarım beklentileriniz gerçekleşir" dedi.

"ÖZEL YASA BOR TEKELİNİ KURDU"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de bor madeniyle ilgili çıkarılan özel yasa nedeniyle bir tekelleşme olduğunun söyledi. BSO Başkanı İsmail Uğur'un bor konusunda yurt dışından ciddi yatırım teklifleri aldıklarını ve bunları değerlendirdiklerini anlattı. Uğur, "Balıkesir bor konusunda önemli bir şehir. Bununla da ilgili Kore'den firmalarla görüşüyoruz şu anda.Balıkesir'de borla ilgili yatırım yapmak istiyorlar, yer baktılar. Borun işlenmesi ve ihraç edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor, birkaç yatırımcı da Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ile ilgileniyor şu anda. Ekonomiye büyük bir katma değer katılır. Nasip olursa boru işleyerek, katma değer katarak, teknolojik bir ürün haline getirerek satmak istiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Eğer iyi işlenir ve zenginleştirilirse gerçekten de olağanüstü döviz geliri sağlayabiliriz. Ama bor konusunda özel bir yasa var, dünyada en fazla boru olan bir ülke olarak o özel yasa bor tekelini kurdu; Çünkü bütün dünyanın talep ettiği bir ürün aynı zamanda. Katma değeri yüksek ürünler büyük ölçüde bor minerallerini de içeren ürünler oldu artık. Uzay teknolojisinden deterjana kadar her alanda geniş bir kullanım imkanı var. İstanbul'da bir sanayici bor mineralleri konusunda çok ciddi yatırımlar yaptı. Bor minerallerini zenginleştirmiş durumda. Biz boru biraz doğadan aldığımız şekliyle ihraç ediyoruz, onu işlersek daha fazla döviz elde etme imkanımız olacak" diye konuştu.

BALIKESİR'E ÖNCE GELEN KAZANACAK

BSO Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir'e yatırım için gelmek isteyenlerin erken gelmeleri halinde karlı çıkacaklarını söyledi. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nin alt ve üst yapısıyla şu anda Türkiye'nin en uygun bölgesi olduğunu belirten BSO Başkanı Uğur, "Balıkesir Büyükşehir olarak fiyat olarak Organize Sanayi Bölgesi üst yapısı, alt yapısıyla şu anda Türkiye'nin en uygun Organize Sanayi Bölgesi. Burada okulumuz da mevcut, teknik lisemiz. Gelen yatırımcının talebine göre eğitimi şekillendirebiliyoruz. Rüzgar konusunda, enerji konusunda, lojistik konusunda. Şu anda gelecek sanayicinin eğitimle ilgili konuları belirlemek hakkı var, öncelik onlarda. Balıkesir'e önce gelen kazanacak" dedi.

BSO Başkanı İsmail Uğur'un anlatımından ve yaptığı çağrıları destekleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, "Güzel, hadi bakalım" diyerek beğenisini ifade etti. Ziyaretin sonunda BSO Başkanı İsmail Uğur, Kılıçdaroğlu'na dünyaca ünlü el dokuması Yağcıbedir halısı hediye ederken Kılıçdaroğlu, "Bunun içinde bor yok değil mi?" diye espri yaptı, Uğur, "Yok ancak tozu bulaşmış olabilir" diyerek aynı şekilde espriyle cevapladı. BSO'daki görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

 

28.11.2013

Kemal Kılıçdaroğluchp

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kılıçdaroğlu Balıkesir'de

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi