Şifrem?
378 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Seçim Kılıçları Çekiliyor
Balıkesir 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yeril seçimlere ilk defa Büyükşehir Belediyesi olarak girecek.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

  Büyükşehir statüsünün yatırım ve bütçe başta olmak üzere il genelinde büyük değişim ve dönüşüme yol açacağı ifade ediliyor. Balıkesir'de 2004-2009 yıllarında Balıkesir'i yöneten AK Partili Belediye, 2009 seçimlerinde MHP'nin, "AK'ın karasına, asfalt parasına son" sloganı ile seçim kaybetti. Yeni seçimlere iddialı hazırlanan iktidar partisi seçmenin karşısına tercih edilecek bir ismi aday olarak çıkarmaya hazırlanırken, seçimlerin etkileyici afişlerinden olan slogan vaatler de seçmen kitlesini etkileyecek önemli kalemlerden birisi olarak dikkat çekiyor.

AK PARTİ'DEN, "BALIKESİR'DE: AZ ÖDE, İYİ YAŞA.." FORMÜLÜ

AK Parti, Balıkesir'de 2004'teki seçimlerde kazanıp 2009'a kadar başarıyla yönettiği Balıkesir Belediyesini 2009 seçimlerinde kaptırdığı MHP'den bu defa Büyükşehir Belediyesi olarak geri almak istiyor. Balıkesir'de AK Partili Sabri Uğur'un 5 yıllık icraatından sonra son 5 yıldır MHP'li İsmail Ok'un yönetimiyle tanıyan Balıkesir seçmeninin nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor. Partilerin sahip oldukları potansiyel seçmen tabanından ayrı olarak kazananı oylarıyla belirleyecek olan 'yüzer-gezer' seçmenler kendilerini etkileyecek en iyi seçim kampanyasını bekliyor. Bu kapsamda, gerek iktidar partisi olan AK Parti gerekse muhalefet partileri tüm teşkilatlarıyla hızlarını kesmeden çalışmaya devam ediyor. Balıkesir'de AK Partili olduğu bilinen Balıkesir Takımı isimli bir oluşum da seçim çalışmalarına sosyal medya alanında fikir ve bilgi paylaşımlarıyla destek veriyor. Eski Belediye Başkanı Sabri Uğur ve icraatlarını destekleyen Balıkesir Takımı, Büyükşehir seçimi için, "Az öde, İyi yaşa" sloganını geliştirdi.

TAKIMDAN 100 BİN OY HEDEFİ

Balıkesir Takımı (Balıkesir Team) web sayfasında, "Biz Kimiz?" başlığı altında kendilerini kısaca, "Biz bir kentin çehresinin değişmesi için çalışan cesaretli Balıkesirlileriz. Bir çoğumuz Belediyeci, İşçi, Memur ama başka bir kısmımız sivil. Balıkesir'in kaderine ortak olacak 100 bin cesaretli insanı bir araya getirmeye çalışan kişileriz" şeklinde tanıtıyor.

Büyükşehir için AK Parti'ye 100 bin oy almayı hedefleyen Balıkesir Takımı, "Az öde, İyi yaşa" sloganını siyasi mutfakta pişirmeye başladığını, ayrıntılarını seçim sürecinde kamuoyu ile paylaşacağını belirtiyor. İşte eski Belediye Başkanı Sabri Uğur'un da içerisinde yer aldığı Balıkesir Takımı'nın "Az öde, İyi yaşa" sloganıyla çizdiği Büyükşehir Belediyesine dair açıklaması;

"Balıkesir'de Büyükşehir Belediyesi Bu slogan Balıkesir siyaset çevrelerinin mutfağında yavaş yavaş pişirilen bir fikir. Büyükşehir seçimlerinde kullanılmak üzere olgunlaştırılan yeni bir yönetim modeli. Dış yatırım odaklı, sakinlerinin refah düzeyine katkı yapan yeni bir Belediyecilik anlayışının habercisi. Balıkesir hızla Büyükşehir seçimlerine doğru ilerliyor. Hızlı gelişmeler, birbiri ardına ortaya çıkan adaylıklar bu süreci daha da hızlı kılacak. Şu günlerde Balıkesir için ortaya henüz proje çıkartan yok. Daha adayların konuşulması sürecindeyiz. Adaylar netleştiğinde bu sefer projeler konuşmaya başlayacak. Adaylıklar konuşuladursun Büyükşehir projelerine çalışmaya başlandığı ise kulaktan kulağa dolaşıyor. Gelen duyumlara göre hazırlanan projeler rakipler dahil herkesin hayal dünyasını zorlayacak nitelikte. Bunlardan bir tanesi de su paraları ve arsa/arazi beyan değerlerini minimuma çeken, dış yatırımcının Balıkesir'e getirilmesi ve iş imkanlarının arttırılmasını amaçlayan bir yönetim modeli. Balıkesir’in gelişme eğilimi ve yaşam seviyesine olumlu katkılar yapacak bu modelin ana fikri özetle şöyle; 'Balıkesir’de az öde, iyi yaşa'. Temelinde ekonomik bir model öneren bu cümle, gelecekte Balıkesir’in yeni vizyonuna da katkı yapacak. İnsanların refah ve mutluluğunu hedef alan bir anlayışın hakim olduğu, yeni bir kent yönetim anlayışını içinde barındıran bu proje, henüz fikir aşamasında. Projenin fikir babası ise Büyükşehir gelişmelerini ve olası etkilerini iyi takip eden İstanbul’da yaşayan bir Balıkesirli akademisyen."

AK PARTİ EMLAK VERGİSİNİ DE SU PARASINI DA EN AZA İNDİRECEK

Balıkesir Takımı'nın devam eden açıklamasında, Büyükşehir ile ilgili tüm öngörüler Balıkesir'i ve Balıkesirlileri yakından tanıdığı vurgulanan Balıkesirli bir akademsyene ait olduğu ifade ediliyor. 2004 ve 2009 seçimlerinin dikkatlice analiz edildiği açıklamada, akademisyenin tarifi kamuoyunun yakından tanıdığı önemli bir ismi işaret etse de resmi bir açıklama olmadığı için isim telaffuz edilmiyor. Büyükşehir Belediyesinin yetkileri ve bu yetkilerin öneminden de bahsedilen açıklamalardaki analizler ve AK Parti'nin seçim vaadine dönüşmeye aday sloganvari açıklamalar dikkat çekiyor. Emlak (arsa/arazi/konut) vergilerinin yüzde yüz zamlanırken, su parası da şok bir şekilde düşecek. İşte AK Partili Balıkesir Takımının Büyükşehir Belediyesine dair açıklamalarının devamı;

Sabri Uğur'a Facebook Desteği

"Balıkesir’i ve Balıkesirlileri iyi tanıyan bu akademisyenin düşüncelerine göre Büyükşehir yasası, Balıkesir için çok önemli bir fırsat. Bu yüzden 2014 seçimlerinin çok önemli olduğunun altını çiziyor. Onun anlattığı yeni yönetim anlayışına göre kentin her yerinde yaşam maliyetleri düşürülüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olan su parası ile arazi ve bina değerleri minimum miktarlara çekiliyor. Böylece insanların daha az maliyetle yaşadığı bir kent modeli ortaya çıkıyor. Hatta bu yeni modelde Balıkesir’de suyun ton fiyatı, kuruşlara indiriliyor. Ayrıca belediyelerin yetkisinde olan arsa/arazi beyan değerleri neredeyse şimdiki seviyesinin 3’te 1’ne düşüyor. Yani önceden 100 TL ödediğiniz vergi miktarı 33 TL oluyor. Böylece 2009 seçimlerinin ertesinde bazı belediyelerin su parası zamları ve arsa/arazi beyan değerlerinin artışı yoluyla vatandaşa attığı kazıklar da telafi edilmiş oluyor. Yıllık 40 Milyon TL’lik bir bedel vatandaşın cebinde kalıyor. Peki, bu yönetim, su paraları, arsa/arazi beyan değerlerinin düşürülmesinden ortaya çıkacak bütçe açığını ne ile kapatacak? Çünkü söz konusu miktar yıllık 40 Milyon TL, bütçenin yaklaşık 5’te 1’i demek oluyor. Bu sorunun cevabını da yine o akademisyen veriyor; 'Balıkesir’e yeni yatırımcı çekerek'. Bu modelde sanayi yatırımları için oluşturulacak, büyük ölçekli ve nitelikli yeni sanayi alanlarından elde edilecek ilave gelir, vatandaştan alınmayacak su paraları ve arsa/arazi vergilerinden oluşan gelir kaybını telafi edecek. Yalnız burada altı çizilen bir husus da gelecek yatırımların büyüklüğü ve bu yatırımları Balıkesir’e çekebilme becerisi; En az 500 dönüm ve üzeri, nitelikli yatırımlar için bu yaklaşım devreye girecek. Akademisyene göre buna yatırım odaklı belediyecilik modeli deniyor. Yani siz bölgenizin kalkınması için yatırımcı getirdikçe daha ucuza yaşayacaksınız demek oluyor. Bir fabrika kurmak için milyonlarca TL sanayi arsasına para harcayan bir yatırımcıyı düşünürsek, sadece bir tane büyük fabrika neredeyse Belediyenin birkaç yıllık gelir kaybını karşılıyor. Bu strateji toplumun daha ucuza yaşaması için geliştirilmiş istihdamı artırıcı bir yönetim modeli olarak tasarlanıyor. Böylece Balıkesir’deki herkesi ferahlatmayı hedef alan bir ekonomik model ortaya çıkacak. Bunun yanında dışarıdan gelen yatırımların artırdığı istihdam ile gelişmenin toplumun en kılcal damarlarına kadar yayılması sağlanıyor. Akademisyenin aktardığına göre, ortaya çıkan istihdam Balıkesir’e uzun vadeli bir ekonomik canlılık ve refah getirecek. İş imkanı artınca Balıkesir’de zincirleme bir ekonomik canlılık ortaya çıkacak. İnsanların harcama imkanları genişledikçe Balıkesir’deki her sektör bundan olumlu yönde etkilenecek. Bu fikir önümüzdeki günlerde Balıkesir’in gündemine gelecek olan Büyükşehir seçimlerinde çok konuşulacak. Çünkü Balıkesir’de yeni bir şeylerin haberini veriyor."

AKADEMİSYEN SABRİ UĞUR MU?

Balıkesir Takımı'nın açıklamasında söz edilen Balıkesirli akademisyenin kim olduğu konusunda ise çeşitli yorumlar yapılıyor. Bunlardan en fazla konuşulan isim ise eski Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur. Son olarak temayül yoklamasının yaşandığı AK Parti Balıkesir Teşkilatında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur'un ismi ön plana çıkarken, genel merkezin üzerinde son çalışmalarını yaptığı ve yakında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat takdir edilip kamuoyuna açıklanacak olan kesin adayın ise kim olacağı özellikle Balıkesir kamuoyunda büyük bir merakla bekleniyor. Partiler adaylarını kesinleştirmeye çalışırken isimlerin Yüksek Seçim Kurulu'na Ocak 2014'e kadar teslim edilecek olması partilere özellikle Büyükşehir Belediye Başkan Adayları üzerinde daha iyi çalışma imkanı tanıyor. Balıkesir'de seçime girecek tüm siyasi partiler ile birlikte kamuoyu da AK Parti'nin Büyükşehir adayının kim olacağını merak ve heyecan ile bekliyor.

Öte yandan MHP mevcut Belediye Başkanı İsmail Ok'u resmen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan etmişti. Balıkesir kamuoyu 2009 yılının seçim rövanşının 2014 yılında da MHP'li İsmail Ok ile AK Partili Sabri Uğur'un arasında geçebileceğine zayıf da olsa ihtimal verilebileceğini, ancak AK Parti'de öne çıkan ismin genel başkan yardımcısı Edip Uğur olduğunu ifade ediyor. MHP'nin Büyükşehir adayının aylar önceden kesinleştiği Balıkesir'de AK Parti ve CHP'nin resmi aday adayları bulunmasına rağmen Büyükşehir adaylarının kim olacağı henüz açıklanmadı.

Balıkesir Haberleri

 

18.11.2013

ismail okedip uğursabri uğurbüyükşehir belediye seçimleri

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Seçim Kılıçları Çekiliyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi