Şifrem?
98 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’ta Muzaffer İzgü Coşkusu
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen kültürel etkinlikte ilçede ilk kez Dünya Çocuk Kitapları Haftası kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle, ilçede ilk kez ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’ kutlandı. Ünlü yazar Muzaffer İzgü'nün konuk olduğu etkinlikte, yüzlerce öğrenci kitaplarla ve Türkiye’nin en önemli gülmece ustasıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadığı gözlendi. Kıvanç Sarlıcalı İlköğretim Okulu'nda, saat 13.30'da gerçekleşen etkinlikte; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Ayvalık Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’de hazır bulunarak kültürel alanda örnek bir işbirliğine imza attı.

Etkinlikte; ünlü yazar Muzaffer İzgü, çocukluk yıllarından, kendi hayatından ve yazarlık serüveninden kesitler sunduğu söyleşisinde; okuyan insanın daha mutlu, daha özgür, daha sevgi ve barış dolu olduğunu söyledi. İzgü’nün; fıkralarla ve anılarıyla süslediği söyleşisinin sonunda kitaplarını öğrencilere tek tek imzalamayı da ihmal etmedi. Kıvanç Sarlıcalı İlköğretim Okulu öğrencilerinin, ünlü yazar Muzaffer İzgü'ye gösterdikleri yoğun sevgi gösterileri, Başkan Türközen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilen’i mutlu etti.

İzgü’nün ardından Belediye Başkanı Türközen’den imza istemesi ise dikkatlerden kaçmazken, Başkan Türközen, çocuklarla bol bol sohbet edip, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlikte muhabirimize konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı ve kültürel hizmetlerin özellikle çocuklara ve genç kuşaklara verilmesini öncelikli olarak hedeflediklerini söyledi. Türközen; Muzaffer İzgü'ye çiçek sunarken, hem sanatçıya, hem de işbirliğinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, İzgü'nün binlerce öğrenci yetiştirdiğini, kendisinin insan sevgisi ve kültürel hayata çok önemli katkılar sağladığını da sözlerine ekledi.

Ayvalık Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ise; okuma alışkanlığının çocuk yaşlarda kazandırıldığına dikkat çekerek, böylesi nitelikli bir etkinliğe sahip çıkmanın kendileri için önemi üzerinde durdu. Öğrencilere sunduğu bu örnek hizmetten dolayı Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'e teşekkür etti.

MUZAFFER ÖZGÜ KİMDİR?

Muzaffer İzgü'nün kısa özgeçmişi ise şöyle; 29 Ekim 1933’teAdana'da doğdu, yoksul bir çocukluk geçirdi. Elazığ'ın Dişidi Köyü’nden çalışmak üzere Adana'ya gelen ve Adana KızLisesi'nde hademelik yapan babasının adı Ahmet, doğumu Şam olup Antakya'dan Adana'ya gelen annesinin adı ise Havva'dır. İzgü'nün ifadesine göre babası Adana'da ilk gecekonduyu yapan kişidir. Muzaffer İzgü; bulaşıkçılık, garsonluk, sinemalarda gazoz satıcılığı gibi işlerde çalışarak eğitimine devam etti. Üç yıllık İnönü İlkokulu'ndan sonra dördüncü sınıfı Gazipaşa İlkokulu'nda, bu okulun depremde zarar görmesi üzerine beşinci sınıfı İstiklal İlkokulu'nda okuyarak ilköğrenimini tamamladı. Öğrenimini Tepebağ Ortaokulu'nda sürdürdü. 3 yıllık ortaokulu bitirdikten sonra yatılı olarak Diyarbakır Öğretmen Okulu'nda okudu. Bu okulda tanıştığı Günsel Hanım ile evlendi. İlk görev yerleri olan Silvan'da oğulları Bülent Şahin dünyaya geldi.

Diyarbakır İlköğretmen Okulu'nu bitirdikten sonra Silvan'da.Aydın'ın Akçakoca Köyü'nde, Cincin Köyü'nde, Aydın merkezindeki yetiştirme yurdunda, Güzelhisarİlkokulku'nda öğretmenlik yaptı. Aydın'da görev yaparken ikiz kızları Nevin ve Sevin doğdu. 11 yıllık ilkokul öğretmenliğinin ardından ortaokul öğretmenliğine geçti, Aydın Gazipaşa Ortaokulu'nda Türkçe öğretmenliği yaptı ve 1978 yılında emekli olarak öğretmenliği bıraktı, İzmir'e yerleşti. İlk yazılarını 1959 yılında Aydın'da yayımlanan Hüraydın Gazetesi'nde yayımladı. Küçük öykü ve röportajlar derleyen İzgü, 1964 yılından itibaren yazarlığını Demokrat İzmir Gazetesi'nde sürdürdü. Bu gazetedeki köşesinde her hafta bir öykü yayımladığı gibi gülmece dergisi Akbaba' da öykülerini yayımladı. İstanbul'da çıkan Milliyet ve Akşam gazetelerinde röportajları yayınlandı.

Zamanla, röportaj ve öykülerinyanı sıra tiyatro oyunu yazmaya yönelen İzgü, özel tiyatrolarda oynanan, radyolarda yayınlanan oyun ve skeçleriyle ün yaptı. Yazdığı ilk oyun, Nejat Uygur için yazdığı İnsaniyettin'dir. İlk kitabı Gecekondu, 1970 yılındaRemzi Kitabevi tarafından yayımlandı, bunu 1971 yılında İlyas Efendi, 1972 yılında Halo Dayı adlı kitabı izledi. Atilla İlhan ile tanıştıktan sonra kitaplarını Bilgi Yayınevinde'nde yayımlayan İzgü'nün bu yayınevi tarafından basılan ilk kitabı Donumdaki Para (1977 ) idi. Bilgi Yayınevi, İzgü'nün 42 roman ve öykü kitabını, 73 çocuk kitabını yayımladı. Zıkkımın Kökü ile Ekmek Parası adlı eserlerinde kendi yaşam öyküsünü ortaya koydu. Zıkkımın Kökü, 1992'de filme aktarıldı.

14.11.2013

muzaffer özgü

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’ta Muzaffer İzgü Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi