Şifrem?
200 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Aşti Yöneticilerinden İddialara Yanıt
Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi tarafından Gölbaşı A.Ş. firmasına yap-işlet-devret modeliyle 15 yıllığına işletme hakkının verildiği yeni otogar ilgili olumsuz iddialar sonrasında Ayvalık AŞTİ yetkilileri iddiaları yanıtladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Çamlık koyundaki bir kafeteryada düzenlenen basın toplantısında Ayvalık AŞTİ adına konuşan Gölbaşı A.Ş. firmasının ortaklarından Hüsamettin Aydın kendilerine yöneltilen suçlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Ayvalık AŞTİ’de bulunan yazıhanelerin bedellerinin iddia edildiği gibi 3 bin lira olmadığını savunan Aydın, bu iddianın ise tamamen meselenin saptırılması olarak değerlendirdi. Kurban Bayramında eski otogarda bulunan firma acentelerinin yaptıkları eylemde, 9 Ekim’de hizmete giren AŞTİ’de yazıhane kiralarından aylık 3 bin lira kira bedeli istediklerine ilişkin iddiaların asılsız olduğunu savunan Aydın, söz konusu firmalardan 30 bin liralık talep ettikleri depozitonun ise kendileri için bir güvence niteliğinde olduğunu belirtti. Ayvalık AŞTİ’deki kira bedellerinin çevre ilçelerdeki otogar kira bedelleriyle kıyaslanmasının doğru bir kıyaslama olmadığını belirten Hüsamettin Aydın, Ayvalık’ın yeni otogarında kapsamlı bir güvenlik sisteminin yanı sıra teşkilatının oluşturulduğunu, AŞTİ’nin Ayvalık’a yakıştığını vurgulayarak, Ayvalık AŞTİ’nin maliyetlerinin oldukça yüksek olması nedeniyle kendilerinin talep ettikleri kira bedellerinin bu ilçelerde nazaran biraz daha yüksek tutulmasının makul olduğunu kaydetti.

“FİRMALAR MASRAFLARI KARŞILASIN KİRA BEDELİNİ BİN LİRA İLE SINIRLARIZ”

Firma acentelerinin; güvenlik, elektrik, yakıt ve benzeri hizmetleri karşılamayı üstlenmeleri halinde Ayvalık AŞTİ’de aylık yazıhane kiralarını sadece bin lira ile sınırlayabileceklerini de kaydeden Aydın, bu savunuda da samimi olduklarını sözlerine ekledi. Ayvalık Belediyesi’nin 4 Milyon lira olarak lanse ederken, kendilerinin 5 buçuk milyon liralık bir yatırım yaptıklarını belirten Aydın, aradaki 1 buçuk milyon liralık farkın ise 15 yıl süresince Ayvalık’a en iyi hizmeti verebilmek için kendi tasarruflarında olan bir yatırım olduğunu söyledi. Bu kapsamda ihale projesine ek olarak otogardaki dükkan sayısı 20’ye çıkardıklarını kaydeden Hüsamettin Aydın, “Bunun dışında restoran ve kafeterya otogarın alt kısmındaydı. Hatta kafeterya yoktu. Çay ocağı vardı. Biz kafeteryayı da ekledik. Niye ekledik? Bu otogar eğer Ayvalık’ın gelecekteki 50 yılına cevap verecekse; maalesef 6 tane dükkanla çay ocağıyla ilçenin 50 yılına cevap verebilmemiz mümkün olamazdı. Yazıhanelerin üst katlarına bu firmaların muhasebe bürolarıyla müdüriyetlerle ek katlar ve bu yazıhanelerin karşılarındaki showroomların da üstlerine ikinci ek katlar ilave ettik. Bu eklemeleri betondan değil, çelik konsütriksiyonlardan yaptık. Bunları yaparken de restoran ve kafeteryayı ikinci kata aldık. Bunları kendi tasarrufumuzla yaptık. Ayvalık Belediyesi ile yaptığımı protokolün dışında tuttuk” dedi.

“OTOGAR ARAZİ SORUNU BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

Ayvalık AŞTİ’nin üzerinde bulunduğu araziyle ilgili kendilerini ilgilendiren bir sıkıntının olmadığını belirten Hüsamettin Aydın, “Bu konu Ayvalık Belediyesi’nin sorunudur. Biz sadece yapmış olduğumuz proje üzerinden ruhsatımızı aldık. Bizi ilgilendiren tarafı da budur” ifadelerini kullandı. Yaptıkları dev yatırımın ardından Ayvalık’a önümüzdeki 5 yıl içerisinde en azında 100 milyon liralık bir yatırımın geleceğini iddia eden Aydın, Hiç bir yatırımcı herhangi bir yere ilk yatırımcı olmak istemez. Çünkü bunu çok büyük bir risk olarak görür. Ama birileri yatırım yaptığında, onu çok yakından takip eder ve o yatırımın o yöre için gerçekten büyük bir katmadeğere dönüştüğünü fark ettiğinde de boş durma ve hemen o yöreye kendisi de yatırım yaparak bu katmadeğerlerden kazanç etmek ister. İşte biz Ayvalık’a bunu yaptık. Göreceksiniz bizden sonra Ayvalık’a en az 5 yıl içerisinde çok büyük dev yatırımlar gelecektir” şeklinde konuştu.

“DİNCİ DEĞİL, DİNDARIZ”

Ayvalık’a kazandırdıkları yeni otogar için ayda Ayvalık Belediyesine 3 bin lira para ödeyerek, 15 yıl bu otogarı işlettikten sonra 15 yılın ardından belediyeye devredeceklerini hatırlatan Hüsamettin Aydın, kendileri için yöneltilen dinci bir kesime mensup olduklarına ilişkin iddiaları da yanıtlayarak, kendilerinin dinci değil, dindar olduklarını savundu. 9 Ekimde yapılan açılış sırasında Kuran okuturken, İstiklal Marşı’nın söylenmemesine yönelik iddiaları da yanıtlayan Aydın, yapılan açılışın resmi bir açılış olmadığını ve sadece hizmete girmekle ilgili olan basit bir açılış olduğunu hatırlatarak, resmi açılış sırasında zaten İstiklal Marşı’nın seslendirileceğini ve kendilerinin de İstiklal Marşını büyük bir coşkuyla seslendirecek kadar da milliyetçi olduklarını belirtti.

Şimdiye kadar yaptıkları anlaşmalarda firmaların acenteleriyle değil, direk firmaların kendileriyle sözleşme imzaladıklarını kaydeden Ayvalık AŞTİ’nin işletmecisi olan Gölbaşı AŞ’nin ortağı Hüsamettin Aydın, söz konusu firmaların otogardan çıkış bedellerinin de Ulaştırma Bakanlığınca kendilerine verilen bir yetki olduğunu kaydetti. Ayvalık’ın yeni otogarında TEDAŞ ile ilgili sözleşmeleri yaptıklarını kaydeden Aydın, bunun yanı sıra Ayvalık AŞTİ’de internet ve telefon hatlarının da hazır olduğunun altını çizdi. Yeni otogarda Ayvalık’ta ikamet eden personel çalıştıracaklarını vurgulayan Hüsamettin Aydın, Ayvalık AŞTİ’de 20 ile 25 kişi çalıştıracaklarını bunun yanı sıra güvenlik ve temizlik çalışanlarının da ilçe halkından olmasına özen göstereceklerini söyledi.

24.10.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Aşti Yöneticilerinden İddialara Yanıt

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi