Şifrem?
117 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Millikuvvetler Caddesi Yayalaşıyor
Balıkesir'de 2 yıl önce gündeme gelen ve projelendirilen Milli Kuvvetler Caddesinin kısmi yayalaştırılmasıyla ilgili proje uygulamaya konuluyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de 2 yıl önce gündeme gelen ve projelendirilen Milli Kuvvetler Caddesinin kısmi yayalaştırılmasıyla ilgili proje uygulamaya konuluyor.

15 GÜN KAPALI
Balıkesir Belediyesi, şehrin adeta sembollerinden biri konumundaki Milli Kuvvetler Caddesini tek şeridinden araç geçecek şekilde yayalaştırmak için çalışmalara başlıyor. Bu amaçla, cadde 23 Ekim ile 7 Kasım tarihleri arasında araç trafiğine kapatılacak.

2. ETAP 
Belediyeden konuyla ilgili yapılan açıklamada, yayalaştırma çalışmasının üç etapta gerçekleşeceği bildirildi. Buna göre; yaya yolu düzenlemesi yapım çalışmalarının ilk etabında caddenin Subay Orduevi yanından başlayıp Salih Tozan Caddesi-Paşasarayı Sokak bağlantı noktasına kadar olan bölümü taşıt trafiğine kapatılacak. 23 Ekim’de başlanacak çalışmaların 15 günde tamamlanması ve ilk etap çalışmalarının ardından ikinci etaba geçilmesi öngörülüyor. İkinci etap çalışmalarında ise caddenin Ali Hikmet Paşa Meydanı’na kadar olan bölümünün yapılması planlanıyor. Üçüncü etapta ise, Ali Hikmet Paşa Meydanı’nın düzenlenmesi yer alacak. Yapım çalışmaları süresince taşıtlar Milli Kuvvetler Caddesinin üst bölümüne; Orduevi - Vasıf Çınar caddesi - Orman Bölge Müdürlüğü önü - Hacı Gaybi sokak - Tansaş önü - Salih Tozan caddesi - Milli Kuvvetler Caddesi güzergahlarını kullanarak ulaşabilecek.

KISMİ YAYALAŞTIRMA PROJESİ

Balıkesir Kent Konseyi Çalışma Grubu tarafından geliştirilen ve 3 Ağustos 2011 tarihinde Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edilen proje kapsamında, tek yönlü ve çift gidişe sahip Milli Kuvvetler Caddesi, yayaların geçişini kolaylaştırmak amacıyla 3,5 m genişliğe ve tek gidişe düşürülecek. Kaldırımların genişletileceği yapım çalışmaları sırasında taşıtların geçeceği asfalt yol andezit küp taşla döşenecek. Kaldırımlar ise mevcut kaplamaları sökülerek Çavuş ve Mekik sokaklardaki gibi pembe andezit ile kaplanacak. Caddenin bazı kesimlerinde toplu taşıma araçları için durak cepleri bırakılacak. Ayrıca kaldırımlar, görme ve bedensel engellilerin kullanımına uygun hale getirilecek.

PROJE MECLİSTEN OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

Balıkesir Kent Konseyi Çevre ve Şehircilik Komisyonu üyesi BAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gaye Gürol Özerk 3 Ağustos 2011 tarihinde yapılan Belediye Meclis Toplantısında, "Milli Kuvvetler Caddesinin Kısmı Yayalaştırılması Projesi" ile ilgili sunumda bulunup, ayrıntılı bilgiler vermişti. Yaya alanlarının ve yaşam alanlarının genişletilerek rahatlatılması buna karşın araç yolunun tek şeride düşürülerek geçici park ve ikinci parkların tamamen ortadan kaldırılmasını içeren caddeye yapılacak müdahaleler halinde çıkacak alternatifler hakkında meclis üyeleri ve kamuoyu bilgilendirildi. Doç Dr. Özerk, ilk defa 1916 yılında açılan Milli Kuvvetler Caddesi'nin kent için vitrin niteliği taşıyan, rantı yüksek bir cadde olduğunu söyledi. Yayalaştırmanın kentin imajını güçlendirdiğini anlatan Özerk, yurt dışı örnekleriyle değişik şehirlerde kapatılıp yayalaştırılan cadde ve meydanlardan örnekler sundu. Aslında araç girmeyen caddeye meydanlarda alış veriş trafiğinin daha rahat ve hızlı olduğunu savunan Gaye Gürol Özerk, Milli Kuvvetler Caddesi'nin kısmı yayalaştırılmasıyla ilgili yaptıkları anketlerde cadde esnafının buna alış veriş olmayacağı düşüncesiyle olumsuz bakarken vatandaşların ise büyük çoğunlukta bu fikre olumlu baktığını söyledi. Sunumda verilen bilgilerden başka görseller de Milli Kuvvetler Caddesi'nin araç trafiğinden arındırılması halinde bambaşka bir kent mekanı oluşacağı fikrini vermişti. Zamanında fikir projesi olarak sunulan proje bugün uygulamaya geçirildi. Kısmi yayalaştırmanın hayata geçirilmesi halinde çok büyük yararlar sağlayacak önemli bir proje olduğu belirtiliyor.
​ 3 Ağustos 2011 tarihli toplantıdaki sunumun ardından söz alan AK Parti Grup Başkanı Zafer Çakır, Milli Kuvvetlerin ya araç trafiğine tamamen kapatılmasını ya da hazırlanan mevcut projenin gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek mevcut projeye ret oyu vereceklerini açıklamış buna karşılık MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok ise bu itirazların yersiz olduğunu, çok uzun zamandır gündemde olan Milli Kuvvetler Caddesi'nin araç trafiğinden arındırılmasıyla ilgili çalışmaların artık bir noktaya getirilmesi gerektiğini belirtip projeyi oylamaya sunmuştu. Kısmi Yayalaştırma Projesi AK Parti'nin 12 ret ve CHP'nin 3 çekimser oyuna karşılık MHP'nin 16 evet oyu ile oy çokluğuyla kabul edilip meclisten geçmişti.

 

 

22.10.2013

MillikuvvetlerKent Konseyiismail okzafer çakır

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Millikuvvetler Caddesi Yayalaşıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi