Şifrem?
118 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İsmail Ok, Başkanlık İçin Yetki İstedi
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, ilçelere yaptığı Büyükşehir hakkındaki bilgilendirme gezilerine Balya ile devam etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Başkan Ok, Balıkesirlilerden 2014'te yapılacak olan Büyükşehir Belediye seçimlerinde başkanlık için yetki istedi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, MHP İl Başkanı Bayram Çılgın olduğu halde Balya ilçesi ile Balya’ya bağlı bazı köylere ziyaretlerde bulundu. İsmail Ok ve beraberindekilere MHP Balya İlçe Başkanı Osman Kılıç ve Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç da eşlik ettiler. Belediye Başkanı İsmail Ok ve beraberindekiler, önce Balya ilçe merkezindeki bazı esnafları ziyaret edip görüşmelerde bulunduktan sonra CHP'li Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz’i makamında ziyaret etti. Ardından Balya’da görev yapan mahalle ve köy muhtarları ile öğle yemeğinde bir araya gelen Balıkesir Belediye Başkanı, yemekte yaptığı kısa konuşmada, kendisinin, köyde doğup büyümüş ve köylünün içinden gelmiş biri olduğunu vurguladı. Kısa yaşam öyküsünü sunan ve nasıl belediye başkanı seçildiğini anlatan Başkan Ok, göreve geldiklerinde, vadesi geçmiş büyük bir borç yükü devraldıklarını ve kendilerinden önceki belediye yönetiminin, yaptıkları hizmetleri, fahiş fiyatla mal satan tüccar gibi halka sattığını, ama kendilerinin bu hizmetleri halka ödetmediklerini ifade etti. Geçmişte, yapılan hizmetlerin halka fatura edilerek yürütüldüğünü öne süren Başkan Ok, bu hizmetlerin belediyelerin asli görevi olduğunu söyledi. "En iyi mahallelerde ne varsa, diğer mahallelere de onu götürdük" diyen Ok, asfalt katılım payı almadıkları için dört yıldır yargılandıklarını, ama sonunda beraat ettiklerini söyledi.

Gerçekleştirdikleri projelerden de bahseden İsmail Ok, Balıkesir Belediyesi’nin Alparslan Türkeş Spor Kompleksi ile ilk kez modern spor tesislerine kavuşacağını, dört yıldan bu yana sayısız oyun ve dinlenme parkları yaptıklarını, önceki dönemde kapatılan hayvan pazarına karşılık kendilerinin, bölgenin en büyük ve en modern hayvan pazarlarından birini yaparak hayvan üreticilerine kolaylık sağladıklarını söyledi. Ok, Balıkesir Belediyesi olarak, ilk kez Avrupa Birliğinin hibe desteği ile Katı Atık Yönetimi Projesini gerçekleştirmekte olduklarını belirtti ve 60 milyon lira değerindeki projenin uygulamaya geçmesiyle civar ilçelerdeki çöplerin il merkezindeki depolama sahasında, modern usullerle depolanacağını ve çöp sızıntı sularının da civardaki derelere karışmasının sona ereceğini kaydetti. Köylerin, henüz Balıkesir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunmadığını dile getiren İsmail Ok, buna rağmen imkanları nispetinde köylere yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade etti. “Balıkesir’in mahallelerinde ne varsa, köylerinde de o olacak” diyen Balıkesir Belediye Başkanı, Balıkesir'in Büyükşehir olmasından itibaren su, kanalizasyon, itfaiye, temizlik gibi temel belediyecilik hizmetlerinin Büyükşehrin sorumluluğunda olacağını belirtti. Başkan Ok, "Eğer, bize yetki verirseniz size söz veriyoruz ki, Balıkesir’in her yerine ayırım yapmadan hizmet vereceğiz" dedi.

İsmail Ok, son olarak, muhtarlardan gelen Büyükşehir uygulamaları hakkındaki bazı soruları cevaplandırdı. Bu arada İsmail Ok, Balyaspor’a verilmek üzere Balyaspor Kulüp Başkanı ve aynı zamanda MHP Balya İlçe Başkanı olan Osman Kılıç’a, forma ve malzeme yardımında bulundu. Yemeğin ardından ilçedeki bazı esnafları ziyarete devam eden Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, onlarla kısa sohbetlerde bulundu. Sonra da sırasıyla; Danişment, Koyuneri ve Orhanlar köylerini ziyaret eden Ok ve beraberindeki MHP'li heyet köydeki vatandaşlarla bir araya geldi, sohbet edip Büyükşehir ile ilgili sorularını cevapladılar.

01.10.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İsmail Ok, Başkanlık İçin Yetki İstedi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi